Annonce
Østjylland

Direktør efter mindfulness-forløb: - Vi er blevet bedre til at singletaske

Sådan så det ud, da GF Forsikring havde besøg af Helle Iversen. Pressefoto
Et forløb i mindfulness har gjort GF Forsikring bedre til at holde en enkelt bold i luften.

AARHUS: Hos GF Forsikring i Aarhus har afdelingsdirektør Thomas Prägler for nylig fået øjnene op for mindfulness. Det er især takket være Helle Iversen og Mindful at work.

- Vi har ad flere omgange tænkt, at det kunne være spændende at gøre brug af mindfulness. Men vi har ikke kunnet finde det rigtige tilbud, før vi fandt Helle. Hendes tilgang er anderledes. Hvor mindfulness tit er noget, der har med personlig udvikling at gøre, går Helle anderledes til værks. Hos hende bliver mindfulness arbejdsrelateret. Hun var dygtig til at analysere os som arbejdsplads, og vi følte, at forløbet med hende var ekstremt nærværende, siger Thomas Prägler, der synes, at forløbet med Mindful at work har gjort ham bedre til at høre, hvad hans medarbejdere siger - og ikke siger.

- Jeg deltager som en leder, der gerne vil forstå, hvad det er for nogle signaler, mine medarbejdere sender. Hvad siger de mellem linjerne, og hvordan kan jeg blive bedre til at forstå alt det, der ikke bliver sat ord på, siger Thomas Prägler.

Derudover har han også fået hjælp af Helle Iversen til at gøre sin egen og medarbejdernes arbejdsdag mere overskuelig.

- Jeg havde brug for at styrke mine medarbejdere. Jeg har fået redskaber til, hvordan jeg gør det mere simpelt at gå på arbejde. Hvordan vi singletasker frem for at multitaske. På en arbejdsdag springer man jo som regel fra det ene til det andet til det tredje hele tiden. Nu har vi i stedet fået et fælles sprog om, hvordan vi singletasker, forklarer Thomas Prägler og fortsætter:

- I hverdagen har vi fået nogle helt konkrete øvelser. For eksempel kan man lave en bodyscan, hvor man lige tager 10 minutter til at komme i kontakt med sin krop og få styr på sin vejrtrækning. Vi arbejder jo i hovedet i vores job, så det er vigtigt, at man bruger noget tid på at komme i balance og trække vejret.

Forløbet med Mindful at work har for medarbejderne hos GF Forsikring være frivilligt at deltage i, men Thomas Prägler har dog ønsket, at hans medarbejdere skulle deltage første gang.

- Nogle har været skeptiske, men det har endt med, at alle har deltaget i hele forløbet, og det har givet os større trivsel og tættere samarbejde, fortæller Thomas Prägler.

Det er planen, at GF Forsikring skal mødes til et forløb med Helle Iversen igen til efteråret.

- Vi skal flytte i nye lokaler, og det vil være et godt tidspunkt at tage et forløb mere. Det er jo især ved forandringer, at man har brug for det. Selv om folk siger, at de er forandringsparate, er der ikke ret mange, der er så vilde med forandring alligevel, så ved et forløb med Helle, får vi konkrete værktøjer til at skabe balance, siger Thomas Prägler.

Helle Iversen havde lavet en parkeringsplads til medarbejdernes mobiltelefoner for at sikre fuldt fokus, da hun var på besøg hos GF Forsikring. Pressefoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce