Annonce
Erhverv

Det kører for virksomhederne i Middelfart

Erhvervsliv og kommune arbejder godt sammen i Middelfart, mener erhverschefen i Middelfart Erhvervscenter, Niels Christian Hammelev. Foto: Robert Wengler
Et godt samarbejde mellem kommune og virksomheder giver erhvervslivet gode vilkår i Middelfart.
Annonce

MIDDELFART: Hos Middelfart Erhvervscenter er man godt tilfreds med at høre hjemme i den fynske del af Trekantområdet.

Det er nemt at drive virksomhed, og placeringen, i noget der minder om Danmarks smørhul, er heller ikke noget, man klager over.

- Vi ligger smukt og centralt. I Trekantområdet er der 400.000 indbyggere, og når du bosætter dig her, har du adgang til mange forskellige arbejdspladser og en god placering i forhold til Aarhus og Odense, siger erhvervschef Niels Christian Hammelev om alt det, der er godt at have, men som man dybest set ikke har indflydelse på.

Hvad man derimod har indflydelse på i en kommune, er den førte erhvervspolitik, og her er der et godt samarbejde mellem politikere og erhvervsliv, fremhæver Niels Christian Hammelev.

- Vores gode situation er opstået på den lange bane. Her er det positivt, at kommunen er med på at investere i fremtiden. Vi har nogle beskæftigelsestal, der viser, at det går over stok og sten. Her må vi også give ros til kommunen, siger erhvervschefen og forklarer:

- Når virksomhederne spørger om noget, bliver det leveret. Hvis en lokalplan kræver en ændring, er der hurtig ekspedition hos kommunen.

Annonce

Langt sejt træk

Ifølge Niels Christian Hammelev er det især, fordi man i kommune og erhvervsliv har forstået, at investeringer skal laves som lange seje træk. At man ikke bare kan blive en attraktiv erhvervskommune over natten.

- Vi har i mange år ligget i top tre i Dansk Erhvervs klimaundersøgelse i forhold til vores image. Det er ikke noget, vi har brugt penge på, men det er noget, der er blevet skabt af vores succes. Alle taler godt om Middelfart, og det er utrolig vigtigt at sikre den gode omtale, siger Niels Christian Hammelev og tilføjer:

- Det er gamle dyder, som for eksempel at kommune og virksomheder holder, hvad de lover og er ærlige og troværdige. Det er det, der skal til. Der er ikke noget quick fix. Det er et langt sejt træk, der skal til, og noget man i Middelfart har været i gang med siden midten af 90’erne. Dengang gik vi fra at være en bosætningskommune til at være en erhvervskommune.

Annonce

Ung og global

Byen har også forstået at investere i infrastrukturen, mener erhvervschefen:

- I gamle dage lå virksomhederne i byen, men nu investerer man i områderne ved motorvejen. Det er meget vigtigt, at der er en god infrastruktur. Det må der ikke, kunne sættes spørgsmålstegn ved.

Middelfart Erhvervscenter har 400 medlemmer, der tæller virksomheder fra mange forskellige brancher.

For Niels Christian Hammelev er det tydeligt, at det især er de yngre virksomheder, der har formået at få succes i en global verden.

- Vi var ramt af en barsk udvikling med virksomhedslukninger i 90’erne. Mange af vores virksomheder i dag på omkring 20 år har været bedre til at omstille sig. Som danskere er vi vant til at kigge på et marked med seks millioner kunder. De yngre virksomheder kigger i stedet på et marked med seks milliarder kunder. De virksomheder, der forstår det, er dem, der vækster, siger Niels Christian Hammelev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce