Annonce
Sydjylland

Elektrisk travlhed midt i en coronatid

Henrik Terp Kristensen (tv.) og Bo Krolykke styrer projektdelen i el-virksomheden fra filialen i Billund. Foto: Carsten B. Grubach
Knud Jørgensen El, der har fem afdelinger i Sydjylland, kan det hele.
Annonce

BILLUND: Det er fredag formiddag og endnu en travl arbejdsuge er ved at være forbi.

Med udgangspunkter i Billund, Grindsted, Esbjerg, Gørding og Nebel ved Vorbasse er der nok at se til for de 37 fastansatte i Knud Jørgensen El og i Billund El-service, som er en tilkommen filial i det anpartsselskab, der i fællesskab ejes af Bent Kristensen, Henrik Terp Kristensen og Bo Krolykke.

Trods travlheden er der ikke meget stress over de to sidstnævnte, der styrer projektdelen i virksomheden fra Billund El-Service på Kløvervej. De giver sig tid til at fortælle om de mange jern, de har i ilden, eller måske rettere, for nu at blive i elektrikerjargonen, hvor mange kontakter, der både skal plejes og sættes op.

- Vi ansatte Bo som afdelingsleder her i Billund, da vi købte Billund El-service i 2017, og da han gjorde det rigtig godt, gav det god mening at få ham med ind som ejer, siger Henrik Terp Kristensen.

- Da folk kender Billund El-service, har vi valgt at beholde navnet, selv om virksomheden er en del af Knud Jørgensen El. Den gjorde før mest i salg og service af hvidevarer, men vi har spredt os mere ud. Så vi plejer at sige, at vi kan det hele, siger de to medejere, der midt i en travl coronatid har været nødt til at tilkalde vikarer, så arbejdsstyrken i øjeblikket er oppe på 40.

- Ud over de projekter, vi er med i, skal hr. og fru Jensen også have lavet en del. Når folk går hjemme og ikke kan komme på ferie, skal de have lavet noget hjemme og måske have et nyt køkken. Vi har også ekstra travlt her op til jul, fordi firmaerne skal have brændt deres penge i budgettet af inden nytår. Det er næsten mere, end vi kan magte.

Annonce

Kommunale aftaler

Knud Jørgensen El lever godt af længere varende hvidevare-aftaler med fem kommuner, Billund, Varde, Vejen, Ringkjøbing-Skjern og Esbjerg, men den store omsætning hentes stadig ved el-service til private og industrivirksomheder samt i byggeprojekter.

Og her har byggeboomet i Billund og i Vejle været en fin forretning for Knud Jørgensen El, der har administrativt hovedkvarter i Gørding, hvor den tredje ejer, Bent Kristensen har sin daglige gang.

- Vi er specialister i varmepumper og får derfor mange ordrer her, blandt andet i Aarhus og Aalborg. Der får vi en del at se til her i vinter, fordi man kan få energitilskud. Og med hensyn til byggeriet er vi opmærksomme på, at det jo ikke kan blive ved her i Billund, så vi kigger os omkring og ser, hvad der er af fagentrepriser andre steder, siger Henrik Terp Kristensen og Bo Krolykke.

- Det er en fordel, at vi ikke har en stor maskine og en stor organisation, og at cheferne også har slidt arbejdstøj på. Vi er ikke bange for selv at tage ved, siger Henrik Terp Kristensen (tv.) og Bo Krolykke. Foto: Carsten B. Grubach

De er involveret i byggeriet af 120 boliger på Granvej i Billund, 64 andre boliger i byen, som Kirkbi bygger sammen med Jorton, de har været involveret i byggeriet af et p-hus og 60 lejligheder på havnen i Vejle, og de stod for el-arbejdet i forbindelse med etableringen af forlystelsesparken Wow Park i Billund.

Det kan på grund af den travlhed, branchen også har på landsplan, være svært at få fat i uddannede elektrikere, og derfor har Knud Jørgensen El valgt at tage otte lærlinge ind.

- Men flere kan vi altså ikke klare, betoner Henrik Terp Kristensen.

Annonce

Planer ændrer sig

Der tjenes penge – Knud Jørgensen El kan bryste sig af to gazellepriser på grund af den øgede vækst – men selv om der satses på flere byggeprojekter, vil man ikke glemme kerneforretningen.

- Det er den gode service, vi er kendt for, siger de to ejere, der i det daglige føler, at de er gode til at fordele opgaverne sammen med Bent Kristensen i Gørding.

Knud Jørgensen El ApS

  • El-installatør Knud Jørgensen er grundlæggeren af Knud Jørgensen ApS. Han drev her el-installatør virksomhed i mange år sideløbende med hvidevaresalg og service gennem navnet Den Grønne Butik.
  • I 2009 blev selskabet delt op, da ejerkredsen blev udvidet med Bent Kristensen på el-installatørdelen, den del kom til at hedde Knud Jørgensen El ApS, og Knud Jørgensen fortsatte under navnet Knud Jørgensen ApS og butiksdelen under navnet Den Grønne Butik.
  • I 2010 blev el-installatørdelen igen udvidet, og Henrik Terp Kristensen indtrådte i ejerkredsen.
  • På grund af sygdom valgte Knud Jørgensen i 2014 at sælge sine anparter i Knud Jørgensen ApS. Han er i dag medlem af bestyrelsen. Ejerforholdene var da 50/50 mellem Bent Kristensen og Henrik Terp Kristensen.
  • I forbindelse med købet af Billund El-Service ApS, valgte man at fusionere. I dag er der kun et driftsselskab med afdelinger i Gørding, Grindsted, Billund, Esbjerg og Nebel.
  • I 2019 købte Bo Krolykke sig ind i Knud Jørgensen El ApS, så der nu er tre ejere af selskabet.

- Selv om det går lidt vildt for sig i øjeblikket, hvor vi er nødt til at lave dag-til dag-planlægning og arbejde fra 7 til 17-18, holder vi jævnligt ledermøder.

- Det er en fordel, at vi ikke har en stor maskine og en stor organisation, og at cheferne også har slidt arbejdstøj på. Vi er ikke bange for selv at tage ved. Men lige nu går det stærkt. Man har en plan, indtil man møder ind mandag morgen, men den kan hurtigt ændre sig, siger Henrik Terp Kristensen og Bo Krolykke.

De er henholdsvis tæt på 40 og 30, Bent Kristensen omkring 50, så ud fra aldersspredningen ser de fortrøstningsfuld på fremtiden for Knud Jørgensen El ApS og selskabets fem afdelinger.


Vi har også ekstra travlt her op til jul, fordi firmaerne skal have brændt deres penge i budgettet af inden nytår. Det er næsten mere, end vi kan magte.

Henrik Terp Kristensen og Bo Krolykke, Knud Jørgensen El ApS
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce