Annonce
Erhverv

Erhvervshus står klar til at hjælpe: Investér et par timer i at få trykprøvet paratheden

- Hvis eksporten skal være noget blivende og noget, der vokser, så kræver det meget. Både organisatorisk og finansiel kapacitet, og vi kan være med til at trykprøve de forudsætninger, som virksomheden har for at starte med at eksportere, siger Steen Nymann Andersen, forretningsudvikler, Erhvervshus Fyn. Pressefoto
Hvis din virksomhed skal i gang med at eksportere, kan det være en god idé at få sparring hos dit regionale erhvervshus. Du kan blive udfordret, men formålet er at motivere og inspirere til at komme godt fra land.

Fyn: Det kan godt være, at du bliver udfordret, men det er gratis, og intentionen er god nok.

Når Erhvervshus Fyn indbyder til uvildig sparring, gør de det nemlig med et samfundsøkonomisk mål for øje. Og måske kommer du til at gentænke din idé, men det er kun for at gøre den endnu bedre.

Forretningsudvikler Steen Nymann Andersen fra Erhvervshus Fyn fortæller, at når virksomhederne kommer for at få hjælp og sparring i forhold til eksport, er der stor forskel på, hvor godt forberedt de er.

Annonce

- Mange virksomheder bliver kastet lidt tilfældigt ud i at eksportere, fordi de får en henvendelse, og er man en mindre virksomhed, kan man godt blive lidt benovet over det og siger ja, uden man måske har den fornødne organisation og finansielle kapacitet til rigtig at kunne overkomme det, forklarer Steen Nymann Andersen.

Trykprøver forudsætninger

- Hvis eksporten skal være noget blivende og noget, der vokser, så kræver det meget. Både organisatorisk og finansiel kapacitet, og vi kan være med til at trykprøve de forudsætninger, som virksomheden har for at starte med at eksportere, fortæller forretningsudvikleren og fortsætter:

- Vi giver også gerne et klap på skulderen i forhold til det arbejde, der måtte være gjort.


Jeg anbefaler at investere et par timer i at afdækket, hvor man er udfordret, og hvor meget man ved om markedet.

Steen Nymann Andersen, forretningsudvikler, Erhvervshus Fyn


Når Steen Nymann Andersen har dialog med en virksomhed, vurderer han ikke kun på, om der er den fornødne kapacitet i virksomheden, men også på parametre som for eksempel indblik i den forretningskultur, der er på det nye marked.

- For det er der mange, som ikke forholder sig til, kan han konkludere og opfordrer til at få hjælp.

Annonce

Tyskere taler tysk

- Jeg anbefaler at investere et par timer i at få afdækket, hvor man er udfordret, og hvor meget man ved om markedet. For eksempel er det klart en fordel at kunne tysk, hvis man vil handle med Tyskland, mens man godt kan klare sig med dansk i et vist omfang, hvis man rykker mod nord, siger Steen Nymann Andersen.

SMV International

  • Forløbet er en målrettet hjælp til at komme i gang med eksport eller til at løfte en virksomheds eksisterende eksport.
  • Det er målrettet små og mellemstore virksomheder med fem til 249 ansatte. Den primære målgruppe er virksomheder med 10 til 49 ansatte.
  • Virksomheden skal have haft CVR-nummer i mere end tre år.
  • Der findes seks regionale erhvervshuse, og deres formål er at skabe vækst og flere arbejdspladser.

Ud over at få afdækket, om virksomheden er klar til at kaste sig ud i et eksporteventyr, kan erhvervshuset også være med til at vejlede om, hvilket marked det vil give mest mening at lægge ud med.

Steen Nymann Andersen er heller ikke bleg for at dele ud af egne erfaringer.

- Også i de tilfælde, hvor jeg har brændt nallerne, siger han.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce