Annonce
LEDELSE

Colourbox gik over til selvstyrende grupper og flad struktur: Det fik Søren til at skifte job

- Én ting er, at vi har noget professionelt, vi skal lave, men samtidig skal det ske på en måde, hvor det er rart at gå på arbejde, fordi der er masser af gode kollegaer, og man arbejder mod samme mål og er drevet af sammen motivation, siger Søren Mundt, der er salgsdirektør i Colourbox. Foto: Trine Grauholm
En flad struktur og Colourbox' tanker om at skabe selvstyrende grupper fik salgsdirektør Søren Mundt til at takke ja til et job hos Odense-virksomheden. De første erfaringer med organisationsstrukturen har udelukkende været positive.

Odense: En flad struktur og ejernes tanker om ledelse fik i foråret 2021 salgsdirektør Søren Mundt til at vælge Colourbox i Odense til.

- Esben og Shintas måde at tænke forretning, organisation og medarbejdere på, var noget af det, der tiltrak mig. Én ting er, at vi har noget professionelt, vi skal lave, men samtidig skal det ske på en måde, hvor det er rart at gå på arbejde, fordi der er masser af gode kollegaer, og man arbejder mod samme mål og er drevet af sammen motivation, forklarer Søren Mundt.

Det er noget med at sikre, at man er bevidst om, at det ikke er en invitation til en masse lange snakke og en opfordring til konsensus. Man skal nå til enighed, og der skal træffes beslutninger inden for fornuftig tid, og det fungerer godt.

Søren Mundt, Colourbox

Ledelsesmæssigt har han oplevet lignende tiltag tidligere i sin karriere, men aldrig i så rendyrket form, som Colourbox er i gang med at gøre det.

Annonce

- Jeg synes kun, det har været positivt. Alle har taget godt imod det, og alle vil gerne bidrage. Der er stor interesse for at vide, hvad der foregår hos de andre, og den enkelte kollega tager stort ansvar for at få den viden, der skal til for at løse deres job. Du har både muligheden, men også ansvaret for at søge den information, siger Søren Mundt.

Ikke bare lange snakke

Han mener, at frihed under ansvar passer godt til en virksomhed som Colourbox, hvor medarbejderne i forvejen arbejder relativt selvstændigt med deres arbejdsopgaver. En af udfordringerne er imidlertid at styre møderne, så de ikke bliver for mange og for lange.

- Det er noget med at sikre, at man er bevidst om, at det ikke er en invitation til en masse lange snakke og en opfordring til konsensus. Man skal nå til enighed, og der skal træffes beslutninger inden for fornuftig tid, og det fungerer godt.

- Der er bred forståelse for, at der skal laves kompromiser, at der nogle gange er behov for at skære igennem, og at man kan søge rådgivning, hvis man er kørt fast, siger han.

Annonce

Processen er anderledes

Som oftest handler det om at skitsere forskellige løsningsmodeller i stedet for blot at give op. Og i sidste ende oplever Søren Mundt ikke, at der er den store forskel på den endelige beslutning, hvis man i stedet for at gå til chefen for at få en ordre, går til coaching-teamet for at få et godt råd. Dem følger man også.

Det er blot processen, der er anderledes inddragende, og det betyder ikke, at der ikke opstår situationer, hvor gamle vaner og rutiner stadig bliver det, man først tyer til.

- Vi er trods alt nogle, der er lidt oppe i årene, og har arbejdet på en bestemt måde i mange år, så det er ikke en forandring, der sker fra den ene dag til den anden. Men hvis vi sammen finder ud af, at det er den måde, vi kommer videre på, giver det vel også mening, siger han.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Erhverv

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce