Annonce
Erhverv

Tidligere direktør: - Hvis jeg ikke havde B&O, ville jeg drikke mig ihjel i rødvin

Onsdag den 4. maj fylder tidligere administrerende direktør Anders Knutsen 75 år. (Arkivfoto). Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han stod i spidsen for en af Danmarks mest kendte virksomheder, nemlig B&O. Siden fik han en bestyrelseskarriere. Anders Knutsen fylder 75 år.

Han stod i spidsen for en af Danmarks mest kendte virksomheder igennem ti år og vendte underskud til overskud på et kritisk tidspunkt i virksomhedens historie.

Men direktørjobbet i B&O var ikke uden omkostninger på privatfronten, har han fortalt åbent om.

Onsdag den 4. maj fylder tidligere administrerende direktør Anders Knutsen 75 år.

Annonce

I starten af 1990'erne var afgrunden faretruende tæt på for Struer-virksomheden, som er kendt for fjernsyn og stereoanlæg i luksusprisklassen.

Men det lykkedes B&O's ledelse med den administrerende direktør Anders Knutsen i front at vende virksomheden.

- Mange har i tidens løb hævdet, at følelserne hos de mest involverede i denne visionære vestjyske virksomhed til forveksling ligner kærlighed, og at adskillige går rundt derude med et smertefuldt brud i bagagen, stadig ulykkeligt forelskede.

Sådan lød det ifølge Berlingske i bogen "Pris og Poesi", som han skrev sammen med sin daværende hustru, B&O's tidligere kommunikationschef Helle Katholm Knutsen.

For Anders Knutsen blev det et kærlighedsforhold til B&O med både op- og nedture.

Han forlod B&O i 2001 efter sammenlagt 27 års ansættelse og med mere end ti år i direktørsædet.

Og det var en nøje overvejet beslutning, at han selv trak stikket, har Anders Knutsen fortalt om blandt andet i bogen "Veje ud af magten".

Det skete efter et forløb med mentor og erhvervsfilosof Mogens Stiller Kjærgaard, som fik topchefen til at se indad og reflektere over sit liv.

- Jeg indså, at hvis jeg ikke havde B&O, ville jeg drikke mig ihjel i rødvin. Det eneste, der reelt havde indhold i mit liv på det tidspunkt, var virksomheden. Uden den havde jeg intet andet på dagsordenen, lød det i bogen.

For topjobbet havde sine omkostninger. Topchefen havde dengang blandt andet to skilsmisser i bagagen, fortalte han i bogen.

Efter han trådte tilbage i 2001 som 53-årig, havde han samlet mere end 20 bestyrelsesposter, herunder formandskab i Danisco og handelshøjskolen CBS. Han var også formand for Danmarks Erhvervsråd i en periode.

Anders Knutsen har tilbragt meget tid i Frankrig, hvor han ejede et hus sammen med sin tidligere kone.

Anders Knutsen er i dag gift med Annamarie Amdisen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Erhverv For abonnenter

Underskuddet er på 27,8 millioner kroner, men optimismen er intakt: Der er meget, der går vores vej

Erhverv For abonnenter

Nødråb fra virksomheder: Vi ved ikke, om vi kan få råvarer om en måned. Eller hvad de koster. Og om leverandøren findes om et år

Annonce