Annonce
Østjylland

Et plus for arbejdsgivere eller mere bøvl: Meningerne er delte om ny lov

Mens teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling Rikke Helles (tv) mener, at den nye lov kan være med til at sikre bedre vilkår for diversiteten på de danske arbejdspladser, mener analysechef og cheføkonom i SMV Danmark Martin Kyed (th) derimod, at loven vil begrænse virksomhedernes selvbestemmelsesret. Kollage: Lederne/SMV Danmark
Ren symbolpolitik eller et skridt på vejen mod mindre aldersdiskrimination. Meningerne er delte om folketingets nyligt vedtagne lov, der fra 1. juli i år forbyder arbejdsgivere at screene efter alder i jobsøgning.

Danmark: Mere bøvl og ingen reel betydning. Så kontant er udmeldingen fra Martin Kyed, cheføkonom og analysechef i SMV Danmark, når han skal sætte ord på, hvad Folketingets nyligt vedtagne lov, der fra 1. juli i år forbyder arbejdsgivere at screene efter alder i jobsøgning, kommer til at betyde for de omkring 18.000 små og mellemstore virksomheder, som interesseorganisationen repræsenterer.

- I virkeligheden er det et ikke-problem, man forsøger at løse. Vi hører ikke om det her problem overhovedet. Tværtimod er det sådan, at hvis der er kvalificerede medarbejdere, så bliver de ansat, siger han.

Særligt i den nuværende situation, hvor efterspørgslen på arbejdskraft er stor, har han derfor svært ved at se, hvorfor virksomheder overhovedet skulle vælge ansøgere fra på baggrund af deres alder.

Annonce

- Vi gennemførte for ikke så lang tid siden en undersøgelse blandt virksomheder om, hvorvidt de var parate til at ansætte ukrainere. Og af dem, der manglede arbejdskraft, var to tredjedele parate til at tage ukrainere ind. Og det selvom det er folk, der i nogle tilfælde ikke engang kan engelsk. Det fortæller noget om, at arbejdsmarked virkelig er presset, siger Martin Kyed.

- Og man siger altså ikke nej til en på 55 eller 60 år for den sags skyld, hvis de kan hjælpe med at løse konkrete opgaver. Det er arbejdsmarkedet alt for presset til, at man kan tillade sig at være kræsen omkring, understreger han.

Mindre selvbestemmelse

For Martin Kyed at se, kommer lovændringen derfor ikke til at gøre den store forskel. Tværtimod ser han snarere begrænsninger end fordele ved indførslen for interesseorganisationens godt 18.000 medlemmer.

- Det tager jo selvbestemmelsesret fra dem, og det reagerer vi selvfølgelig på. For de enkelte virksomheder ved bedst selv, hvordan de optimerer deres forretning, og det skal staten ikke blande sig i, siger Martin Kyed.

Som organisation hylder vi diversitet og lighed, og det her er alt andet lige med til at sikre bedre vilkår for diversiteten.

Rikke Helles, advokat og teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling

- Det kan jo være, at virksomheden ønsker en større diversitet, og for eksempel ønsker at få flere ældre profiler ind for at øge diversiteten. Men den mulighed er de afskåret fra, hvis de ikke må spørge til alder. Så hele spørgsmålet om at få skabt den medarbejdersammensætning, som understøtter forretningen bedst muligt, bør de private arbejdspladser efter vores mening have fuld ret til selv at bestemme, understreger han.

Annonce

Et plus for arbejdsgivere

Hos Lederne, der er Danmarks største interesseorganisation og a-kasse for ledere, forventer man heller ikke, at lovændringen kommer til at få stor betydning for organisationens medlemmer, da det som reglerne er i dag i forvejen ikke er lovligt at forskelsbehandle ansøgere med udgangspunkt i alder.

- I princippet kan man sige, at man altid har skullet været varsom med at spørge til alder, da man ikke må tillægge det en særlig betydning, forklarer Rikke Helles, der er advokat og teamchef i Ledernes ansættelsesretlige afdeling.

- Så det bliver mere et teknisk spørgsmål om at ændre i nogle rekrutteringssystemer, så man ikke kan tillægge alder værdi i sorteringsprocessen, uddyber hun.

Af samme grund forventer hun ikke de store forandringens vinde blæse. For selvom arbejdsgiverne fra 1. juli ikke længere må indhente oplysninger om en jobansøgers alder i forbindelse med jobansøgning, er muligheden for at regne vedkommendes alder stadig til stede.

- Der er jo ikke noget forbud mod at sende et CV med. Og ud fra hvordan det er strikket sammen, kan man tit udlede, om det er en person på 22 år eller 54 år man har at gøre med, siger hun.

I modsætning til Martin Kyed anskuer hun dog tiltaget som et skridt i den rigtige retning.

- Som organisation hylder vi diversitet og lighed, og det her er alt andet lige med til at sikre bedre vilkår for diversiteten, mener Rikke Helles.

- For selvom vi, når vi møder folk, selvfølgelig godt kan se om, det er en mand eller kvinde, vi sidder overfor, ligesom at alderen også vil være nogenlunde gennemsigtig, kan vi med tiltaget fjerne synligheden i den første grovsortering. Og det tænker jeg sådan set er et plus, så vi ikke kommer til at vælge folk fra på grund af et alderskriterie, der viser sig uhensigtsmæssigt, understreger hun.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce