Annonce
Sydjylland

Får skandinavisk hovedsæde i Fredericia: Hæderkronet virksomhed runder 300 mio. kroner i omsætning

Adm. direktør Jan Lund har grund til at smile stort i øjeblikket. Hans virksomhed Otto Schachner bliver hovedsæde for Cerva-koncernes afdelinger i Skandinavien. Virksomheden fejrede i 2016 70 års jubilæum, hvor billedet blev taget. Arkivfoto: Mette Mørk
Det går godt for Fredericia-virksomheden Otto Schachner, som med opkøb af svensk søsterselskab runder en omsætning på over 300 mio. kroner. Virksomheden i Prinsessens Kvarter bliver hovedsæde med afdelinger i Sverige, Finland og om lidt Norge.

Taulov: Fredericia-virksomheden Otto Schachner i Taulov bliver hovedsæde for den skandinaviske afdeling af den store tjekkiske koncern Cerva Group. Koncernen er blandt de tre største udbydere af værnemidler i Europa.

Den fredericianske virksomhed, som blev etableret for over 75 år siden af Otto Schachner, kommer til at lægge navn til afdelingerne i både Sverige og Finland og fra næste år i Norge.

Otto Schachner grundlagde virksomheden i Fredericia med produktion af arbejdshandsker.

Annonce

- Folk, lokalt, kalder os stadig handskefabrikken, men det er længe siden, der er syet handsker på fabrikken, og i dag forhandler vi hele paletten af værnemidler til arbejdspladser. Vi er den eneste danske komplette leverandør af en samlet løsning indenfor personlige værnemidler, samt arbejdstøj, påpeger Jan Lund.

Han har været i virksomhedens ledelse i 22 år, hvor udviklingen er gået stærkt især de seneste år.

Otto Schachner blev den første lejer i tørhavnsområdet hos ADP A/S. Virksomheden rykkede til Prinsessens Kvarter i 2016 og har siden fået naboer i stor stil. Blandt andet er Google rykket ind på nabogrunden. Arkivfoto: Mette Mørk  

- Vi har netop købt 100 procent af aktiviteterne i det Svenske House of Far East AB/ Gloves Pro, og med det når vi en omsætning på samlet over 300 mio. kroner. I 2016 købte vi aktiemajoriteten i det finske selskab Bockmann. Næste år forventer vi at kunne købe os ind i et norsk selskab, så hele Skandinavien er dækket ind, siger Jan Lund.

Næste år forventer vi at kunne købe os ind i et norsk selskab, så hele Skandinavien er dækket ind.

Adm. direktør for Otto Schachner Jan Lund

Vision realiseret

De skandinaviske afdelinger kommer alle til at bære navnet Otte Schachner henholdsvis Sverige og Finland. Afdelingen i Fredericia bliver hovedsæde i Skandinavien.

- Det var allerede visionen, da vi i 2010 solgte virksomheden til det tjekkiske Cerva Group, siger Jan Lund, der har siddet ved roret siden 2006, og som også stod bag beslutningen om at flytte virksomheden fra Kaltoftevej til Prinsessens Kvarter i 2016.

- Vi var vokset fra vores rammer på Kaltoftevej, så vi indgik aftale med ADP A/S og kommunen om at flytte ud til Taulov. Det har været en rigtig god beslutning, og i dag er vi 33 beskæftiget på adressen, siger Jan Lund.

Otto Schachner var en fremsynet fabriksejer, og da der i 1968 var udsigt til, at Danmark kom med i det daværende EF, og der samtidig blev åbnet for fri import fra Østen, tog han til Kina for at etablere en produktion der.

Produktionen blev løbende flyttet til Kina, da den rette producent først var fundet. I dag har virksomheden leverandører placeret i både Indien, Pakistan og andre asiatiske lande.

Otto Schachner er som nævnt en del af den store tjekkiske koncern Cerva Group. Den er blandt de tre største udbydere af værnemidler i Europa og omsætter for to mia. kroner.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Annonce