Annonce
Vestjylland

Det er aldrig for sent: Limfjordstømreren blev sin egen chef som 41-årig

Tommy Venø Jensen blev selvstændig, da corona lukkede landet for godt et år siden. Det har været et travlt år for håndværkerne, også for Limfjordstømreren. Foto: Thomas Maxe
Da Danmark lukkede ned, åbnede Tommy Venø Jensen sin egen tømrerforretning. Det viste sig at være rigtig god timing.

STRUER: Den flotte udsigt over fjorden fra Bremdal er en af mange grunde til, at det er populært at bo der. Men det barske klima kan også være hård ved husene, så en husejer måtte have fat på en tømrer for at få skiftet noget træværk i udestuen.

- Den havde det vist heller ikke for godt, siger Tommy Venø Jensen med underspillet humor, mens han lægger den halvrådne hjørnestolpe til side og konstaterer, at den nye stolpe er placeret godt og solidt.

Det er kun lidt over et år siden, at han åbnede sin egen tømrerforretning under navnet ”Limfjordstømreren”. Og kun fem år siden, at han selv blev udlært tømrer hos Roesgaard Byg i Lemvig.

Annonce

Paradoksalt nok åbnede forretningen lige efter, at Danmark blev lukket ned, men corona-nedlukningen viste sig at blive en guldalder for byggeriet, muligvis fordi mange har sparet på ferieudgifterne og i stedet har gået hjemme og har haft svært ved at lukke øjnene for de mange skavanker ved hus og hjem, som trænger til udbedring eller modernisering.

- Jeg har faktisk ikke rigtigt haft brug for markedsføring. Det er gået fra mund til mund, og det er vel også tit den bedste anbefaling, man kan få, siger Tommy Venø Jensen.

Til lands og til vands

Nogle vil måske genkende hans navn fra Struer Sejlklub, hvor han i seks år var bestyrelsesmedlem og formand, indtil han i år trådte til side for at lade nye kræfter komme til.

- Det har selvfølgelig givet et stort netværk, og jeg kan da også fornemme, at nogle af mine kunder har fået mig anbefalet fra sejlere, som kender mig. Det er jeg selvfølgelig glad for, siger Tommy Venø Jensen.

En af hans første opgave som selvstændig var også i den maritime boldgade. Han blev nemlig hyret til at renovere agterdækket på skoleskibet Marilyn Anne, en tre-mastet skonnert fra 1919.

- Jeg er jo ikke udlært bådebygger, men det var alligevel en drømmeopgave at få lov at være skibstømrer. Det var også en af grundene til, at der er et sejl i logoet for mit firma. Så jeg håber at få flere af den type opgaver, eventuelt også arbejde med lidt mindre træskibe, siger Tommy Venø Jensen.

Vejret var med Tommy Venø Jensen, da han forleden renoverede en udestue i Bremdal. Den slags opgaver har der været mange af for den nye tømrermester. Foto: Thomas Maxe

I mellemtiden er vejret meget velegnet til udendørs tømrerarbejde. Ugen før lagde han nyt tag på et hus i Thisted, og nu er turen altså kommet til udestuen i Bremdal.

Naboen kigger over hækken og veksler et par ord med tømreren.

- Det er helt rart at have nogen at snakke med, siger Tommy Venø Jensen og indrømmer, at det kan være lidt specielt at være den eneste ansatte i firmaet.

Annonce

Chefen rykker selv ud

- Der har været rigtigt travlt i byggebranchen under corona, men ingen ved, hvad der sker nu her, hvor det forhåbentlig er ved at være ovre, og folk begynder at bruge penge på at rejse igen. Og hvis man skal have ansatte, skal man enten have flere ansatte på én gang for, at det kan løbe rundt med administration og så videre, eller også skal man bare være sig selv. Og indtil videre kører jeg videre alene, siger Tommy Venø Jensen og tilføjer:

- Jeg får faktisk også en del kredit for, at det er mig selv, der udfører arbejdet. Nogle kunder fortæller, at de har prøvet at hyre en håndværker, hvor de taler med mester i telefonen, og så er det en anden, der kommer ud for at måle op og en helt tredje, der ender med at udføre arbejdet. Her er det mig, der tager telefonen og mig selv, der udfører arbejdet.

Prisen for fleksibiliteten i at være sin egen herre er, at man skal gøre alting selv. Derfor skal man også stå tidligt op, hvis man skal tage Tommy Venø Jensen på sengen: Arbejdsdagen begyndte kort tid efter at vækkeuret annoncerede, at klokken var halv seks.

- Jeg kan godt lide at vågne med en kop kaffe og så gennemgå mine aftaler for dagen: Har jeg fået bestilt de materialer, jeg skal bruge? Og hvor skal jeg hen i dag? Og så skal jeg have styr på kommunikationen med kunderne. Det er ret vigtigt at have styr på sine aftaler, fortæller han.

Annonce

Styr på økonomien

Det bliver til rundt regnet 50 arbejdstimer om ugen. Og så kommer kontorarbejdet ved siden af.

- Oprindeligt er jeg uddannet agrarøkonom, så jeg har faktisk ret godt styr på bogføring. Jeg bruger regnskabsprogrammet Dinero, som kan afstemme med bankkonti, så jeg altid har styr på det hele. Det kan ellers være fristende at gå ud for at købe nyt værktøj, når man lige har fået penge ind på kontoen, men så minder regnskabsprogrammet om, at der venter regninger for moms, skat og så videre, siger Tommy Venø Jensen.


Man skal ikke tro, at man bliver millionær, bare fordi man er blevet selvstændig. Og så skal man selvfølgelig også passe på, at friheden ikke bliver en sovepude.

Tommy Venø Jensen, Limfjordstømreren


Ville du anbefale andre at blive selvstændig?

- Ja. Friheden er fantastisk! Så kan du selv skubbe rundt på tingene og skabe en mere fleksibel arbejdsdag, men man skal ikke tro, at man kan nøjes med 37 timer om ugen. Det kræver derfor også en god opbakning fra baglandet, hvis det skal fungere, når man i perioder arbejder rigtig meget, siger han og tilføjer:

- Og man skal heller ikke tro, at man bliver millionær, bare fordi man er blevet selvstændig. Og så skal man selvfølgelig også passe på, at friheden ikke bliver en sovepude. Arbejdet skal passes, siger Tommy Venø Jensen.

Limfjordstømreren har godt med opgaver i ordrebogen lige nu. En af ordrerne kommer muligvis fra ham selv, efter som firmaet er ved at vokse ham over hovedet, helt bogstaveligt, altså.

- Jeg havde tænkt, at jeg kunne bruge garagen derhjemme som lager for byggematerialer, men nu er garagen fyldt, og det er indkørslen også ved at være, så jeg skal have lejet et lager - eller måske bygge det selv? Så får jeg også mere plads til værksted, og forhåbentlig bliver det stort nok til, at jeg også kunne stå og arbejde på et træskib derinde, siger Tommy Venø Jensen.

Limfjordstømreren har haft for travlt til at få lavet en hjemmeside, men på firmaets Facebook-side kan man se billeder fra nogle af opgaverne, blandt andet renoveringen af Marilyn Anne.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce