Annonce
Vestjylland

Efter rekordregnskab: Møbelvirksomhed køber konkurrent

Theca blev grundlagt af Claus Svenningsen, der forsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group. Foto: Morten Stricker
Få uger efter Actona præsenterede rekordregnskab kan møbelvirksomheden nu præsentere et stort opkøb af konkurrent.

Tvis: Actona Group vokser markant.

Det sker efter, at selskabet har meddelt, at det har opkøbt Theca, der selv producerer polstermøbler, og som sidste år omsatte for halv milliard kroner.

- Opkøbet af Theca er det første i en række af strategisk vigtige opkøb, der både skal styrke vores innovations- & produktionskompetence samt skalere vores kapacitet betragteligt. Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet, siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, i en pressemeddelelse.

Annonce

Købet kommer kun få uger efter, at Actona annoncerede det bedste regnskab nogensinde, hvor Tvis-virksomheden nåede en omsætning lige over 2,4 milliarder kroner:

- Polster er en af de største produktgrupper indenfor møbler, og derfor betyder det meget for os, at vi konstant bliver større både gennem opkøb og organisk vækst, siger Jimmi Mortensen i pressemeddelelsen.

Skal godkendes af myndighederne

Theca producerer blandt andet sofaer og lænestole og har egne polsterfabrikker i Litauen og i Hviderusland, hvor der ugentligt produceres mere end 3.500 ordrer.

- Vi satser aktivt på at styrke os indenfor polstermarkedet, siger CEO for Actona Group, Jimmi Mortensen, i en pressemeddelelse.

Theca blev grundlagt af Claus Svenningsen, der forsætter i virksomheden og bliver ansvarlig for den nye polster-division under Actona Group.

- Jeg er utroligt glad for, at handlen så hurtigt er faldet på plads og for at stå i spidsen for den samlede polster-division, som rummer et kæmpe potentiale. Theca har altid været en dygtig produktionsvirksomhed med stolte håndværksmæssige traditioner, og dette kombineres nu med Actona Groups stærke kunde- og markedsforståelse, siger Claus Svenningsen i pressemeddelelsen.

Han har indtil nu selv ejet en tredjedel af Theca, mens henholdsvis Dansk Ejerkapital og LTP Group ligeledes har haft hver en tredjedel af ejerskabet, der overgår 100 procent til Actona Group, når handlen er på plads.

Inden da skal aftalen godkendes af konkurrencemyndighederne, og alle parter håber, at det sker hurtigst muligt.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce