Annonce
Østjylland

Elbiler er klar til virksomhederne og omvendt

Vestas vil udskifte hele flåden til elbiler inden for højst fire år. Det er ganske ambitiøst, men det skal gøres nu, fastslår topchefen Henrik Andersen. Foto: Vincent Byakika
Elbilerne er ved at blive så gode, at de store undskyldninger er ved at slippe op, når det gælder om at vælge elbiler fra som service- og firmabiler. Vestas går forrest og vil omstille deres 6000 biler til ren el.

DANMARK: Flere og flere danske virksomheder får øjnene op for at have elbiler i flåden.

Det gælder både som firma- og servicebiler, og det er kun logisk i takt med, at der kommer flere muligheder. I hvert fald på papiret.

For spørgsmålet er, om det giver mening at starte omstillingen fra fossile biler til elbiler for danske virksomheder? Hos Dansk Industri er man ikke et øjeblik i tvivl.

Annonce

- Det synes jeg helt klart, at det gør. Det, der har været udfordringen for virksomheder indtil nu, og som har betydet, at de har været tøvende, har været udbuddet af elbiler, deres rækkevidde og deres lademuligheder. Begge dele har indenfor det seneste år været i rivende udvikling, siger Thomas Møller Sørensen, som er branchedirektør i Bilbranchen Dansk Industri, som rådgiver forhandlere, værksteder, grossister og underleverandører de bedste forretningsvilkår og har fingeren på pulsen, når det gælder bilsalget.

Vestas stifter til el nu

En af de virksomheder som gør klar til springet er Vestas, som i sagens natur går forrest for grøn energi.

Vestas har 26.000 ansatte i 80 lande og vil være CO2-neutrale i 2030. Her indgår blandt andet en omstilling til elbiler i flåden, som tæller hele 6000 service- og firmabiler.


Teknologien er blevet bedre, og rammevilkårene er blevet mere sikre. Det gør samlet set, at jeg forventer, at flere virksomheder vil skifte flåden ud.

Thomas Møller Sørensen, branchedirektør, Dansk Industri


- Det vil vi være færdige med om tre til fire år. Der har været megen diskussion om vores mål internt, og om vi har sat dem for ambitiøst. Men vores konklusion er, at det ikke er fair at overlade sådan nogle beslutninger til den næste direktørgeneration, siger Henrik Andersen, der er topchef i Vestas ifølge Børsen.

Annonce

Venter på politisk aftale

Thomas Møller Sørensen forventer, at når regeringen inden for forhåbentligt kort tid får landet en politisk aftale, der gør, at branchen og virksomhederne kender afgifter i de kommende år, så får vi yderligere et boost i den grønne omstilling.

- Det vil få yderligere virksomheder til at turde tage springet, og det hænger også sammen med, at teknologien er blevet bedre, og rammevilkårene er blevet mere sikre. Det gør samlet set, at jeg forventer, at flere virksomheder vil skifte flåden ud.

Hos Vestas opfordrer Henrik Andersen også alle andre danske virksomhedsledere til seriøst at overveje at omstille hele deres flåde af firma-biler og service-biler til el-drift for at bidrage til den grønne omstilling.

- Vi er en del af løsningen allesammen. Men hvis det kun er de frelste få, der gør det, vil mange af vores medarbejdere – og senere vores børn – senere spørge os, hvorfor vi dog ikke gjorde noget nu, lyder formaningen fra vindmølleproducentens topchef.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce