Annonce
Sydjylland

Danfoss-chef om regnskab efter coronaår: - Jeg er meget tilfreds

Koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, er mere end almindelig tilfreds med årsregnskabet for 2020, hvor corona, som bekendt, gjorde sit indtog. Arkivfoto: Timo Battefeld
Koncernchef i Danfoss, Kim Fausing, er meget tilfreds med det resultat industrigiganten har præsteret i 2020. Omsætningen på ca. 43,7 mia. kroner er kun seks procent under 2019. Nettoresultatet efter skat blev ca. 3,2 mia. kroner.

Nordals: Danfoss er kommet styrket gennem 2020 på trods af udbredelsen af covid-19 med store påvirkninger af de internationale markeder. Det viser det netop udsendte årsregnskab fra industrigiganten med hovedsæde på Nordals.

Halvårsregnskabet for 2020 viste en tilbagegang i omsætningen med ti procent, mens det endelige årsregnskab for koncernen ender med en tilbagegang på seks procent. Det skyldes at ordrebøgerne mod slutningen af 2020 voksede betydeligt. Særligt Kina genvandt sin styrke i sidste del af 2020 og har leveret høje vækstrater.

- Jeg er meget tilfreds med vores resultat og det Danfoss har opnået i 2020. Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Som følge af den usikkerhed, vi har oplevet, har vi styret vores omkostninger i forhold til det lavere aktivitetsniveau. Medarbejdernes sikkerhed har været vores førsteprioritet. Vores teams over hele verden har håndteret den vanskelige situation fantastisk. Vi glæder os samtidig til at sige velkommen til 10.000 nye kolleger fra Eaton, siger Kim Fausing, koncernchef i Danfoss med henvisning til Danfoss' overtagelse af irske Eaton Hydraulics, der for omkring et år siden blev købt for ca. 22 mia. kroner.

Annonce

Nettoresultatet efter skat blev godt 3,2 mia. kroner, hvilket er ca. 13 procent lavere end i 2019.

Gode forventninger til 2021

Med den globale grønne dagsorden og fortsat store investeringer i digitalisering og elektrificering, forventer Danfoss af fastholde og udbygge sin markedsandel.


Jeg er meget tilfreds med vores resultat og det Danfoss har opnået i 2020. Vi har leveret signifikant bedre end forventet ved halvåret. Medarbejdernes sikkerhed har været vores førsteprioritet. Vores teams over hele verden har håndteret den vanskelige situation fantastisk.

Kim Fausing, koncernchef i Danfoss


Internt er man ved at etablere sig med Danfoss Climate Solutions, der er en sammensmeltning af koncernens køle- og varmeenhed - Danfoss Cooling og Danfoss Heating.

Danfoss Climate Solutions skal fokusere endnu mere på den grønne agenda på globale markeder og hjælpe kunder og partnere med at imødegå klimaforandringer.

Læs mere om regnskabet og kommentarer fra koncernledelsen senere på dagen

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce