Annonce
Erhverv

Delebil gør livet lettere for Struer-arkitekt

Arkitekt Mikkel Vile Juul er glad for, at Businesspark Struer har anskaffet sig en delebil. Foto: Søren Johansen
Businesspark Struer har skaffet en delebil. Den er blot en af mange faciliteter, som hjælper de små virksomheder.
Annonce

STRUER: Forleden var arkitekt Mikkel Vile Juul til byggemøde hos en kunde i Thyborøn.

Det er en tur på cirka 50 kilometer, og som indehaveren af Vile Arkitekter muntert konstaterer, så er der jo som regel modvind, når man kører mod vest, så det ville have været en anstrengende tur på cykel.

Nu er Businesspark Struer kommet til undsætning, for virksomhedskollektivet har anskaffet en delebil. Og den kunne Mikkel Vile Juul leje for kun 150 kroner for den halve dag, som mødet tog.

- Det ville nok have taget mig en hel dag, hvis jeg skulle have brugt offentlige transportmidler, så det er jeg rigtig glad for, siger han.

Annonce

Slipper for ekstra bil

Delebilen betyder, at han og familien slipper for at købe en ekstra bil.

- Min kone har lang afstand til arbejde, så det er som regel hende, der bruger bilen, mens jeg cykler fem kilometer fra Bremdal og til Businesspark Struer hver dag. Jeg sidder ofte på kontoret og arbejder, men en eller to gange om ugen har jeg brug for en bil, og det er ikke altid så let at få det til at passe med min kones behov. Men nu hvor jeg kan bruge delebilen, behøver vi ikke tænke på at skulle købe en ekstra bil, siger Mikkel Vile Juul.

Han værdsætter også det bæredygtige aspekt i en delebilsordning, så man kan dele ressourcerne.

- Det er jo noget, som fylder meget i mit arbejde som arkitekt. Jeg har i øvrigt en ven, som var med til at indføre nogle af de første delebiler i København, så jeg har tænkt på det før og ville egentlig ønske, at det var min idé, men nu kom Businesspark Struer først – og det er jeg glad for, siger Mikkel Vile Juul.

Annonce

Ikke for pengenes skyld

Søren Johansen, der er administrerende direktør for Businesspark Struer, betragter delebilen som en del af en samlet pakke, der gerne skulle give flere af især de mindre virksomheder lyst til at etablere sig i businessparken.

- Vi skal ikke tjene penge på udlejning af delebilen. Den er bare en ekstra facilitet på lige fod med kontorplads, bredbånd, kantineordning og så videre. Det er vanskeligt at måle individuelt på værdien af de forskellige elementer, men jeg håber, det vil få flere til at tænke, at det ville være nemt at drive virksomhed, hvis man er lejer i Businesspark Struer, siger Søren Johansen.

Delebilsordningen er i skrivende stund cirka en måned gammel, og det går fint med udlejningen.

- Jeg har boet i København i mange år, så jeg er vant til at cykle hver dag. Men jeg kan godt mærke, at man i Vestjylland er mere vant til at have sin egen bil. Så indtil videre er vi ikke flere brugere, end at det er nemt at booke delebilen, når der er brug for den, siger Mikkel Vile Juul.

Det koster fra 150-250 kroner (plus brændstof) at låne delebilen, som kun er til rådighed for Businesspark Struers lejere.

Annonce
Annonce
Sydjylland

Elevatorfirma i ny optur

Annonce
erhvervplus

X-Yachts får motor på

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce