Annonce
Sydjylland

Erhvervskomet begyndte som butikselev hos Jysk: Nu får han ansvaret for 26.500 ansatte i Lars Larsens livsværk

47-årige Rami Jensen er vokset op i Esbjerg, hvor han gik på Kvaglundskolen og Esbjerg Handelsskole. Han begyndte herefter som elev i Jysk-butikken i City Nord. Foto: PR
47-årige Rami Jensen er vokset op i Esbjerg, hvor han gik på Kvaglundskolen og Esbjerg Handelsskole. Han begyndte herefter som elev i Jysk-butikken i City Nord. Nu er Rami Jensen blevet udnævnt til topchef i Jysk.

Esbjerg: Man behøver ikke tage en fornem universitetsuddannelse, krydret med fine titler fra udenlandske managementforløb for at komme i den højeste liga inden dansk erhvervsliv. Mindre kan også gøre det. Som for eksempel med Rami Jensen fra Esbjerg.

Den 47-årig eks-esbjergenser begyndte som elev i Lars Larsens verdensfirma Jysk i butikken i City Nord i Esbjerg og forleden kom det frem, at Rami Jensen om to år bliver ny administrerende direktør for detailkæden Jysk. Kæden har 3.100 butikker i 50 lande og 26.500 medarbejdere på verdensplan.

Opgaven, som han nu arver med posten som topchef, er klar og kontant: Åbn hurtigst muligt 2.000 nye, danske butikker rundt om i verden.

Annonce

– Det er en fantastisk mulighed, som nu gives mig. Helt i Lars Larsens ånd skal man – set herfra – gribe chancen, når den er der. Målet er så at vise, at man kan gøre en forskel og leve op til ansvaret, har siger Rami Jensen sagt til finans.dk.

Rami Jensen har siddet i direktørstolen Jysk-koncernens møbelkæde Ilva siden 2018. Forud for det bestred han i 23 år forskellige poster i Jysk-koncernen, og allerede da han blev udnævnt til administrerende direktør i Ilva havde dynekøbmanden, Lars Larsen, set Ramis potentiale.

- Rami har været et stort aktiv for Jysk igennem mange år, og jeg føler mig overbevist om, at han bliver en fantastisk direktør. Samtidig er jeg glad for, at det har været muligt at tilbyde Rami en spændende stilling med et meget stort potentiale, lød det dengang fra Lars Larsen.

Fisk fra Esbjerg

Men det hele begyndte altså med en stilling som elev i Jysk-butikken ved siden af Bilka i City Nord. Eller rettere et andet sted i detailbranchen i Esbjerg.

- Egentlig begyndte det med et sommerferiejob i Harald Nyborg i Esbjerg. Jeg fandt hurtigt ud af, at detailhandel var spændende, man havde stor indflydelse på sin egen hverdag, og muligheden for at måle resultaterne tiltalte mig, husker Rami Jensen.

Han var som femårig flyttet fra Aarhus til Esbjerg med sin mor, som havde fundet arbejde i byen. Folkeskolen hed Kvaglundskolen og derfra gik turen videre til Esbjerg Handelsskole, inden han blev elev i Jysk. Sidenhen kom han som lederaspirant til en Jysk-butik på Østerbro i København, og det blev samtidig afskeden med Esbjerg.

Detailhandlen kommer ikke altid til sin ret i forhold til, hvad en karriere her kan føre til. Men sandheden er, at man i detailhandlen allerede i en meget tidlig alder kan opnå et helt utroligt modnende og lærerigt ansvar. Jeg håber, at jeg med min historie kan inspirere andre.

Rami Jensen, nyudnævnt adm. direktør i Jysk

I dag bor Rami Jensen i Silkeborg og hans mor bor i dag i Kjellerup nord for Silkeborg, men både han og moderen har fortsat et forhold til Esbjerg, selvom de ikke længere har relationer til byen.

- For eksempel fik jeg serveret fisk, da jeg var hos min mor for at spise forleden. Fisken havde hun simpelthen hentet i Esbjerg, fortæller Rami Jensen.

Han husker stadig sin barndom og ungdom i Esbjerg som en god tid, i det han betegner som en by med massevis af muligheder og et rigt sport- og idrætsliv med både fodbold, ishockey og håndbold at følge med i. Af andre gode minder fra Esbjerg tæller også alle de gode arrangementer i byen, koncerter i Gryden og andet.

- Der skete altid noget spændende, og hvis det var godt vejr,  var der ikke langt til stranden på Fanø, husker han.

Annonce

Håber at inspirere andre

Den dag i dag føler Rami Jensen stadig en særlig tilknytning til Esbjerg, og når han fra tid til anden er i byen eller på de sydvestjyske kanter, kan han ikke lade være med lige at tage en lille tur rundt i byen.

- Der er jo ingen tvivl om, at der er sket en del ting i byen, siden jeg flyttede, fastslår den kommende topchef for Jysk og peger blandt andet på, at der i Esbjergs centrum omkring Torvet er sket mange gode tiltag, der er med til at gøre byen mere hyggelig.

Om sin egen kommende rolle i Jysk som arvtager til en væsentlig del af Jysk-koncernen er han ydmyg, og samtidig er han bevist om, at han har taget en vej til toppen som kan være inspirerende for andre.

- Detailhandlen kommer ikke altid til sin ret i forhold til, hvad en karriere her kan føre til. Men sandheden er, at man i detailhandlen allerede i en meget tidlig alder kan opnå et helt utroligt modnende og lærerigt ansvar. Jeg håber, at jeg med min historie kan inspirere andre, siger Rami Jensen.

Rami Jensen afløser den mangeårige Jysk-topchef Jan Bøgh, som fra september 2022 tiltræder en nyoprettet stilling administrerende direktør og præsident for Lars Larsen Group Retail med ansvar for alle koncernens retailselskaber.

Køreplanen er den, at Rami Jensen kommer til Jysk i september næste år, og så overtager han formelt posten som administrerende direktør og præsident i 2023.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce