Annonce
Erhverv

Sønderjysk modetøjskæde øger millionoverskud trods nedlukning- Vi synes, at det er fantastisk

Aaskov Modetøj har i det seneste regnskabsår leveret det bedste resultat i fem år. Indehavere Anette og Dorte Aaskov fortæller, at det især skyldes deres hårdtarbejdende personale. Foto: Mikkel Hausted Hansen
I løbet af de seneste to år har gågadens butikker skullet være meget omstillingsparate i forhold til nedlukninger og skiftende retningslinjer. Aaskov Modetøj med 11 butikker har nu lært, hvordan de skal rette til, og det har været at se på bundlinjen.

Haderslev: Hos Aaskov Modetøj går det strygende med tøjsalget. I det seneste regnskabsår har virksomheden med base i Haderslev øget overskuddet fra 3,6 millioner kroner i 2020 til 12,9 millioner kroner før skat. Det er dermed det bedste regnskabsår, og det glæder medindehaver Anette Aaskov.

- Vi er godt tilfredse, og vi synes, at det er fantastisk, at det er blevet så godt et resultat oven på coronakrisen. Vi har et fantastisk personale, og det er dem, der gør forskellen i hverdagen, siger hun.

Sidste år var Anette og hendes søster Dorte Aaskov mere bekendt med pandemien, og det gjorde, at de bedre har kunnet tilpasse deres vareindkøb og holde omkostningerne nede.

Annonce

- Vi har kunnet regulere det ved at købe færre varer ind, da vi var lukket ned i starten af 2021. Så på den måde har vi fået solgt godt ned sidste år i forhold til 2020, hvor vi ikke kendte så meget til pandemien. Dengang nåede vi ikke at regulere, siger Anette Aaskov.

Flere aktiviteter i det nye år

I løbet af det seneste regnskabsår har virksomheden taget imod kompensation i forbindelse med nedlukningen. Anette Aaskov understreger også, at man med det nye regnskab er tilbage på det niveau, virksomheden plejer at være på.

- Vi har heldigvis ikke opsagt nogle medarbejdere. Med coronakrisen synes jeg, at vi er blevet bedre til at tilpasse os de situationer, vi står i og rette til, så vi kan drive forretningen videre, siger Anette Aaskov.

Aaskov Modetøj

  • Grethe og Svend-Erik Aaskov åbnede i 1965 en dametøjsbutik med både stangtøj, stof og sytilbehør i Arnum ved Gram.
  • I 1967 åbnede de endnu en butik i Gram og i 1979 åbnede de butikken på Ramsherred 42 i Aabenraa. Fem år senere lukkede de butikken i Gram og flyttede privat også til Aabenraa.
  • Aaskov Dametøj A/S har nu i alt 11 butikker - i Haderslev, Sønderborg, Vejle, Silkeborg, Odense Aarhus, Herning, Randers, Viborg og i 2012 i Aalborg.
  • Døtrene Annette og Dorthe har overtaget ledelsen af butikskæden, der i dag har centrallager og administration i Haderslev.

Aaskov Modetøj har i dag 10 butikker på tværs af Jylland og en i Odense. I 2021 er det særligt butikken i Randers, der har rykket meget på sig, hvorimod butikkerne i storbyerne Aalborg og Århus har været mere ramt af bekymringen for smittespredning.

- Vi er glade for, at kunderne hurtigt vendte tilbage efter nedlukningen i starten af 2021. Dog har butikkerne i de store byer været længere tid om at komme op igen. Jeg tror, der er tale om et storbysfænomen, hvor kunderne er lidt længere om at komme ud igen. I de store byer er der mere smitte, og det har måske skræmt kunderne lidt væk fra midtbyen i forhold til spredningen af corona, siger Dorte Aaskov.

I det nye år vil Aaskov Modetøj fokusere mere på aktiviteter og oplevelser for kunderne. Virksomheden har mange faste kunder, men gennem aktiviteter i de fysiske butikker håber søstrene, at de også kan tiltrække nye.

- Vi kan i hvert fald mærke, at der kommer flere og nye kunder i vores butikker, når vi afholder nogle events og aktiviteter samt når vi fokuserer på et særligt mærke, siger Dorte Aaskov.


Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Erhverv

Kildent spørgsmål: Løser overenskomster den akutte mangel på arbejdskraft?

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Forsiden netop nu
Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce