Annonce
Østjylland

EU støtter de bedste, grønne løsninger med knapt 7,5 mia. kroner

Green Deal giver virksomhederne en unik mulighed for udviklingsstøtte, som de bestemt ikke bør snyde sig selv for, lyder det fra erhvervsteamet hos CDEU, fra venstre Thomas Steen Hansen, Tarik Kehli og Elena Nielsen. Pressefoto
Midtjylland bugner af gode, grønne idéer, og netop nu er der al mulig god grund til at fokusere på dem: EU satser nemlig massivt på at understøtte den grønne omstilling og har med sine Green Deal-indkaldelser afsat tæt ved 7,5 mia. kroner til at udvikle de allerbedste grønne og bæredygtige projekter.
Annonce

MIDTJYLLAND: EU’s Green Deal foreslår en fælleseuropæisk, bindende klimalov, som forpligter Europa-Kommissionen og medlemslandene til grønne, regulatoriske målsætninger og handleplaner.

Det kan lyde snørklet, men faktisk handler det alt sammen om at indfri EU’s ambitiøse målsætning om europæisk klimaneutralitet i 2050.

Som et vigtigt skridt på vejen for at nå dette mål har EU lanceret sine Green Deal-indkaldelser, som giver gode muligheder for EU-støtte til grønne løsninger hos både virksomheder, universiteter, regioner og byer.

Annonce

Bæredygtig madindpakning

De nye Green Deal-indkaldelser skal således promovere og understøtte en bæredygtig udvikling på både lokalt og regionalt plan, såvel i Danmark som i resten af Europa.

Når det er sagt, så er der nærmest ingen grænser for, hvilke løsninger, der kan støttes, så længe de er grønne og innovative.


I opslagene er der både fokus på de helt store projekter på op til 400 millioner kroner, men det er også muligt at søge midler til mindre projekter på 15 millioner kroner.


Der gives støtte til at udvikle alt lige fra bæredygtig madindpakning og næste generation af batterier til løsninger, der medvirker til klimaneutrale byer, løsninger, der bidrager til konkurrencedygtige, cirkulære industrier, og løsninger, der reducerer det personlige klimaaftryk, for nu blot at nævne nogle få.

Så ligger man som virksomhed inde med en idé, der kunne passe ind i en af ovenstående kategorier, er det bare med at tage fat i os på CDEU.

Annonce

Projekter i millionklassen

Samlet er der indkaldelser for knapt 7,5 mia. kroner. Budgettet for de forskellige opslag varierer imidlertid og ligger på mellem 335 mio. og 1,3 mia. kroner.

I opslagene er der både fokus på de helt store projekter på op til 400 millioner kroner, men det er også muligt at søge midler til mindre projekter på 15 millioner kroner.

Fristen for at søge de forskellige Green-Deal indkaldelser er 26. januar 2021. Er jeres virksomhed interesseret i at vide mere, så tøv ikke med at kontakte CDEU’s erhvervsteam på erhverv@centraldenmark.eu.

Teamet sidder klar til at klæde jer på i forhold til de forskellige muligheder, ligesom de kan guide jer frem til, hvilket program der passer bedst til jeres innovative idé.

Så vent ikke, men kontakt os for en uforpligtende og gratis snak, så vi sammen kan afklare mulighederne for EU-støtte til jeres bedste, grønne idéer.

Nyt fra EU

Nyt fra EU er leveret af Erhverv+ fra Midtjyllands kontor i Bruxelles, Central Denmark EU Office.

  • Kontoret er ejet af Region Midtjylland, regionens 19 kommuner samt Aarhus Universitet.
  • Midtjyllands EU-kontor hjælper virksomheder, insitutioner og offentlige myndigheder med internationalt samarbejde og internationale udviklingsprojekter.
  • Se mere påwww.centraldenmark.eu eller kontakt det midtjyske erhvervsteam i EU på erhverv@centraldenmark.eu
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce