Annonce
Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

Herluf og Andreas Høst ved et udsugningsanlæg, der er ved at blive installeret i de nye lokaler i Hammelev. Foto. Carsten B. Grubach
PD Elevator mangler plads og flytter til større lokaler i Hammelev.
Annonce

HADERSLEV: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men de omkring 1000 elevatorer, der sørger for at afvikle den intense trafik på Aarhus Universitetshospital i Skejby, er installeret af et lille sikret firma fra Haderslev.

Det er også PD Elevator, som firmaet hedder, der er ansvarlig for at installere elevatorer i det nye supersygehus i Gødstrup, og tager du en tur med elevatoren på Ringe Station, i Den Gamle By i Aarhus, i Campus Kollegiet i Odense, Musikkens Hus i Aalborg eller i Carlsberg Byen i København, er det sønderjysk knowhow, der står bag.

Og netop knowhow er PD Elevators store styrke.

- Vi har være på markedet siden slutningen af 70'erne, så folk kender os. Og er der specialopgaver som for eksempel en ekstra stor elevator til vogntog på sygehuset i Skejby, så ringer man til os, fortæller Herluf og Andreas Høst, far og søn, der både ejer og tegner firmaet.

Herluf på 76 år har 10 procent af aktierne, 35-årige Andreas har de resterende 90.

Denne kæmpeelevator til vogntog på Aarhus Universitetshospital i Skejby er installeret af PD Elevator. Foto: Bertil Feld

Siden 1978 har PD Elevator holdt til på Ole Rømers Vej i Haderslev, men den, undskyld udtrykket, generelle optur i firmaet har fået familien Høst til at investere i nye bygninger i industrikvarteret i Hammelev vest for byen.

Annonce

Tre afdelinger

- Vi får 2400 kvadratmeter mod de 1200 kvadratmeter, vi har nu. Vi har bygget en ny hal, så vi har i alt tre haller, og vi regner med at kunne flytte ud i august eller september, siger Andreas Høst, der med tiden skal overtage hele firmaet.

I dag er det både ham og hans far, der byder ind på de licitationer, der giver masser af arbejde til de omkring 60 ansatte, som er delt op i tre afdelinger - nye anlæg, ombygninger og service.

Elevatorspecialisten

  • PD Elevator blev grundlagt i 1975 af Peter Davidsen og Herluf Høst.
  • I 1979 erhvervede Herluf Høst hele aktiekapitalen i PD Elevator og var direktør og leder af selskabet frem til 2015, hvor Andreas Høst overtog 90 procent af aktiekapitalen og i dag er den daglige leder af selskabet.
  • Andreas Høst er uddannet civilingeniør fra Aarhus Universitet.
  • Firmanavnet med Peter Davidsens forbogstaver har man beholdt, fordi det er et brand, folk kender.
  • PD Elevator har stor ekspertise inden for nybygning, renovering, ombygning og ikke mindst projektering og fremstilling af elevatoranlæg med specialdesign og specialmål og råder over en landsdækkende serviceorganisation, der varetager lovpligtige eftersyn, ombygning og renovering af eksisterende elevatoranlæg.
  • Særlige kompetenceområder er renovering af hydrauliske cylindre for elevatordrift og udskiftning af eksisterende styresystemer.
  • Læs mere om firmaet på www.pdelevator.dk

- Det særlige ved os er, at vi også har eget værksted og servicevirksomhed, så vores montører er ude det meste af tiden. Det er der ikke ret mange andre i branchen, der har, siger Herluf Høst, der lige som sin søn er ingeniøruddannet.

Han har været så længe i branchen, at han har fulgt udviklingen fra hydraulik i elevatorerne til mere grønne, tovbaserede løsninger med kontravægt.

- Og så stilles der i dag sikkerhedsmæssigt meget større krav til elevatorer.  Der er også meget mere teknik i dag. Elevatorerne styres af komponenter, som er meget avancerede, påpeger han.


Det særlige ved os er, at vi også har eget værksted og servicevirksomhed, så vores montører er ude det meste af tiden. Det er der ikke ret mange andre i branchen, der har.

Herluf Høst, PD Elevator


PD Elevator kan efter corona-nedlukningen i store dele af samfundet se frem til flere opgaver, når der bygges nyt, og elektrikerne, smedene, automatikmekanikerne og ingeniørerne i firmaet skal også arbejde med ombygninger af gamle anlæg. Familien Høst er ikke til de store armbevægelser, når det gælder markedsføring.

Elevator på Ringe Station opført af PD Elevator. Foto: Bertil Feld

- Det behøver vi ikke, for folk i branchen kender os og ved, hvad vi står for, siger Herluf Høst, der efter lidt begyndervanskeligheder i 70'erne altid har haft overskud i firmaet.

Og opturen kan så fortsætte med udflytningen til Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

Trekantområdet rykker sammen

Annonce