Annonce
Østjylland

Farvel til Aarhus: Codan flytter 170 medarbejdere til Favrskov - og de er ikke alene om det

Størstedelen af medarbejderne, der får ny adresse på arbejdspladsen, er en del af Codans Skadecenter, der årligt hjælper omkring 245.000 husstande og 50.000 små og store virksomheder med godt 200.000 skader. På billedet ses Codan Danmarks skadesdirektør Henrik Bundgaard. Foto: Laura Uldahl Aggernæs
Når Codan i midten af juni flytter 170 ansatte til et nyt domicil i Søften, er det ikke kun til glæde for firmaets ledelse og ansatte. Også Favrskov kommunes borgmester glæder sig over, at endnu en virksomhed har valgt at flytte aktiviteterne til kommunen, der sidste år oplevede en tilflytning på 167 nye virksomheder.

Søften: Vejret er næsten lige så gråt som den koksgrå bygning, der befinder sig på adressen Omega 3. Her er endnu ingen skilte sat op. Til gengæld står byggestilladset stadig fremme foran det godt 3200 kvadratmeter store domicil, der om mindre end en måned bliver arbejdsplads for 170 ansatte fra Codan.

Indenfor hænger duften af ny maling stadig i luften. Gulvet klistrer en smule under fødderne, og et skilt annoncerer ” Ingen adgang, nyolieret gulv”. Her møder Erhverv+ Codan Danmarks skadesdirektør Henrik Bundgaard, der allerede har forelsket sig overordentligt i de nye omgivelser.

- Jeg kan godt lide sammenhørigheden i rummet, siger direktøren begejstret, mens han viser rundt i den tomme bygning, hvor kun et par elektrikere går omkring.

Annonce

Særligt atriumgården, der er synlig fra alle de omkringliggende kontorer, fascinerer ham.

- På den måde kan der være ro til arbejdet, men samtidigt kan man følge med i livet udenfor gennem vinduerne, fortæller skadesdirektøren med glæde i stemmen.

For selvom firmaet har haft til huse i det nordlige Aarhus i mere end tyve år, er det ikke vemod, der kendetegner beslutningen om en flytning. Snarere tværtimod.

Sammen om missionen

Siden Codan flyttede ind i Skejby tilbage i 1980’erne, har området ændret sig. Det har betydet, at det i dag er blevet sværere at nå på arbejde til tiden for de ansatte, da området i dag både huser universitetshospital, uddannelsesinstitutioner og flere virksomheder.

- Der er et ret stort run på området på grund af universitetshospitalet og Via University College. Det er selvfølgelig positivt, men det har skabt tryk på infrastrukturen. Og vi vil jo helst ikke have, at medarbejderne skal bruge deres tid på at holde i kø, siger skadesdirektøren, der selv nærmer sig sit 25-års jubilæum i koncernen.

Derfor flytter Codan fra Aarhus til Favrskov

  1. De rette faciliteter
  2. En god pris
  3. Nærhed til motorvejen

Dertil kommer, at medarbejderstaben er vokset, hvilket betyder, at de i dag sidder spredt ud på forskellige etager og rum i det multibrugerhus, som Codan Danmark har til huse i sammen med flere andre virksomheder.

- I princippet kan én af vores medarbejdere sidde overfor en kollega i kantinen og alligevel være i tvivl om, hvorvidt de kommer fra samme arbejdsplads. Og det er ikke særlig godt for samhørigheden, siger Henrik Bundsgaard.

Han håber derfor, at den nye lokation, der dels giver fire ud af fem ansatte kortere transport til og fra arbejde, og dels samler medarbejderne ét sted, kan være med til at skabe mere sammenhold og sammenhørighed blandt de ansatte.

- Det er vigtigt, at vi står sammen om missionen i Codan, og det starter hos medarbejderne med den fælles kultur, som vi gerne vil skabe. Og det kan de rette rammer være med til at booste, understreger han.


Jeg ynder gerne at sige, at det er lettere at få medarbejdere til Søften end ind til centrum af Aarhus

Nils Borring, borgmester i Favrskov Kommune


Desuden lever de nye omgivelser i Søften også bedre op til den måde, som Codan har planer om at indrette arbejdet på for de ansatte fremover. For alle medarbejdere får for fremtiden mulighed for at arbejde hjemmefra fast to gange ugentligt, hvilket kræver færre kontorer, men også fysiske rammer tilpasset en hverdag med flere videomøder.

- Vi havde allerede inden corona erfaring med hjemmearbejde og virtuelle møder, da mange af vores assurandører og taksatorer typisk arbejder fra hjemmeadressen og kører ud i hele landet. Men corona har lært os, at det er muligt at accelerere den udvikling yderligere, fortæller Henrik Bundsgaard.

Annonce

Erhvervsvenligheden selv

Særligt de trafikale tilkørselsforhold oplever borgmester Nils Borring da også som en af hovedårsagerne til, at flere virksomheder vælger at flytte deres aktiviteter til netop Søften.

- Der, hvor vi har lettest ved at sælge erhvervsgrunde, er i Søften tæt ved afkørslen til Aarhus Nord, og det er især på grund af de gode tilkørselsforhold. Jeg ynder gerne at sige, at det er lettere at få medarbejdere til Søften end ind til centrum af Aarhus, siger borgmesteren med smil i stemmen og nævner, at interessen for området også kan skyldes de gode væksthistorier fra området.

Som eksempel nævner han Kathrine Andersen Chokolade, der efter flere år med succes i Vitten flyttede til Søften i 2019, og som siden da har øget væksten yderligere.

- Så vi har solgt godt derude, siger borgmesteren, der ser frem til at få endnu en virksomhed til byen, som både kan levere arbejdspladser og være med til at øge interessen for bosætning i kommunen.

Omvendt mener han også, at kommunen har meget godt at byde på for erhvervslivet.

- Når virksomheder flytter hertil, så er noget af det, vi hører, at de værdsætter den nærhed til det kommunale og politiske, som vi har her. For det er de ikke altid så vant til i større kommuner, siger Nils Borring.

Blandt andet har kommunen en chefkonsulent, der hjælper virksomhederne med at få kontakt til de rette fagpersoner, allerede når de er i overvejelsesfasen omkring en mulig flytning til kommunen, og som kan hjælpe med at få sagsbehandlingen hurtigt og godt i gang.

- De kan bare ringe, hvis de har problem, der skal løses. Så går vi i dialog hurtigt, fortæller han.

Dertil kommer, at kommunen har fjernet byggesagsbehandlingsgebyrer og dækningsbidrag (den særlige ekstra skat, som kommuner kan vælge at opkræve på erhvervsejendomme, red.) for at gøre det så attraktivt som muligt for virksomheder at slå sig ned i kommunen.

Alt sammen initiativer, der har været med til at få kommunen højt op på listen over erhvervsvenlige kommuner i landet. Så sent som sidste år udnævnte Dansk Byggeri for eksempel kommunen til landets mest erhvervsvenlige, mens Dansk Industri samme år fremhævede kommunen som en af de mest erhvervsvenlige i Østjylland. Tilkendegivelser, der kan have spillet ind på den øgede tilflytning, som kommunen har oplevet i de senere år.

Annonce

Afgørende med gode rammer

Således har 748 virksomheder ifølge Favrskov Kommune i løbet af de sidste fem år valgt at rykke teltpælene op for at etablere sig i kommunen, heraf 167 virksomheder alene i 2020, hvilket er den største tilflytning i antal virksomheder på de fem år. Men den slags omtale, som Dansk Industri og Dansk Byggeri giver, kommer ikke af sig selv, fortæller borgmesteren.

- Vi har årlige møder med begge organisationer, hvor vi sætter os ned med dem for at lytte til deres ønsker, og for at se på, hvad vi kan gøre for at forbedre vores erhvervsvenlighed, siger Nils Borring, der fortæller, at kommunen både arbejder på, hvad de selv kan gøre for at forbedre vilkårene, men også samarbejder med blandt andre Business Region Aarhus om at forbedre forholdene for erhvervslivet på tværs af kommunegrænserne ved for eksempel at ensrette håndteringen af affalds- og genbrugsordninger.

Desuden er det ikke kun tilflyttende virksomheder, som er i fokus for Favrskov Kommune. De har også et stort fokus på at fastholde de allerede etablerede virksomheder i kommunen, og også her mener borgmesteren, at Favrskov er godt med.

- Vi oplever mange eksisterende virksomheder, der er vækstet, og dér handler det for os om at sætte de fornødne rammer til rådighed for dem, siger Nils Borring, der betragter det som en mindst lige så vigtig opgave, som at tiltrække nye virksomheder til byen.

Af samme grund afsætter Favrskov også penge til at hjælpe virksomhederne i gang med e-handel og til at understøtte kompetenceudviklingen indenfor detailhandel, ligesom kommunen sammen med de øvrige østjyske kommuner i øjeblikket arbejder målrettet på at få infrastrukturen omkring erhvervslivet forbedret, så det bliver endnu nemmere at få både varer og medarbejdere til og fra arbejdspladserne.

Om Codan

  • Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder.
  • Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der blandt andet ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa.
  • Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce