Annonce
Vestjylland

Erhvervsforening: Struer har potentiale for mere damp på kedlen

Erhvervsforeningen informerer de 120 medlemmer om mulighederne for kompetenceudvikling og vækst. Det går godt, og der er plads til, at det kan gå endnu bedre, vurderer formand Elke Marie Hou-Carleton. Pressefoto: Preben Stentoft
120 virksomheder vil hjælpe hinanden med at løfte Struers erhvervsliv lidt højere og tænke mere globalt.
Annonce

STRUER: Humøret er generelt højt hos virksomhederne i Struer Kommune. De fleste ser lyst på både nutid og fremtid, men det kunne gå endnu bedre, og der kunne skabes større vækst og flere job med en målrettet indsats.

Sådan lyder – i grove træk – analysen fra Elke Marie Hou-Carleton. Hun er jurist og erfaren ledelseskonsulent i sit eget firma Carleton med kontor i Businesspark Struer, og så er hun formand for de 120 medlemmer af Struer Erhvervsforening.

- Jeg er ikke bekymret for Struers fremtid. Tværtimod. Alle er samlet om ”Lydens By”, og vi ser et sammenhold og en optimisme, som vi ikke har set i mange år. Der er også mange gode events, som skaber liv i byen, og her er mange ildsjæle – også i erhvervslivet – og vi har mange Gazelle-virksomheder, som vækster, siger hun.

Mange af lederne er stolte af også at være en del af driften. Men det kan gøre det svært at få overblik, så man også kan udvikle forretningen og skabe mere vækst.

Elke Marie Hou-Carleton, formand for Struer Erhvervsforening

Annonce

Kom ud af maskinrummet

Men der er også nogle udfordringer, som erhvervsforeningen i samarbejde med Struer Kommune og Startvækst-konsulenterne forsøger at løse.

- Vi har mange ejerledede virksomheder, som er etableret af nogle meget dygtige mennesker. Men der er en kultur i området, hvor mange af lederne er stolte af også at være en del af driften. Men det kan gøre det svært at få overblik, så man også kan udvikle forretningen og skabe mere vækst. Der er også nogle, som simpelthen ikke vækster, fordi de stiller sig tilfreds med det niveau, de har nået og siger, at ”det går godt, så vi behøver ikke være større”, vurderer Elke Marie Hou-Carleton og tilføjer, at det jo også er okay, hvis man ikke ønsker at blive større.

Erhvervsforeningen spiller en vigtig rolle i at åbne medlemmernes øjne for de mulighder, der findes uden for kommunegrænsen.

- Vi har mange gode foredrag og faglige møder. For eksempel var vi på besøg hos Humlum Kro, som fortalte om sine erfaringer med generationsskifte. Og så gør vi meget for at informere om mulighederne for at få hjælp, både økonomisk støtte og rådgivning, til at udvikle kompetencer og se nye muligheder, siger hun.

Annonce

Global rekruttering

Nogle virksomheder oplever, at de har svært ved at skaffe kvalificeret arbejdskraft. Erhvervsforeningen kunne måske inspirere dem til at se bredere på rekrutteringsmulighederne.

- Struer er på mange måder global, blandt andet i kraft af de personer og virksomheder, som er kommet til byen i forbindelse med Sound Hub. Og der er flere og flere virksomheder i området, som ansætter specialister fra udlandet. Måske skulle man vænne sig til ikke bare at headhunte den bedste ledige dansker til jobbet, men se bredere på mulighederne og turde at kigge uden for Danmark, siger Elke Marie Hou-Carleton.

Struer Erhvervsforening er åben for alle virksomheder og personer med interesse for erhvervslivet i Struer. Foreningen mødes næste gang 9. oktober til virksomhedsbesøg hos Danmarks tartelet-konge Humlum A/S og efterfølgende fællesspisning og medlemsmøde på herregården Ausumgaard. Se programmet på www.struererhvervsforening.dk.

Struers virksomheder har et uforløst potentiale for vækst, så der er plads til at fyre mere op under kedlerne, vurderer erhvervsforeningen. Arkivfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce