Annonce
Erhverv

Sydbank: Det udviklende lederskab til guld og refleksion

Dennis Vibjerg, områdedirektør, Sydbank i Kolding. Pressefoto
Annonce

Vi har de seneste uger oplevet et stjerneeksempel på det udviklende lederskab, da det danske herrelandshold i håndbold genvandt verdensmesterskabet. Titlen er i sig selv en bemærkelsesværdig bedrift – ikke mindst set i lyset af de manglende profiler, der normalt ville være selvskrevne på holdet.

Der er gjort mange forsøg på at benytte sportens verden til at løse erhvervslivets udfordringer. Nogle mere heldige end andre. Jeg har hørt konstateringer som ”træneren ser også kampen blive spillet fremfor at sidde i træningslokalet” eller ”elitespillere træner jo også til at præstere det ypperste i konkurrence og kamp”.

Postulaterne er selvfølgelige og naturligvis ikke forkerte, men omvendt vil det også være svært at forestille sig, at lederen i min verden deltager som træner på samtlige kundemøder i banken, eller at vi træner hver telefonsamtale eller møde på forhånd.

Jeg vil mene, at vi i de 14 dage har set noget af det ypperste inden for mandskabs-behandling med henblik på at yde det bedste. Tilmed i en situation, hvor reel træning mellem kampene var særdeles vanskeliggjort af Covid-19 og lukkede ”bobler”.

Hvordan kan det så overhovedet lade sig gøre at skabe et så vanvittigt resultat, som kun er sket tre gange tidligere i historien – at et hold vinder herrehåndbold-VM to gange i træk? For mig handler det om det udviklende lederskab.

En landstræner, der fokuserer på de spillere, han har til rådighed. Han viser alle spillere tillid, giver feedback og – ikke mindst – giver stort ansvar til de unge og uprøvede kræfter som Mathias Gidsel, Emil Jakobsen og Jacob Holm for blot at nævne nogle.


Jeg har taget mig tid til at reflektere over egen ledelse herunder egne erfaringer med særligt udvikling af unge talenter. Ikke mindst i forhold til den seneste generation på arbejdsmarkedet.


Nikolaj Jacobsen udviste stor ro hele vejen og i særdeleshed i finalen, hvor holdet var udfordret af en tidlig skade og tidlige udvisninger til centrale midterforsvarere. Hans ro og overblik havde en usædvanlig smittende effekt på holdet.

Læg dertil de udfordringer, han fysisk var igennem, er det ganske enkelt et levende bevis på det udviklende lederskab.

At den største stjerne, Mikkel Hansen, efter kampen mod Egypten tydeligvis var taknemlig over, at de unge gutter trak læsset hjem, viser, at der er arbejdet intenst med at samle et HOLD over et spil bordtennis med videre på den nu berømte femte sal på hotellet i Cairo.

Ingen var over holdet.

Jeg har taget mig tid til at reflektere over egen ledelse herunder egne erfaringer med særligt udvikling af unge talenter. Ikke mindst i forhold til den seneste generation på arbejdsmarkedet.

De søger udvikling og læring, men samtidig kan det gøre ondt, når læring iværksættes.

Jeg har i egen ledelse oplevet, at når trykket på læring forstærkes, kan selvtillid og tro på egne evner dale tilsvarende, hvis ikke jeg som leder er ekstremt opmærksom på formidlingen af budskaberne og holdet som helhed.

Håndbold-VM 2021 synliggjorde for mig en af de mest inspirerende og relevante sammenligninger mellem sportens verden og erhvervslivet. Noget, der giver stof til eftertanke både under Covid-19 og i ledergerningen i almindelighed.

Det at give ansvar fra sig er én ting, men at få andre til at løfte ansvaret og præstere i en grad, som de unge gutter gjorde i Egypten, er værd at reflektere over.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Velkomment politisk fokus på digitalisering

Annonce