Annonce
Erhverv

En fuckfinger, der virker: Smadremanden trækker turister til Nordfyn

Igen i år bliver Smadremanden sluppet løs på Nordfyn, hvor Otterups stolte søn skal hjælpe med at lokke turister til. Foto: Kim Haugaard/Ritzau Scanpix
Sæsonen 2020 gik bedre end forventet på Nordfyn, og der er store forventninger til den kommende sommersæson. Smadremanden fra Otterup har været med til at trække danske turister til, fortæller bureauleder Rikke Lindhøj fra Nordfyns Erhverv og Turisme, der også kan fortælle, at coronasituationen har gjort, at der kommer et nyt event til Nordfyn.

Nordfyn: Kan ord som ”jeg skal give jer fingeren, skal jeg, I små røvhuller” og ”for helvede” krydret med en fuckfinger lokke turister til?

Ja, når det er Smadremanden fra Otterup, der er afsenderen, virker det ganske glimrende.

I 2020 havde Nordfyn en lille tilbagegang på én procent målt på antallet af overnatninger i forhold til tidligere år, men det er alligevel noget bedre end på landsplan, hvor tilbagegangen blev cirka 20 procent i 2020.

Samtidig er andelen af danske turister på Nordfyn steget fra cirka 65 procent til 77 procent i 2020, oplyser bureauleder Rikke Lindhøj fra Nordfyns Erhverv og Turisme (NEET).

- Vi har mange sommerhuse og flere campingpladser, så vi har ikke været så hårdt ramt (af corona-krisen, red.) som for eksempel Odense, der har en stor andel af hoteller, forklarer Rikke Lindhøj.

Annonce

Satser på danske turister

Kombinationen af en kampagne med Smadremanden, og at danskerne har holdt ferie i Danmark, har gjort, at Nordfyn har formået at øge andelen af danske turister, og der er store forventninger til den kommende sæson.

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til den kommende sæson. Vi har estimeret sæsonen 2021 til at ligge på niveau med 2020, siger Rikke Lindhøj og forklarer, at der igen vil være fokus på at tiltrække danske turister.


Vi har mange sommerhuse og flere campingpladser, så vi har ikke været så hårdt ramt (af corona-krisen, red.) som for eksempel Odense, der har en stor andel af hoteller.

Rikke Lindhøj, bureauleder, Nordfyns Erhverv og Turisme


- Vi tror på, at ligesom i 2020 vil der være en stor andel af danske turister, så det er klart, at vi vælger at fokusere vores indsats der, hvor der er størst sandsynlighed for, at pengene bliver brugt rigtigt.

Derfor kommer NEET igen i år til at bruge Smadremanden som lokkemad, og så kommer en række events til at foregå på en anden og mere corona-venlig måde end tidligere.

Annonce

Event har ændret sig

For eksempel er den stort anlagte Rosenfestival, som plejer at fylde gaderne i Bogense med tusindvis af mennesker, blevet fordelt ud i flere byer.

Noget af det, der lokker turister til Nordfyn, er naturen, siger Rikke Lindhøj fra Nordfyns Erhverv og Turisme. – Mange søger hertil for at være tæt på naturen. At være et sted, hvor man virkelig kan sænke skuldrene og mærke roen, fortæller hun, som for eksempel her på campingpladsen ved Flyvesandet. Foto: Peter Leth-Larsen

- Samtidig har vi tænkt Rosenfestival på en anden måde ved at have guidede ture i rosenmarkerne. Det har vi haft stor succes med, og det vil vi gentage, fortæller Rikke Lindhøj, som også kan fortælle, at corona har været anledning til, at der kommer et nyt og stort event til Nordfyn i august.

- Det er DM i ballonflyvning, og det ønskede vi til Nordfyn, fordi det er et arrangement, hvor mange kan følge med, uden at de kommer til at stå tæt, forklarer hun.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce