Annonce
Rådgivning

Møbelfabrik er ikke bange for at spørge om hjælp: - Det er ingen skam at hyre nogen, der er klogere end en selv

BF12 i Bording fremstiller møbler og låger i træ og MDF (Medium Density Fibreboard). Udover direktør Jørgen Kristensen består den daglige ledelse af produktionschef Ole Mortensen (t.v.). Pressefoto
Hos møbelfabrikken BF12 i Bording har man haft stor glæde af rådgivning fra Erhvervshus Midtjylland. Det frigiver en masse kræfter til at gøre det, man er bedst til, mener direktøren.

BORDING:  Jørgen Kristensen er administrerende direktør for virksomheden BF12 i Bording. Her fremstiller fabrikken møbler og låger i træ og MDF, og hvis man skal sige noget om Jørgen Kristensen, så kan man roligt kalde ham for håndværker.

Han er dygtig, virksomheden har gennem flere år skabt vækst og overskud. Til gengæld kender han også sin begrænsning og ved godt, hvor man kan finde hjælp til forretningsudvikling.

BF12 har benyttet Erhvervshus Midtjyllands tilbud siden 2020, og det er ikke slut endnu. Jørgen Kristensen havde læst sig frem til, at der måske var nogle konsulenter, han kunne drage nytte af. Nu har virksomheden været gennem SMV:Digital to gange og har fået afklaret en række kompetencer.

Annonce

Senest har de også aftalt at ansætte en vækstpilot i firmaet. En akademiker skal hjælpe med det, som Jørgen Kristensen opfatter som ”tunge opgaver”.

- Jeg kigger mere på driften, og synes måske ikke, at den slags opgaver er så interessante, erkender direktøren.

Vejen til en grøn profil

Vækstpiloten skal blandt andet arbejde med BF12’s klimaaftryk, CO2-udledning og en lang række ting, der har med bæredygtighed at gøre. BF12 modtager 15.000 kroner pr. måned i op til seks måneder.

- Med de muligheder er man ikke så nervøs for at ansætte en ny medarbejder. Det er godt for SMV’ere at have de muligheder, når man begynder at hoppe lidt op ad kompetencestigen over det, der egentlig bare er produktion. Her kan vi ofte være nervøs for at komme til at bruge for mange penge til noget, vi ikke synes, vi får et output af, siger Jørgen Kristensen.

Han forsikrer, at virksomheden med 45 ansatte ikke er stor nok til, at man automatisk ville ansætte en akademiker til at udvikle firmaet. Men i en tid, hvor der stilles en række krav blandt andet angående bæredygtighed og miljø, er tilskudsmulighederne en kærkommen anledning til at opnå en grønnere profil, end der egentlig stilles krav om.

Man kan nemt ramme et loft, hvor man må erkende, at man ikke har uddannelsen til at udvikle videre.

Jørgen Kristensen, direktør, BF12

- Mit budskab til andre SMV’ere er, at det ikke koster noget at snakke om, hvad erhvervshuset eventuelt kunne hjælpe med. Man bør sætte en time af til en snak, for de er ret gode til at spørge ind til, hvilke udfordringer man har. Man skal ikke opfatte konsulenter som nogen, der kommer og snager i din virksomhed. Man skal se det som en mulighed for at skabe udvikling, siger Jørgen Kristensen.

Annonce

Kræfter til strategi

- Når man ser på mange produktionsvirksomheder, drives de ofte af gamle værkførere eller maskinsnedkere som mig, som køber en virksomhed og kører den op i kraft af deres håndværkskompetencer. Men man kan nemt ramme et loft, hvor man må erkende, at man ikke har uddannelsen til at udvikle videre. Vores samfund er i dag skruet sådan sammen, at der er mange ting ved siden af drift, som man også skal have styr på.

- Mit budskab til andre SMV’ere er, at det ikke koster noget at snakke om, hvad erhvervshuset eventuelt kunne hjælpe med. Man bør sætte en time af til en snak, for de er ret gode til at spørge ind til, hvilke udfordringer man har, siger Jørgen Kristensen, direktør, BF12. Pressefoto

Jørgen Kristensen mener, at det kan være et voldsomt skridt for nogen ikke at turde erkende, at man ikke kan løfte sig selv højere op.

- Jeg har altid sagt: Det er ikke nogen skam at hyre nogen, der er klogere end en selv. Det kan være med til at løfte det hele, konstaterer han.

Hos BF12 har det frigjort en række kræfter til at udvikle en ny strategi. Ifølge direktøren kommer man ligeledes til at stå væsentligt stærkere på salg, fordi man nu kan dokumentere sine processer.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce