Annonce
Sydjylland

Det handler om at spotte det rigtige ud

Zenith Dental har omkring 8000 varenumre. Christian Gram står her ved udvalget af diamantbor - de findes i 2500 forskellige udgaver. Foto: Carsten B. Grubach
Zenith Dental klarer sig fint på markedet som specialleverandør af tandlægeudstyr og mangler salgskonsulenter.

AGERSKOV: Var det noget med en mikrokirurgisk vævssaks, et sterilt slangesæt, eller hvad med en endo-filholder?

Nå ikke, men så er du heller ikke tandlæge. Men måske, undskyld udtrykket, bider din tandlæge på tilbuddet fra Zenith Dental i Agerskov.

Den sønderjyske virksomhed har specialiseret sig på innovativ vis i at levere helsortimenter af forbrugsartikler og udstyr fra hele verden til tandlæger i Danmark og Norge.

12 ansatte forsyner fra en tidligere møbelforening lidt over halvdelen af de cirka 2000 danske tandlægeklinikker med alt det, der ikke kræver en serviceteknikker for installation – lige fra arbejdshandsker over diamantbor til en maskine, der bruges til rodbehandling.

– Vi har flere end 200 leverandører fra hele verden. Vi får mest tilsendt fra Tyskland og Japan, og vi lægger vægt på, at det skal være noget nyt og innovativt. Noget, man ikke kan få andre steder, siger Christian Gram, der er eneejer af firmaet, som blev grundlagt af hans farfar, og som hans to brødre tidligere var medejere af.

Annonce

Zenith Dental

Christian Grams farfar Karlo Gram grundlagde Zenith Dental for over 100 år siden. Det hed dengang Karlo Gram Dentaldepot. Han startede med at sælge udstyr til tandlæger, men begyndte ret hurtigt at producere tandlægestole og metalbor på en fabrik på Nørrebro i København.

Virksomheden blev leverandør til Tandlægeskolen i København og til det amerikanske marked. Grundlæggeren døde i 1949, og virksomheden blev delt i et produktionsfirma og et handelsselskab. Christian Grams far, Jens Gram, overtog produktionsselskabet, der lå i Roskilde. Senere rykkede selskabet via Christiansfeld til Agerskov og blev omdannet til et dentaldepot.

I 2007 blev de to adskilte firmaer lagt sammen til ét under navnet Zenith Dental, som hele syv gange er kåret som gazellevirksomhed af Dagbladet Børsen som en af Danmarks hurtigst voksende virksomheder.

Salgskonsulenter søges

Lageret bugner af udstyr.

- Det skal det gøre, for vi skal være leveringsdygtige, når tandlægerne står og mangler materialerne. Vi har omkring 8000 varenumre og har endda reduceret det fra 15.000 for at være lidt mere specialiseret. Alene inden for diamantbor har vi 2500 varenumre. Varelageret skal bare være opdateret, fastslår Christian Gram med eftertryk.

Han står selv står for vareindkøbet og besøger messer i ind- og udland for at have styr på det seneste nye.

– Vi prøver at finde vores egen niche med nye, gerne billigere innovative produkter - alt det, der kan forbedre tandlægerne og deres patienters hverdag - og når vi kan tilbyde dem det, er der også nogle af de store producenter på markedet, der giver os eksklusiv repræsentation for salg i Danmark, siger Christian Gram og nævner udstyr til rodbehandling som et eksempel.

- Ellers opsøger vi tandlægeklinikkerne for at fortælle dem om vores produkter, og vi gør rigtig meget ud af marketing og udgiver derfor et hæfte seks gange om året med de nyeste varer. Vi har i øjeblikket kun to salgskonsulenter og kan godt bruge to flere. Vi skal bare have fundet de rette – her er det nok vigtigere, man kan sælge frem for at have branchekendskab.

Grundigt messebesøg

Zenith Dental klarer sig fint på det danske marked, hvor der er en halv snes konkurrenter, som dog ikke har specialiseret sig i samme grad.

Og plads har Christian Gram og de ansatte nok af på Byggebjerg i Agerskov, hvor dele af ejendommen igen skal lejes ud efter at have huset en møbelbutik, og så er den fortsatte opgave for ejeren at finde på noget nyt.

At han går grundigt til værks, viser dette eksempel:

- Jeg var på den store tandlægemesse i Køln, der kun holdes hvert andet år, blandt andet på jagt efter en væske, som bruges som plak-detektor - altså finder plak på tænderne. Jeg havde sat mig for, at jeg ville finde den blandt de 2000 udstillere, der er på messen.

- Jeg nåede til stand nummer 850, og fandt den så stående allerbagest på et bord blandt mange andre produkter ude bagved på en stand fra et japansk firma. Og nu er den en af de mest brugte hos de danske tandlæger. Det handler om at spotte det rigtige ud…

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce