Annonce
Fyn

Direktøren, der går i shorts og rumdragt: Jeg har altid tænkt, at alle andre var klogere og smartere end mig

Når designeren af sig selv beslutter, at cowboytemaet skal udskiftes med et rumtema, går Karsten Madsen all-in på idéen for at skille sig ud. - Det kan godt være, jeg er lidt hård, men når jeg kigger på andre virksomheder, bliver jeg bare ikke inspireret. Mange af dem gør det samme, og det bliver lidt kedeligt, siger han. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Softwarevirksomheden Morningscore må erkende, at den ikke når målet om at vækste 300 procent og ramme en omsætning på 4,5 millioner kroner i 2021. Nu handler det i stedet om at indfri de mindstemål, der er sat i forbindelse med lånet fra Vækstfonden. Direktør Karsten Madsen har imidlertid stadig fokus på at skabe en global succes, men der skal være plads til gøgl og gak på vejen. Og til at gå i shorts og rumdragt som direktør.

I et sommerhus på Langeland er der stilhed før stormen.

Nogle spiller stigegolf, andre går til vandet, småsludrer eller skribler nye idéer på notesblokken. Alle venter de på at kunne trække i rumdragterne.

Direktør Karsten Madsen har sin datter på armen. Det er ham, der skal trykke på en rød knap og få alle medarbejderne i Morningscore til at pile frem i rumdragter, når virksomheden skal optage den lanceringsvideo, de alle venter på, går online.

Annonce

Videoen skal markedsføre version tre af softwarevirksomhedens værktøj til søgemaskineoptimering (SEO). Udviklingen er inde i den afsluttende fase, og værktøjet skal så småt rulles ud hen over sommeren og for alvor tage kunderne med storm fra sensommeren og frem.

Mere rugbrød end fest

Situationen er todelt for Karsten Madsen.

På den ene side har han stadig sit fokus fuldt rettet mod det ultimative mål om at skabe en af de få softwarevirksomheder, der for alvor lykkes med deres projekt. Derfor går han med en masse tanker om, hvad der skal ske næste år. Hvordan bliver Morningscore en kæmpestor virksomhed?

- Statistikken viser, at under én procent af softwarevirksomheder som vores ender med at blive multimilliondollar-virksomheder, og det er jo der, vi gerne vil hen. Det er på en eller anden måde et meget elitært projekt, for hvordan bliver vi den ene procent, spørger han.

På den anden side er der også en virkelighed.

Et år med en CEO

  • Hvordan er det at stå i spidsen for en ambitiøs startup, der vil ud over Danmarks grænser? At stå med ansvaret for både strategi, økonomi og medarbejdere, både når det går godt, og når det går skidt?
  • Erhverv+ følger Morningscores administrerende direktør, Karsten Madsen, i 2021.
  • Denne artikel er den tredje i serien. De første kan læses på www.erhvervplus.dk og via linkene her: kortlink.dk/2byt7 og kortlink.dk/2byt6.

En virkelighed, der betyder, at han som direktør for nylig måtte fremlægge en ny plan for bestyrelsen. Den indeholder en nedjustering af målet, der ganske vist stadig er ambitiøst, men nu ikke handler om at vækste 300 procent i år og nå en omsætning på 4,5 millioner kroner, men alene nå det mindstemål, som virksomhedens aftale med Vækstfonden bygger på.


Jeg har altid haft en følelse af, at jeg var rimelig dum, og det har jeg sådan set stadigvæk. Jeg har altid tænkt, at alle andre var klogere, bedre og smartere end mig. Jeg har været underdoggen, der skulle arbejde ekstra hårdt, hvis jeg skulle nå de samme mål.

Karsten Madsen, administrerende direktør i Morningscore


Derfor begyndte team-dagen i det lånte sommerhus også med en status på, hvor mange penge, der er tilbage i kassen, og hvad der er must-win-battles for den unge startup-virksomhed. Tilløbet har været i gang længe, især fordi der har været udfordringer på det tyske marked, og fordi det har taget længere tid end forventet at integrere et nyt, ungt og relativt uerfarent hold, hvor antallet af medarbejdere er blevet fordoblet siden årets begyndelse.

- Nu har vi et nyt budget og en ny virkelighed. Vi kalder det et rugbrødsbudget, hvor vi har skåret ned på sport i arbejdstiden, som medarbejderne alligevel ikke brugte, og marketingsudgifter til annoncer. Men vi har sørget for at skære så lidt som muligt på medarbejderne. Det nye mål er en omsætning på 3,9 millioner kroner. Som en lille virksomhed er det meget at skulle ud at finde 600.000 kroner, men vi prøver også at minde både os selv og bestyrelsen om, at selv om vi havde en ambition om at vokse 300 procent for tredje år i træk, så ender vi stadig med at vokse 250 eller 270 procent, så det er nogle vilde ambitioner, der blot har fået et nøk, forklarer han.

Annonce

Ingen dagsorden

På Langeland er der ro, fuglekvidder og stort set ingen regler. Men tingene bliver sagt, som de er. Det er sådan, Karsten Madsen er som menneske og som leder.

Dagsordenen var løs, men meningen var klar, da Morningscore tog en hel dag til Langeland: Alle medarbejdere skulle kende den nuværende situation og samtidig være med til at genere idéer på tværs. Foto: Trine Grauholm

Der er selvfølgelig plads til anekdoter og hyggesnak, men de groft regnet tre håndfulde medarbejdere er ikke samlet for at lære hinanden bedre at kende på det personlige plan. De er samlet for at snakke sammen og finde bedre løsninger i fællesskab uden nogen fast dagsorden.

En metode, som måske kunne skyldes for lidt eller for sen planlægning. Mest af alt er det nu med inspiration fra stammekulturer og deres ritual med at mødes om lejrbålet om aftenen og snakke sammen på kryds og tværs.

- I stammekulturer mødes man konsekvent om aftenen og får snakket med hinanden randomly, og det giver dem en form for flokmentalitet. Alle ved, hvad alle laver. Den metode er der nogle virksomheder - også store - som har taget op. Ikke fordi man nødvendigvis skal samles om et bål, men idéen er at være sammen med så få rammer som muligt. Det kan selvfølgelig være lidt angstprovokerende, at der ikke er nogen dagsorden, og jeg ved ikke, om det er genialt, men der kommer i hvert fald nogle gode diskussioner, idéer og vinkler ud af det, oplever Karsten Madsen.

Annonce

Kompromisløs tilgang

Han er på den ene side kompromisløs i sin tilgang til arbejdet. Stræber højt, stiller sig sjældent tilfreds og siger tingene, som han oplever dem. Også hvis det ikke passer ind i situationen.

Omvendt er han alt andet end selvhøjtidelig. Han insisterer på, at man kan være direktør i shorts og T-shirts. Eller rumdragt.

På Morningscores videoer optræder han ofte i den, selv om han egentlig ville have haft designeren til at bygge virksomhedens brand op omkring et cowboytema, som skulle illustrere SEO som det vilde vesten. Tre uger senere fik han et rumtema at forholde sig til. Det kolliderede med Karsten Madsens ønske om at skille sig ud.

- Rumtemaet er et meget klassisk startup-tema. Det kan godt være, jeg er lidt hård, men når jeg kigger på andre virksomheder, bliver jeg bare ikke inspireret. Mange af dem gør det samme, og det bliver lidt kedeligt. Jeg har ikke set særligt mange virksomheder, der går all-in, og hvor både deres tool, deres website og måden, de går klædt, har noget med deres rumtema at gøre. Vi går all-in, bygger hele vores værktøj op om rumrejsen og det at nå til månen. Det er vores rejse mod toppen af Google, og så går jeg i rumdragt, så vi skiller os ud, forklarer Karsten Madsen.

Morningscore

  • Er en fynsk softwarevirksomhed, der har udviklet et online-værktøj til søgemaskineoptimering; SEO.
  • Virksomheden blev stiftet i 2018 af de samme mennesker, som også driver søstervirksomheden Morningtrain.
  • Den erfarne investor Helge Munk har været med hele vejen, og virksomheden fik i 2020 et lån fra Vækstfonden på tre millioner kroner.
  • Karsten Madsen er direktør for Morningscore, der har 13 fuldtidsansatte og en lille håndfuld deltidsansatte medarbejdere.
  • Virksomheden har brugt mange penge på at udvikle sit software-værktøj og kom ud af 2020 med et forventet underskud på 1,6 millioner kroner før skat. Senest har virksomheden måttet justere målsætning for 2021, så målet nu er en omsætning på 3,9 millioner kroner i stedet for som først 4,5 millioner kroner.

Han deler groft sagt mulige samarbejdspartnere ind i tre kategorier.

- Dem, der synes jeg er for gakket - og dem er der nok en del af derude - siger det ikke til mig. Så er der dem, der synes, jeg er en skør nørd. De siger det nogle gange til mig, og så er der det sidste kor, som bare synes, det er fedt, forklarer han.

Annonce

Kæmper ekstra hårdt

Selv kalder han sig en insecure overachiver. En ambitiøs type, der sjældent stiller sig tilfreds og grundlæggende er drevet af en indre usikkerhed.

- Jeg ved ikke, om jeg overachiver, men jeg er i hvert fald ikke sikker på mig selv og kæmper ekstra meget for at få tingene til at lykkes. Det er er meget klassisk, og der findes mange ligesom mig, siger han.

Selv om den type medarbejdere eller iværksættere kan være i risiko for at brænde ud, kalder Karsten Madsen sit drive "sundt nok", og han har også bygget en vis bund af selvtillid op gennem arbejdet med det succesfulde digitale bureau Morningtrain, som han stiftede sammen med en gruppe kammerater og stod i spidsen for, inden han valgte at stifte søstervirksomheden Morningscore.

- Jeg har altid haft en følelse af, at jeg var rimelig dum, og det har jeg sådan set stadigvæk. Jeg har altid tænkt, at alle andre var klogere, bedre og smartere end mig. Jeg har været underdoggen, der skulle arbejde ekstra hårdt, hvis jeg skulle nå de samme mål.

- Man kæmper og kæmper, og endelig føler man sig lige så god som andre og får hovedet op over vandoverfladen og kigger sig rundt: Hvor blev alle I andre af? Det lyder måske arrogant, og det er det vel også, men jeg har oplevelsen af at have kæmpet ekstra hårdt og finde ud af, at så dygtige er andre altså heller ikke, forklarer Karsten Madsen.

Annonce

Tæt kontakt med farfar

Han er som udgangspunkt rigelig hård ved sig selv, og skulle han lette fra jorden, skal hans farfar i Sønderjylland nok hjælpe ham med at holde benene på mulden. Han har altid været den, Karsten Madsen har ringet til, når der er sket noget stort, fordi han mistede sig far som 19-årig.

- Derfor har min farfar taget over på nogle ting. Han ved godt, hvordan forretning hænger sammen. Han er rigtig god, men også hård, siger Karsten Madsen.

Måske derfor betyder det ekstra meget, når der kommer ros fra Sønderjylland, og Karsten Madsens farfar har også været den, der har mindet ham om at huske på de ting, der lykkes. For eksempel da Karsten Madsen første gang holdt tale til en reception og ikke lagde skjul på, at han havde forventet mere af Morningtrain, som han dengang var direktør for.

Midt i det, der var en positiv anledning, sendte han et budskab om, at han var ked af ikke at være nået længere. Da blev han af sin farfar mindet om, at det budskab ikke passede til lejligheden, men Karsten Madsen tager ikke imod ros eller hæder, medmindre han selv synes, den er fortjent. Da Morningtrain, som han stadig er medejer af, i 2020 blev kåret som Danmarks sundeste arbejdsplads, havde han heller ikke armene i vejret af begejstring.

- Vi har da lavet nogle tiltag, som bidrager til en sund arbejdsplads, men samtidig føles det som en slags kollektiv national falliterklæring, hvis der reelt ikke skulle findes nogen derude, der gør det endnu bedre end os, forklarer han.

- Jeg tror, min grundstræben er en stræben efter sandheden. Det er også derfor, jeg ikke bryder mig om jakkesætstyper. Det virker lidt pseudoagtigt at rende rundt og tro, at man er så vigtig.

I Morningscore har medarbejderne indført farverig fredag og møder op med kulør på garderoben. Det passer Karsten Madsen godt, for når man bruger størstedelen af livets vågne timer på at arbejde, skal det også være sjovt.

- Det er kedeligt ikke at stræbe. Hvorfor skulle man gå på arbejde, hvis man ikke stræber efter et eller andet? Stort eller småt. Jeg synes oprigtigt, det er sjovt, når vi går nye veje, forklarer han.

Annonce

Alternativ til det kedelige

Det afspejler sig blandt andet i indretningen af Morningscores kontorer, som bærer præg af Karsten Madsens præference for at omsætte skæve påfund og spontane idéer til virkelighed. Da de nyrenoverede lokaler på Rugårdsvej i Odense i efteråret skulle indrettes, fravalgte han hurtigt at bruge de klassiske og lidt kedelige lydabsorberende skillevægge i det åbne kontormiljø. I stedet lagde han vejen forbi et byggemarked og indkøbte naturfarvet havehegn og grønne hængeplanter, som nu gør det ud for skillevægge imellem skrivebordene i den unge virksomhed.

- Jeg har aldrig været særlig god til at fejre de små succeser, men det skal man huske, og der skal også være plads til gøgl. Selvfølgelig skal vi gå benhårdt efter vores mål, men vi arbejder også med, at delmål udløser nogle fede ting. For eksempel har vores sælger lige fået en arkademaskine på kontoret, og næste milepæl udløser rumdragter til alle medarbejdere, siger Karsten Madsen og insisterer på, at professionalisme ikke rimer på nålestribet.


Jeg er imod hele den selvhøjtidelighed, der er omkring at skulle gå i jakkesæt. Hvorfor skal man det? Vi er dybt professionelle, og det ved alle, der møder vores sælgere og supportere. Det kan man godt være i shorts og med farverig fredag.

Karsten Madsen, Morningscore


- Jeg er imod hele den selvhøjtidelighed, der er omkring at skulle gå i jakkesæt. Hvorfor skal man det? Vi er dybt professionelle, og det ved alle, der møder vores sælgere og supportere. Det kan man godt være i shorts og med farverig fredag, siger Karsten Madsen.

Han bliver stolt, når han inspirerer andre til et arbejdsliv, der ikke behøver at være gråt i gråt, og når næste version af Morningscores SEO-værktøj bliver lanceret, skal der sprudles igen. Både i lanceringsvideoen og i forhold til at indfri de ambitiøse mål og at fortsætte væksten.

- Jeg har ikke patent på, hvordan den perfekte arbejdsplads skal være. Jeg siger bare, at vi har et alternativ til det kedelige og grå. Hvis du er mere til jakkesæt og et arbejdsliv, der rummer alt det, du har forventet og ikke noget overraskende, så vælg det. Men vi er på en skør startup-rejse, hvor der sker uventede og spontane ting undervejs.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce