Annonce
Erhverv

Danmark får nyt rejsebureau: Lokalt flyselskab går sammen med konkursramt charterarrangør

Luftkaptajn og administrerende direktør for DAT Jesper Rungholm er klar til at bruge kræfter på det nye rejsebureau Atlantis. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Fra oktober kan man få en tur sydpå med flyselskabet DAT, som er gået sammen med det konkursramte rejsebureau Atlantis Rejser om etablering af en ny pendant ved navn Atlantis.

Charterrejser: Flyselskabet DAT udvider porteføljen og skal nu også drive rejsebureau.

Flyselskabet fra Vamdrup har netop indgået en aftale med det tidligere rejsebureau Atlantis Rejser, som i i starten af 2021 måtte erklære sig konkurs. Atlantis Rejsers svenske selskab, ATL Leisure AB, gik konkurs som følge af coronakrisen. ATL Leisure AB var det svenske driftsselskab bag Atlantis Rejser.

Og som Fugl Fønix vil virksomheden nu rejse sig fra asken i skikkelse af rejsebureauet Atlantis.

Annonce

Administrerende direktør bliver Ibrahim Ramadan, der også stod bag det nu forhenværende Atlantis Rejser, mens bestyrelsesformand bliver DAT's administrerende direktør, Jesper Rungholm.

"DAT står allerede på en bred og solid platform med ben i flere dele af flybranchen, og rejsebranchen er endnu et spændende ben for os at udbygge med. Ved at være med ved bordet kan vi hjælpe med risikostyringen, som er et vigtigt parameter for at få succes i denne branche. DAT kan bidrage med meget i den forbindelse", lyder det fra Jesper Rungholm i et Facebook-opslag fra DAT.

Fra København og Aarhus

Atlantis vil i første omgang flyve fra Københavns Lufthavn, men man planlægger også at flyve fra Aarhus Airport i løbet af i år. Sidstnævnte bliver dog ikke med DAT, fremgår det.

Foruden at være administrerende direktør i DAT er Jesper Rungholm uddannet pilot, og han er selv ved rorpinden, når det første fly fra Atlantis letter fra København med kurs mod Hurghada i Egypten 17. oktober.

Rejsebureauet fokuserer nemlig i første omgang på rejser til Sharm El-Sheik og Hurghada i Egypten. I højsæsonen vil man dog også tilbyde rutefly til andre "udvalgte destinationer", ligesom det på sigt bliver muligt at sammensætte individuelle rejser med rutefly hos Atlantis.

Ifølge Standby.dk er det nye rejsebureau medlem af Rejsegarantifonden i Danmark og Danmarks Rejsebureauforening. Det vil sige, at man som rejsende er dækket ind, hvis virksomheden går konkurs.

I normale rejseår havde det tidligere Atlantis Rejser både ture med charterfly til Egypten og rutefly til blandt andet Dubai, Thailand og Egypten.

Inden coronakrisen, i 2019, havde Atlantis Rejser 35.000 gæster med charterfly, navnlig til Egypten. Desuden havde selskabet 6000 gæster, der rejste med rutefly til andre destinationer i og udenfor Europa.

Annonce
Annonce
Østjylland

Dansk firstmover på genbrug af plast i opråb: Genanvend nu i stedet for at brænde plastik af

Annonce
Fyn

Podcast: Da Tokes datter måtte genoplives, gav han sig til at hjælpe andre

Annonce
Østjylland

Arkitektfirma skiftede navn for at komme mere i øjenhøjde med kunderne: Nu er de nomineret til pris

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Droner bruges mere og mere til transport: Om ti år er de lige så almindelige som biler

Erhverv

Reick Møbler kørte fint forbi coronaen

Erhverv

Klumme: Er din direktør lønnen værd? Hvad med 155.000 kroner om dagen?

Erhverv

Klumme: 60 mio. kr. til digitalisering af SMV’er - Sådan får du del i puljerne

Erhverv

Klumme: Efter coronaen - Afviklingen af moms- og A-skattelån

Fyn

Sagde prestigejobbet op uden at vide, hvad der skulle ske: Nu er prisbelønnet journalist årets iværksætter på Nordfyn

Annonce