Annonce
Storkøbenhavn

EU-støttede Proxi Biotech vil gøre vacciner bedre

René Jørgensen og Aria Aminzadeh fra Proxi Biotech. Foto: Proxi Biotech.
Eurostars-programmet egner sig godt til virksomheder, der arbejder på at løse udfordringer i samfundet ved hjælp af forskning i innovativ teknologi.Sådan én er virksomheden Proxi Biotech, der vil gøre vacciner bedre og mere effektive.

Det seneste års udfordringer med covid-19 har sat en tyk streg under, at udvikling af vacciner både er vigtigt for samfundet og en god forretning for dem, der lykkes med det.

Det forklarer Aria Aminzadeh og René Jørgensen, der står bag virksomheden Proxi Biotech, der har base i København.

Proxi Biotech arbejder på en særlig metode til at afvæbne sygdomsfremkaldende bakterier, som kan bruges til fremstilling af nye og bedre vacciner.

Annonce

Ny afgiftningsmetode

Nu bliver det lidt teknisk, for mere præcist arbejder de med en tarmbakterie, der hedder Clostridium difficile. Den kan forårsage diarré og opstår typisk som følge af langvarig antibiotikabehandling. Ofte er det giftstoffer, som bakterien udskiller, der gør folk syge.

I vacciner mod bakterielle sygdomme som f.eks. difteri eller stivkrampe har man afgiftet disse stoffer, så de kan sprøjtes i kroppen og danne antistoffer. Og det er en ny og innovativ metode til afgiftning, som Proxi Biotech har udviklet.


Selvom vi er startet med en enkelt bakterie, så håber vi, at metoden kan bruges bredt og bliver en go-to-metode, når man skal lave bedre vacciner og vacciner, som man ikke kan lave i dag.

Aria Aminzadeh, Proxi Biotech


- Vi startede firmaet, fordi vi synes, at den metode, vi har fundet, er ret speciel og markant bedre end den, man har brugt på markedet i mange år. Selvom vi er startet med en enkelt bakterie, så håber vi, at metoden kan bruges bredt og bliver en go-to-metode, når man skal lave bedre vacciner og vacciner, som man ikke kan lave i dag, fortæller Aria.

Han blev som studerende en del af René Jørgensens forskningsgruppe på Statens Serum Institut og startede sidenhen virksomheden sammen med ham.

Annonce

Hjælp til ansøgning

For at Proxi Biotechs mission kan lykkes, har de søgt og fået midler fra Eurostars-programmet på 300.000 euro eller 2.25 millioner kroner. Pengene skal bruges til at udføre en række forsøg i laboratoriet, som kan dokumentere metodens effekt.

Greater Copenhagen EU Offices

GCPHEU repræsenterer Region Hovedstaden, Region Sjælland, de 46 kommuner i begge regioner, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet.

​GCPHEU rådgiver virksomheder i Region Hovedstaden og Region Sjælland om at søge EU-midler til innovative produktudviklingsprojekter gennem virksomhedsservicen CopenVirk.

Læs mere på www.regionh.dk/cpheuoffice/virksomhed og kontakt os gerne.

Virksomheden skrev selv ansøgningen med hjælp fra Greater Copenhagen EU Offices CopenVirk-forløb, der matchede virksomhedens projektidé til Eurostars-programmet, validerede støttechancerne og sikrede økonomisk støtte til skriveprocessen fra EUopSTART.

- Vi kunne ikke have skrevet så god en ansøgning uden den hjælp, vi fik. Vi fik hjælp til at bevare fokus og blev for eksempel gjort opmærksom på vigtigheden af en detaljeret beskrivelse af projektstyringen, hvilket vi ikke har brugt mange kræfter på i tidligere ansøgninger," fortæller René Jørgensen.

Annonce

Ud over rampen

I et Eurostars-projekt skal man minimum have en udenlandsk partner, og de nye kontakter har gavnet den københavnske virksomhed:

- Eurostars har været et godt incitament til at komme ud over rampen og finde gode partnere, der supplerer hinanden og os godt," siger han.

- På en måde har det gjort det hele både sjovere og mere lærerigt. Det betyder, at vi nu får masser af input, erfaringer og synspunkter fra vores partnere på månedlige møder.

Annonce
Annonce
Fyn

Hos Aktiedysten kan du risikofrit satse på den næste aktieraket: Nu går virksomheden efter at blive en international platform

Annonce
Fyn For abonnenter

Til at begynde med havde Per lager under dobbeltsengen: I dag leger Søndersøvirksomheden med de helt store på markedet

Annonce
Erhverv

Dansk erhvervsliv øjner grønne ordrer efter tysk valg

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: Iværksætterselskaber synger på sidste vers

Erhverv

Klumme: Det betaler sig at skrue ned for mandehørmen

Erhverv

Klumme: Tønder med både tiltrækning og fastholdelse

Sydjylland

Robotter fra Vejen arbejder i 15 meter høje bølger på rejetrawler i barskt klima: - De er så stor en succes ombord, at vi netop har bestilt anlæg nummer tre

Sydjylland For abonnenter

Unge Kolding-drenge producerer medicinsk cannabis: - Vi vil gerne give folk med smerter noget håb

Erhverv

Klumme: Næste generation af ejerskifter venter lige om hjørnet

Annonce