Annonce
Fyn

Fabrik med fokus på fagligt fællesskab

Tyvenes By er et brætspil, som er udviklet af blandt andet virksomheden Artifact Game Solutions, der har til huse i Den fynske Spilfabrik. I august 2018 blev spillet udgivet af den fynske brætspilsudgiver Gameinventors med releaseparty på Papas Papbar i Odense. Turneringen, som billedet her er fra, havde 20 deltagere i Den Fynske Spilfabrik på Stationsvej i Årslev. Foto: Den Fynske Spilfabrik
Den Fynske Spilfabrik er et iværksættermiljø, hvor hovedparten af virksomhederne beskæftiger sig med spiludvikling og e-sport. Det giver et særligt fællesskab at have det samme faglige fokus.

ÅRSLEV: Synergi og fællesskab. Det er resultatet, når et iværksættermiljø har rettet sit fokus mod ét område.

For Den Fynske Spilfabrik handler det om spiludvikling og e-sport, og Fleur Bernburg, der er daglig leder af iværksætterhuset, fortæller, at det giver et løft, når virksomhederne langt hen ad vejen kredser om samme faglige indhold.

- Når du sidder sammen med nogen, der laver noget, du kan trække på, er der altid nogen at sparre med. Både på det at være iværksætter, men også på det faglige. I andre iværksætterhuse er der også altid nogen at sparre med eller lave noget sammen med, men her er chancen større, siger hun.

Den Fynske Spilfabrik blev etableret som iværksætterhus i efteråret 2017, og i de par år, der er gået, er antallet af virksomheder i huset steget støt. Det ser ud til at lande på cirka 22 iværksættere ved udgangen af i år. De fleste af dem har med spiludvikling eller e-sport at gøre, og aktiviteter og arrangementer i huset er derfor rettet mod det tema.

Annonce

Potentialet for Den Fynske Spilfabrik ligger i, at spiludvikling går frem i Danmark. Selv om vores nabolande satser meget mere på det, så sker der også ting i Danmark. Det kan være angstprovokerende at satse på at være spiludvikler, men der er muligheder, og det er noget af det, vi kan hjælpe med.

Fleur Bernburg, daglig leder, Den Fynske Spilfabrik

Konservativ holdning til spil

I oktober holdes konferencen Let´s talk about Games, hvor hovedtaleren er Frederik Schreiber fra 3D Realms. Han kommer blandt andet til at tale om, hvordan man overlever i spilbranchen og om nogle af de spil, han har været med til at udvikle.

Den Fynske Spilfabrik er også med i et samarbejde med Kulturregion Fyn, Odense Designakademi og Fynske Grafiske Værksted om at tilbyde et forløb, hvor unge er med til at udvikle spil. I løbet af efteråret kommer deltagerne til at udvikle både et brætspil og et digitalt spil.

Fleur Bernburg fortæller, at der er stor tilslutning til arrangementerne, og at selv om Danmark halter bagud i forhold til vores nabolande, når det kommer til at udvikle spil, så er der begyndt at ske noget.

- Det går lidt trægt i Danmark, hvor der er en lidt konservativ holdning til, hvad spil kan bruges til. At spil er useriøst, usundt og tidsfordriv. Men spil kan så mange ting, understreger hun og nævner eksempler, hvor spiludvikling er på vej frem:

- For eksempel virtuel reality, som bliver større og større i sundhedssektoren, og mange spil kan bruges til undervisning. Spil har rigtig mange anvendelsesmuligheder, men jeg tror, at der skal mere tillid til mediet, før det rigtig tager fart.

Går i den rigtige retning

Trods den generelle skepsis, Fleur Bernburg oplever i Danmark lige nu, så tror hun på, at Den Fynske Spilfabrik har ramt noget rigtigt.

- Potentialet ligger i, at spiludvikling går frem i Danmark. Selv om vores nabolande satser meget mere på det, så sker der også ting i Danmark. Det kan være angstprovokerende at satse på at være spiludvikler, men der er muligheder, og det er noget af det, vi kan hjælpe med, siger Fleur Bernburg, der godt kunne tænke sig at bruge mere tid på at udvide og udvikle Den Fynske Spilfabrik.

- Jeg er ansat 25 timer om ugen, og jeg har dårlig tid til at tage til relevante konferencer, messer og andre netværksarrangementer, og det er rigtig ærgerligt, for så mister jeg lidt fingeren på pulsen, siger den daglige leder.

- Hvis jeg kunne få mine drømme opfyldt, var der nok driftsmidler til to ansatte, så vi kunne fokusere endnu mere på spil, netværk og opkvalificering og få mere volumen på kursusdelen. Vi bevæger os i den retning, men det går bare ikke så hurtigt, som jeg kunne tænke mig.

Den fynske Spilfabrik

Den Fynske Spilfabrik er et iværksætterhus i Årslev for nystartede virksomheder, der arbejder inden for spiludvikling, eSport, film, visuel kommunikation og tilstødende brancher.

Huset danner også rammen en række arrangementer og kurser, der har fokus på spiludvikling og e-sport.

Det er Den Fynske Spilfabriks vision at være medskaber af en fremtid, hvor værdiskabende spil er en fast integreret del af erhvervslivet. Dette gælder både for den private og den offentlige sektor.

Den Fynske Spilfabrik er en forening, hvis formål er at styrke den danske konkurrencedygtighed inden for værdiskabende spil.

Global Game Jam er verdens største game jam, hvor folk deltager fra forskellige lokationer over hele verden. Til et game jam har man 48 timer til at finde på og udvikle et spil ud fra et emne, der bliver frigivet ved jammets start. I Den Fynske Spilfabrik var der 13 deltagere til Global Game Jam i januar 2018. Foto: Den Fynske Spilfabrik
Fleur Bernburg er daglig leder i Den Fynske Spilfabrik og blev ansat i efteråret 2017 til at bygge et iværksættermiljø op. Foto: Heidi Juel Skovrider
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce