Annonce
Nordsjælland

Efter opsigtsvækkende konkurs: Lokal virksomhed efterlader en gæld på mere end én milliard kroner

En stor del af årsagen til Barslund A/S' konkurs var ifølge kurator Henrik Steen Jensen arbejdet med den svenske motorvejsstrækning mellem Helsingborg og Stockholm i Sverige, E4. Foto: Niels Jørgensen
Ifølge kurator kan ikke alle kreditorerne, som har penge i klemme, forvente at få dækket deres økonomiske tab.

ERHVERV: Der er mange penge i klemme, efter Barslund A/S sidste år gik konkurs.

Ifølge en cirkulæreskrivelse i slutningen af marts fastholder bygherrer, tidligere medarbejdere, leverandører og andre kreditorer således samlet set at have på den gode side af én milliard kroner til gode.

Det skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Annonce

- Som følge af, at der er utrolig mange aktiver, som er pantsat, så er vores forventninger til en eventuel dividende (procentdelen en kreditor kan få udbetalt af sit krav, red.) begrænset, siger advokat ved Kromann Reumert Christian Jul Madsen, som er den ene af boets to kuratorer, til Licitationen – Byggeriets Dagblad.

- Kommer der en dividende, bliver det formentlig alene til lønmodtagerne, altså paragraf 95-krav, siger han.

Svensk sten i skoen

Efter en lang årrække med adresse i Kvistgård gik Barslund A/S konkurs 22. november i fjor. Det efterlod op mod 400 ansatte uden job, og det er blandt andet de tidligere medarbejdere, som har penge i klemme.

Nærmere betegnet har de krav for 6,6 millioner kroner, og ifølge konkursloven står de først i rækken af kreditorer, som får dækket deres tab.

Det vurderes, at det konkursramte selskabs aktiver udgør i omegnen af ni millioner kroner, hvorfor den tidligere skare af medarbejdere formentlig får deres tab dækket.

Det samme kan ikke siges om størstedelen af de resterende kreditorer, der ifølge Christian Jul Madsen blandt andet indbefatter svenske Trafikverket, som Barslund A/S skylder et trecifret millionbeløb.

Det var netop samarbejdet med Trafikverket og arbejdet med motorvejsstrækningen fra Helsingborg og Stockholm, E4, som ifølge den anden kurator, Henrik Steen Jensen, var hovedårsagen til det tidligere Kvistgård-selskabs konkurs, fordi det ikke var rentabelt.

- I Barslund har man haft en forventning om, at det ville vende likviditetsmæssigt, så man ikke skulle sende 10 millioner kroner derop om måneden kontinuerligt, men det har desværre ikke været muligt. Man kunne se, at det ville fortsætte negativt henover de næste fire eller fem måneder, og til sidst har man simpelthen ikke haft flere penge i kassen, forklarede advokaten til Helsingør Dagblad umiddelbart efter konkursen.

Annonce

Massivt underskud

Helsingør Dagblad kunne forud for konkursen i 2021 berette, at Barslund A/S kom ud af selskabets sidste regnskabsår med et underskud på 207 millioner kroner.

- Tvisterne betyder, at vi har måttet nedskrive nogle krav, som vi har mod nogle kunder. Det mest frustrerende ved det her er, at det faktisk går rigtig godt i virksomheden. Vi har gode medarbejdere og en god kultur. Så det er udelukkende sager fra fortiden, der spiller negativt ind, sagde daværende direktør Henrik Krabbe ved den lejlighed.

Barslund

Trods det store underskud kom konkursen som et stort chok for især medarbejderne.

- Efter 21 år i Barslund har jeg prøvet lidt af hvert, men jeg havde aldrig nogensinde set det her komme. Nogle græd, mens andre tog det mere stille og roligt, sagde tillidsrepræsentant for maskinarbejdere, Niels Stenner, dengang.

Efter forhandlinger opkøbte entreprenørvirksomheden Zøllner A/S en større del af konkursboet efter Barslund A/S - heriblandt ejendomme, maskiner og en større entreprise. Overtagelsen betød, at omtrent 40 af de 400 medarbejdere overgik til Zøllner A/S, hvorimod resten blev fyret.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce