Annonce
Erhverv

Entreprenør fundet: Skal bygge Fredericias længste mur - men kan det overhovedet gøres pænt?

Sådan ser 1. etape af lager- og logistikkomplekset Taulov Dry Port ud. 2. etape går i gang nu - og de 60.000 m2 under tag bliver med Fredericias længste facade: 600 meter ud til Skærbækvej ved Hejse. Men hvordan sikrer man sig, at kolossen ikke stikker helt af i al sin vælde? PR-Foto: Taulov Dry Port
Casa A/S vinder udbud. Opfører ny etape af lagerlandet Taulov Dry Port, der allerede fylder 95.000 kvadratmeter. Nye 60.000 m2 på vej. Størrelsen kræver, at der tænkes over arkitekturen.

Fredericia: Det bliver ejendomsudvikleren og totalentreprenøren Casa A/S, der skal opføre 2. etape af Taulov Dry Port: 60.000 kvadratmeter lager- og logistikfaciliteter langs Skærbækvej ud ad byen, når man har passeret Hejse Kro.

Taulov Dry Port råder i forvejen over 1. etape på 95.000 m2, men den næste etape bliver i sig selv Fredericias længste mur med sin facade på 600 meter, som vi kunne fortælle i Fredericia Dagblad forleden.

Casa A/S er udvalgt efter et EU-udbud, oplyser parterne tirsdag i en pressemeddelelse.

Annonce

Bliver enorm

Den 600 meter lange bygning skal stå klar i begyndelsen af 2023. Der er byggestart i december i år. Etapen måler 17 meter i højden - 12,5 meters loftshøjden indenfor. Byggesummen lander på op mod 420 millioner kroner og bliver dermed et af landets dyreste inden for lager og logistik.


Der er et eksisterende levende hegn, som kan studses til. Der kan også plantes nyt. Terrænet ud til vejen er en anden mulighed. Facaden bliver brudt med farver og felter og grafiske elementer

Adm. dir. Taulov Dry Port A/S, Jesper Gemmer


Taulov Dry Port udlejer plads til nogle af Danmarks største retail- og logistikvirksomheder. Blandt andet Bestseller, Mærsk og Salling Group. Kunderne kan placere sig centralt i landet og tæt på havn, motorvej og jernbane.

Hele Taulov Dry Port området er jorder på 900.0000 kvadratmeter. Havneselskabet ADP A/S og pensionskassen PFA A/S samarbejder om at udvikle Taulov Dry Port.

Annonce

Hvordan blødgører man?

Men kan man bygge noget så stort pænt, administrerende direktør i Taulov Dry Port A/S, Jesper Gemmer?

- Altså jeg vil sige, at det bliver markant. Derfor skal Taulov Dry Port også arbejde med en harmonisk overgang mellem byggeriet og det omkringliggende miljø.

Hvordan?

- Det kan man gøre på flere måder, og det arbejder vi på lige nu.

Det kan være med beplantning. Der er et eksisterende levende hegn, som kan studses til. Der kan også plantes nyt. Terrænet ud til vejen er en anden mulighed. Facaden bliver brudt med farver og felter og grafiske elementer. I forvejen er der også vinduer, døre og porte i byggeriet.

Kunne man plante hele facaden til med grønne slyngplanter?

- Ja i princippet, men vedligeholdelsesmæssigt vil de færreste gøre det.

- Vi hælder nok mest til en løsning, hvor vi bruger Fredericias kendetegn med Landsoldaten og voldanlægget i en grafisk løsning ud mod vejen, sagde Jesper Gemmer til Fredericia dagblad i sidste uge.

Hvem er entreprenøren?

Totalentreprenøren Casa A/S blev grundlagt i 2006 og har i dag afdelinger i Horsens og København og flere end 250 medarbejdere.

I 2021 blev virksomheden købt af en europæisk ejendomsfond under Activum SG.

"Med en forventet 2021-omsætning på omkring tre milliarder kroner og landsdækkende aktiviteter indenfor udvikling, byggeri og renovering er Casa blandt Danmarks førende ejendomsudviklere og entreprenører", kan man læse i pressemeddelelsen om den nye etape af Taulov Dry Port.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Annonce
Erhverv

Klumme: Familieoverdragelse af fast ejendom kan fremover ske efter en +/-20%-regel

Annonce
Erhverv

Klumme: Højt afkast til lav risiko - undervurderer du også din tidshorisont?

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Juryen måtte skride til afstemning for at finde en vinder: Cane-Line er Fyns bedste til vækst

Erhverv

Midtjyske iværksættere har fundet en god opskrift: Solenergi giver sundere og bæredygtig madlavning i Afrika

Erhverv

Klumme: Ønskelisten til den danske investorkultur

INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Østjylland

Ny bog guider: Sådan undgår du, at din klimatale bliver tom snak

INSPIRATIONSPRISEN

Jesper Refning modtager Inspirationsprisen på Fyn: Han tror på mennesket og sætte kollegerne fri til at lede selv

Annonce