Annonce
Vestjylland

Erhvervsmægler: Sæt dig godt ind i det nye forretningsområde, hvis du vil være boligudlejer

Markedet for lejeboliger vokser og vokser. Det har øget interessen for at investere i udlejningsejendomme, fortæller erhvervsmægler Lone Futtrup. Foto: Nordicals Vestjylland
Investering i udlejningsejendomme er populært, men man bør sætte sig ind i den slags forretning, lyder rådet fra en erhvervsmægler.

HOLSTEBRO: Flere og flere vælger at bo til leje i stedet for at købe en bolig. På landsplan er der 1,4 millioner beboede lejeboliger, svarende til en stigning på 12 procent i løbet af de seneste 10 år. Det skaber øget interesse for at investere i udlejningsejendomme, og det mærker man også hos erhvervsmægleren Nordicals Vestjylland.

- Der er en klar tendens til, at flere ønsker at bo til leje. Det mærker vi i form af stor interesse for at investere enten i større projekter eller køb af enkelte ejendomme, fortæller erhvervsmægler Lone Futtrup.

I Holstebro er udviklingen præcis som på landsplan: 12 procent flere bor til leje. Men i de vestjyske kommuner som helhed er tendens endnu stærkere, med en samlet stigning på 16 procent på 10 år.

Annonce

- Tendensen betyder, at vi nu også tiltrækker investorer østfra. For eksempel har vi solgt et projekt med nogle nyopførte boliger i Halgård (i udkanten af Holstebro, red.) til en investor fra Silkeborg. Vedkommende var ikke interesseret i at skulle bruge en masse kræfter på at renovere boliger, så det passede rigtig godt til dem at investere i nybyggeri, siger Lone Futtrup.

Håndværker-tilbud

Projekter med nyopførte boliger henvender sig ofte til erfarne investorer. Og så investerer de ofte relativt store beløb, fordi der typisk er tale om flere boliger på én gang. Til gengæld er de nye lejeboliger populære.

- Jeg ringede til investoren forleden for at følge op på salget og for at fortælle, at jeg var blevet kontaktet af en familie, som gerne ville flytte derud. Men alt er lejet ud, fortæller Lone Futtrup.


Der er en klar sammenhæng mellem risiko og afkast. Her i Holstebro er der høj efterspørgsel på lejeboliger, så her er risikoen for at stå med en tom lejebolig relativt lav.

Lone Futtrup, erhvervsmægler hos Nordicals Vestjylland


Andre investorer køber ”brugte” huse. Og den type investorer er så forskellige, at det næsten er umuligt at sige noget generelt om dem.

- Det kan være nogen, som har opsparet et overskud, de gerne vil have investeret for at undgå at betale negative renter i banken. Men hvis man skal tale om en typisk begynder-investor, så er det ofte håndværkeren eller håndværker-typen, som gerne vil købe et hus og selv renovere det for at leje det ud. Nogle beholder dem som langtidsinvestering, mens andre sælger ejendommen igen, siger Lone Futtrup.

Fire nye rækkehuse i Holstebro-forstaden Mejrup blev solgt som udlejningsprojekt. Det gik meget hurtigt med at finde lejere. Foto: Nordicals

Med negative renter for opsparingen og muligheder for at låne penge til rekordlave renter, så lyder det fristende at kaste sig over en bibeskæftigelse som udlejer. Men man bør sætte sig ind i markedet først.

- Der er en klar sammenhæng mellem risiko og afkast. Her i Holstebro er der høj efterspørgsel på lejeboliger, så her er risikoen for at stå med en tom lejebolig relativt lav. Til gengæld er afkastet så også mindre, end den er, hvis du køber en udlejningsejendom i en mindre by. Og med en lav risiko her i Holstebro betyder det også, at købsprisen på ejendommen er forholdsmæssigt højere. De sammenhænge skal man være klar over, siger Lone Futtrup.

Annonce

God service betaler sig

Hun har et rigtig godt råd til dem, der overvejer at investere i ejendomme til boligudlejning: Man skal være bevidst om, at man som boligudlejer er erhvervsdrivende, og en god forretningsmand giver altid sine kunder god service.

- Først og fremmest skal du sætte dig godt ind i lejeloven. Det er en rigtig god idé at kende reglerne. Og så skal du være indstillet på at være til stede, og du skal tage dig af det, hvis der for eksempel er en defekt vandhane i et køkken hos en af lejerne. Glade og tilfredse lejere bliver stabile lejere, som bliver boende længe. Et godt forhold til lejerne giver dig også et godt ry som udlejer, og så bliver det nemmere og hurtigere at finde en ny lejer, hvis nogen flytter, lyder det gode råd fra Lone Futtrup.

Nordicals har lige nu cirka 200 tilbud om ejendomme til boligudlejning på hjemmesiden www.nordicals.dk. Det dyreste er et stort projekt i Aalborg til 125 millioner kroner, mens det billigste er en ejendomsportefølje med to huse i Hvidbjerg på Thyholm til en samlet pris på blot en halv million kroner.

Ejendommene på Thyholm har i øvrigt også et af de højeste afkast med mulighed for en forrentning af investeringen på hele 10,7 procent, forudsat at alle tre lejemål er udlejet.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce