Annonce
Erhverv

David og Lasse har fundet formlen: Tilfældigt møde førte til en fusion med fremtid i

David Korsholm Nielsen (tv.) og Lasse Larsen har fordelt rollerne i deres virksomhed, så David tager sig af det administrative, mens Lasse har ansvaret for det tekniske. Foto: Carsten B. Grubach
To forskellige typer har fundet formlen på et succesfuldt samarbejde.

VEJLE: De er umiddelbart meget forskellige. Ikke så meget i højden, mere i drøjden. Og i fremtoning. David Korsholm Nielsen er den udadvendte, der taler meget, Lasse Larsen den mere lyttende og indadvendte, som dog bliver det modsatte, når der kommer tekniske retter på samtalemenuen.

David er uddannet el-installatør, Lasse er udlært som elektriker. De har begge haft virksomheder i Vejle-området og mødtes tilfældigt i Kolding for to år siden, da de begge var nomineret til Entrepreneur of The Year. Det bliver man kun, hvis man gennem flere år har præsteret positivt, og det havde både David og Lasse i deres virksomheder.

Snakken udviklede sig, så David og Lasse i dag driver DK El med tilnavnet El & Automatik som anpartsselskab sammen med hovedsæde på Stiftsvej i Vejle og med kontor i Karlslunde på Sjælland og en nyetableret software-filial i et søsterselskab i Kolding.

Annonce

Det er trods afskrivninger på omkostningerne til at blive lagt sammen, og et deraf følgende underskud i 2020, generelt godt så godt, at de også i år, hvor der forventes et overskud på 4-5 millioner kroner, er blevet nomineret til Entrepreneur of The Year.

Fordi de vækster, fordi de nu skal bygge til på grund af pladsmangel, fordi medarbejderstaben samlet er vokset fra ca. 90 til 135, og fordi de to ejere er ved at dygtiggøre sig, så de som ejerledere kan få tid til at lede mere og drifte mindre.

David fører det meste ordet og suppleres af Lasse i fortællingen om det tilfældige møde, der blot fire måneder senere, i marts 2020, endte i en fusion.

- Selv om vi har boet tæt på hinanden og arbejdet i samme branche, havde vi aldrig haft noget med hinanden at gøre. Vi fik en kop kaffe og spiste en kage, da vi var i Kolding, og vi talte om, hvordan vi kunne hjælpe hinanden i vores forretninger. Lasse lavede mere maskindelen inden for el, han havde ikke bygningssiden med, men det havde jeg.

To dage senere mødtes vi igen, da vi begge havde en lærling, der blev udlært. Da jeg var på hjem, blev jeg ringet op af en af Lasses ansatte, som spurgte, om jeg lige kunne komme forbi og hjælpe med noget. Jeg ringede hjem til min kone og sagde, at jeg blev forsinket i en halv time. Fem timer senere havde Lasse og jeg blandt meget andet snakket om, hvordan vi kunne dele en økonomimand. Og det blev hurtigt til, hvordan vi kunne knalde det hele sammen, og vi kiggede på de to budgetter.

Færre omkostninger

- Når du rammer 60 mand, så sker der noget. Omkostningerne bliver meget mindre, og størrelsesmæssigt var vi jo meget ens, indskyder Lasse, der modsat David havde en bestyrelse bag sig i sit selskab.

- Og en lidt større egenkapital, tilføjer David, der i dag tager sig mest af den administrative del og overlader det meste af det tekniske til Lasse.

Det nye virksomhedsnavn skal brande DK El endnu mere. Lasse Larsen (tv.) og David Korsholm Nielsen er klar til at vækste yderligere. Foto: Carsten B. Grubach

Lasses bestyrelse står bag det nye selskab.

- Vi havde hos os inden snakket om, at næste skridt skulle være at finde og slå os sammen med en virksomhed i Nordjylland med 15 ansatte, så vi kunne stå stærkere, så det her gav god mening, siger Lasse, der har stor erfaring som rejsende elektriker over det mestre af verden og dermed har gode kontakter til den fødevarebranche, både de tidligere virksomheder og den nuværende virksomhed lever og har levet godt af. Og som også har sørget for, at DK El & Automatik har klaret sig økonomisk godt under corona-pandemien, hvor der har været stor efterspørgsel på fødevarer.

Store kunder hos DK EL

Gigantiske fødevareproducenter som Danish Crown og Arla og større detailkæder som Lidl Rema 1000, SuperBrugsen og Netto er blandt kunderne hos DK El El & Automation, der har specialiseret sig i projektering, montage, supervision, automation og styretavler inden for fødevare- og industrivirksomheder. Virksomheden udfører også mindre serviceopgaver for erhvervslivet, for eksempel for optikere. I 2020 skiftede virksomhed således omkring 50.000 led-pærer.

David og Lasse er i gang med en otte måneder lang ejerlederuddannelse hos arbejdsgiverorganisationen Tekniq. Her lærer de blandt meget om deres forskelligheder, og hvordan man drager nytte af dem. Og at lære af de fejl, der undgåeligt er blevet begået.

Jeg ringede hjem til min kone og sagde, at jeg blev forsinket i en halv time. Fem timer senere havde Lasse og jeg blandt meget andet snakket om, hvordan vi kunne dele en økonomimand.

David Korsholm Nielsen, DK El El & Automation

- Vi har taget nogle lussinger, og så måtte vi på den igen, som Lasse siger med henvisning til blandt andet den voldsomme afskrivning, der gav underskud i 2020, og en større udskiftning af kontorpersonalet.

En brandafdeling er kommet til i hovedsædet i Vejle, hvor 110 af de ansatte holder til, og ellers er der nok at se til. Lasse har en klar mission:

- Vi skal levere det, vores kunder efterspørger, og vi skal også tjene penge.

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Annonce