Annonce
Storkøbenhavn

EU-støttede Proxi Biotech vil gøre vacciner bedre

René Jørgensen og Aria Aminzadeh fra Proxi Biotech. Foto: Proxi Biotech.
Eurostars-programmet egner sig godt til virksomheder, der arbejder på at løse udfordringer i samfundet ved hjælp af forskning i innovativ teknologi.Sådan én er virksomheden Proxi Biotech, der vil gøre vacciner bedre og mere effektive.

Det seneste års udfordringer med covid-19 har sat en tyk streg under, at udvikling af vacciner både er vigtigt for samfundet og en god forretning for dem, der lykkes med det.

Det forklarer Aria Aminzadeh og René Jørgensen, der står bag virksomheden Proxi Biotech, der har base i København.

Proxi Biotech arbejder på en særlig metode til at afvæbne sygdomsfremkaldende bakterier, som kan bruges til fremstilling af nye og bedre vacciner.

Annonce

Ny afgiftningsmetode

Nu bliver det lidt teknisk, for mere præcist arbejder de med en tarmbakterie, der hedder Clostridium difficile. Den kan forårsage diarré og opstår typisk som følge af langvarig antibiotikabehandling. Ofte er det giftstoffer, som bakterien udskiller, der gør folk syge.

I vacciner mod bakterielle sygdomme som f.eks. difteri eller stivkrampe har man afgiftet disse stoffer, så de kan sprøjtes i kroppen og danne antistoffer. Og det er en ny og innovativ metode til afgiftning, som Proxi Biotech har udviklet.


Selvom vi er startet med en enkelt bakterie, så håber vi, at metoden kan bruges bredt og bliver en go-to-metode, når man skal lave bedre vacciner og vacciner, som man ikke kan lave i dag.

Aria Aminzadeh, Proxi Biotech


- Vi startede firmaet, fordi vi synes, at den metode, vi har fundet, er ret speciel og markant bedre end den, man har brugt på markedet i mange år. Selvom vi er startet med en enkelt bakterie, så håber vi, at metoden kan bruges bredt og bliver en go-to-metode, når man skal lave bedre vacciner og vacciner, som man ikke kan lave i dag, fortæller Aria.

Han blev som studerende en del af René Jørgensens forskningsgruppe på Statens Serum Institut og startede sidenhen virksomheden sammen med ham.

Annonce

Hjælp til ansøgning

For at Proxi Biotechs mission kan lykkes, har de søgt og fået midler fra Eurostars-programmet på 300.000 euro eller 2.25 millioner kroner. Pengene skal bruges til at udføre en række forsøg i laboratoriet, som kan dokumentere metodens effekt.

Greater Copenhagen EU Offices

GCPHEU repræsenterer Region Hovedstaden, Region Sjælland, de 46 kommuner i begge regioner, Københavns Universitet, Danmarks Tekniske Universitet, Copenhagen Business School og Roskilde Universitet.

​GCPHEU rådgiver virksomheder i Region Hovedstaden og Region Sjælland om at søge EU-midler til innovative produktudviklingsprojekter gennem virksomhedsservicen CopenVirk.

Læs mere på www.regionh.dk/cpheuoffice/virksomhed og kontakt os gerne.

Virksomheden skrev selv ansøgningen med hjælp fra Greater Copenhagen EU Offices CopenVirk-forløb, der matchede virksomhedens projektidé til Eurostars-programmet, validerede støttechancerne og sikrede økonomisk støtte til skriveprocessen fra EUopSTART.

- Vi kunne ikke have skrevet så god en ansøgning uden den hjælp, vi fik. Vi fik hjælp til at bevare fokus og blev for eksempel gjort opmærksom på vigtigheden af en detaljeret beskrivelse af projektstyringen, hvilket vi ikke har brugt mange kræfter på i tidligere ansøgninger," fortæller René Jørgensen.

Annonce

Ud over rampen

I et Eurostars-projekt skal man minimum have en udenlandsk partner, og de nye kontakter har gavnet den københavnske virksomhed:

- Eurostars har været et godt incitament til at komme ud over rampen og finde gode partnere, der supplerer hinanden og os godt," siger han.

- På en måde har det gjort det hele både sjovere og mere lærerigt. Det betyder, at vi nu får masser af input, erfaringer og synspunkter fra vores partnere på månedlige møder.

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce