Annonce
Erhverv

EU-studieture i Midtjylland skal lade gymnasieelever opdage lokale jobmuligheder

Bjerringbro Gymnasium har tidligere haft succes med et EU-projekt i samarbejde med Grundfos, og nu er gymnasiet også med i projektet 'EU i Midtjylland', hvor eleverne blandt andet kan opdage nogle af de mange jobmuligheder, der ligger gemt i deres eget nærområde, når de engang er færdige med at uddanne sig.  Arkivfoto: Christine Krüger Hansen
Corona har umuliggjort traditionelle EU-studieture. Derfor har Bjerringbro Gymnasium, DEO og CDEU fundet på nyt koncept, hvor eleverne skal på EU-studietur i Midtjylland for at opdage EU’s indvirkning lokalt.
Annonce

BJERRINGBRO: I snart 10 måneder har gymnasieelever grundet pandemien ikke kunnet komme afsted på EU-studietur til Bruxelles.

Det er baggrunden for, at Kasper Tonsberg Schlie fra DEO (Demokrati i Europa Oplysningsforbundet) i sensommeren tog fat i CDEU:

- Mens eleverne ikke kan rejse til Bruxelles, så kan de sagtens bevæge sig rundt i Midtjylland og møde EU dér. Det skaber et andet perspektiv, når de i stedet for at høre om lovgivningsprocessen får lov at se på implementeringen og den konkrete indvirkning lokalt, som når de for eksempel kan høre en fisker i Thyborøn fortælle om, hvad EU’s fiskerikvoter egentlig betyder.

Annonce

Prioriterer samarbejde

Det blev starten på projekt ’EU i Midtjylland’, og idéen vakte stor begejstring blandt de gymnasier, som DEO og CDEU skrev ud til, ikke mindst hos Bjerringbro Gymnasium:

- Vi vil gerne have, at EU fylder - ikke kun i samfundsfag, men på tværs af fagene. Desuden prioriterer vi eksternt samarbejde højt, og vi har blandt andet haft succes med et projekt med Grundfos, hvor der blev lagt vægt på den betydning, som EU har for folk i nærområdet. Det var en stor overraskelse for eleverne, at det har så enorm betydning for den enkelte, hvad der sker i EU, fortæller Michael Christensen, der blandt andet underviser i samfundsfag på gymnasiet.


Når eleverne er færdige her på gymnasiet, tager de typisk væk at studere i de store byer, men vi vil jo virkelig gerne have dem retur efter endt uddannelse.

Michael Christensen, underviser, Bjerringbro Gymnasium


Med Bjerringbro Gymnasium ombord blev Region Midtjyllands pulje til udviklingsprojekter på midtjyske uddannelser ansøgt om støtte, og det lykkedes at opnå 828.000 kroner i finansiering.

Foruden Bjerringbro Gymnasium deltager fem andre ungdomsuddannelser fra henholdsvis Skanderborg, Ringkøbing-Skjern, Struer, Silkeborg og Norddjurs.

Annonce

Deltagelse giver gevinst

Hvad det faglige program for turen kommer til at bestå af, er afhængigt af, hvem der byder sig til i forløbet. Her skal der særligt trækkes på CDEU’s netværk til de mange midtjyske virksomheder, og så er det værd at nævne, at der også kan være en fin gevinst at hente på den længere bane for de deltagende virksomheder:

- Når eleverne er færdige her på gymnasiet, tager de typisk væk at studere i de store byer, men vi vil jo virkelig gerne have dem retur efter endt uddannelse. Og der kunne det jo være rigtig fedt, hvis vi kunne lokke dem retur ved allerede nu at vise dem, hvad der rører sig, og hvilke muligheder de lokale virksomheder tilbyder. På den måde kunne det også være interessant for de lokale virksomheder at deltage i projektet, slutter Michael Christiansen.

Vil jeres virksomhed høre mere om projektet, så tag fat i CDEU’s uddannelseskonsulenter Elena Nielsen på ea@centraldenmark.eu eller Tarik Kehli på tk@centraldenmark.eu.

Nyt fra EU

Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.

  • Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.
  • Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.
  • Se mere påwww.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce