Annonce
Sydjylland

Danfoss-chef om regnskab efter coronaår: - Jeg er meget tilfreds

Koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, er mere end almindelig tilfreds med årsregnskabet for 2020, hvor corona, som bekendt, gjorde sit indtog. Arkivfoto: Timo Battefeld
Koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, er meget tilfreds med det resultat industrigiganten har præsteret i 2020. Omsætningen på ca. 43,7 mia. kroner er kun seks procent under 2019. Nettoresultatet efter skat blev ca. 3,2 mia. kroner.

Nordals: Danfoss er kommet styrket gennem 2020 på trods af udbredelsen af covid-19 med store påvirkninger af de internationale markeder. Det viser det netop udsendte årsregnskab fra industrigiganten med hovedsæde på Nordals.

Halvårsregnskabet for 2020 viste en tilbagegang i omsætningen med ti procent, mens det endelige årsregnskab for koncernen ender med en tilbagegang på seks procent. Det skyldes at ordrebøgerne mod slutningen af 2020 voksede betydeligt. Særligt Kina genvandt sin styrke i sidste del af 2020 og har leveret høje vækstrater.

- Jeg er meget tilfreds med vores resultat og det Danfoss har opnået i 2020. Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Som følge af den usikkerhed, vi har oplevet, har vi styret vores omkostninger i forhold til det lavere aktivitetsniveau. Medarbejdernes sikkerhed har været vores førsteprioritet. Vores teams over hele verden har håndteret den vanskelige situation fantastisk. Vi glæder os samtidig til at sige velkommen til 10.000 nye kolleger fra Eaton, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss med henvisning til Danfoss' overtagelse af irske Eaton Hydraulics, der for omkring et år siden blev købt for ca. 22 mia. kroner.

Annonce

Nettoresultatet efter skat blev godt 3,2 mia. kroner, hvilket er ca. 13 procent lavere end i 2019.

Gode forventninger til 2021

Med den globale grønne dagsorden og fortsat store investeringer i digitalisering og elektrificering, forventer Danfoss af fastholde og udbygge sin markedsandel.


Jeg er meget tilfreds med vores resultat og det Danfoss har opnået i 2020. Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Medarbejdernes sikkerhed har været vores førsteprioritet. Vores teams over hele verden har håndteret den vanskelige situation fantastisk.

Kim Fausing, koncernchef i Danfoss


Internt er man ved at etablere sig med Danfoss Climate Solutions, der er en sammensmeltning af koncernens køle- og varmeenhed - Danfoss Cooling og Danfoss Heating.

Danfoss Climate Solutions skal fokusere endnu mere på den grønne agenda på globale markeder og hjælpe kunder og partnere med at imødegå klimaforandringer.

Læs mere om regnskabet og kommentarer fra koncernledelsen senere på dagen

Annonce
Annonce
Erhverv For abonnenter

Kig med indenfor i Oldenborghus: Spritnye ungdomsboliger står snart klar og der er mange ledige

Annonce
Erhverv For abonnenter

Kro må afvise gæster og lukke tre af ugens dage: Kokke og tjenere er ikke vendt tilbage efter genåbningen

Annonce
Erhverv

Vindmølle-vokseværk i Munkebo: Lorc er gået fra nul til 25 megawatt på syv år - og er klar til at bygge endnu større

Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland For abonnenter

Eventyret på Industrisvinget: Fra lys idé til succesfuld forretning

Sydjylland For abonnenter

Brødre har ramt en guldåre i roboteventyr: Markrobot giver kæmpe vækst hos sydjysk virksomhed

Erhverv

Aarhus-firma hyrer flere medarbejdere: Computerspil sælger for 365 millioner før det er udgivet

Erhverv For abonnenter

285 mand var sendt hjem, alligevel satte fynsk fabrik rekord i overskud

Erhverv

Sunde kunder hjælper Danske Bank til større milliardoverskud

Erhverv

Ulovligt parkerede campingvogne sætter lastbiler i dilemma på rastepladser: Enten skal de parkere ulovligt eller bryde regler om køre- og hviletid

Annonce