Annonce
Digitale møder

Corona gjorde Bjarne til virtuel dj

Bjarne Brynk styrer som en anden dj sine virtuelle kurser og kan sagtens koncentrere sig med en fotograf i ryggen. Foto: Carsten B. Grubach
Online-møder har givet global underviser et fornyet forretningsgrundlag.

VOJENS: Han var ikke ene om chokket i marts 2020. For det var hele verden jo.

Coronapandemien gjorde sin plagsomme og ulykkeligvis også dødelige entré, verden lukkede ned, og millioner og atter millioner af mennesker fik begrænset deres handlefrihed.

Det gjorde Bjarne Brynk også. I årevis har han rejst jorden rundt for at undervise erhvervslivet i salg, ledelse og strategi, og med ét var hans forretningsgrundlag væk. Gode råd var dyre – og alligevel ikke.

Annonce

- Jeg havde længe haft lyst til at prøve noget andet, og mine to sønner, der er it-ingeniører, havde mobbet mig, fordi det var old school med mine fire farver på et flip chart.

- Faktisk havde den ene af mine sønner for nogle år siden skrevet speciale om det digitale i sin fars forretning og fået 12 for det, men dengang tænkte jeg ikke så meget på det, fortæller Bjarne Brynk i det studie, han siden sommeren 2020 har indrettet i et lille kontor, han har lejet hos Sønderjysk Landboforening i Vojens.

Sparer tid og penge

Old school er blevet til new school, og manden, der blandt andre har undervist Bestseller og Falcks medarbejdere herhjemme og rejst over hele kloden, holder nu online-kurser og styrer det hele med ganske få knapper fra et apparat til få tusinde kroner.

Han sparer således ikke kun tid og penge til hotel, flyrejser med videre, men får også sine kursister virtuelt ind på kontoret.

- Virtuel dj, kalder Bjarne Brynk for sjovt sig selv, og det er jo ikke en falsk varebetegnelse.

Han taler som opvokset i det danske mindretal i Flensborg flydende tysk og er derfor en hyppig brugt underviser i Det Tyske Handelskammer over det meste af verden, 14 års ophold i Canada har givet fransk kundskaber oven i de engelske, han kunne i forvejen, og årene har blandt andet budt på spændende opgaver i forbindelse med vinter-OL i Vancouver i 2010 og senest OL i Tokyo.

Onlinemøder med kunder fra hele verden styres fra det lille kontor i Vojens. Foto; Carsten B. Grubach

- Jeg skulle undervise i det tysk-japanske handelskammer inden OL, men alle kurser jorden rundt blev aflyst. Og så var spørgsmålet, hvordan jeg kunne lede et team på distancen. Så fik jeg en aftale med konsulenten Mette Ullersted fra Vejle om på baggrund af hendes erfaring at facilitere et online-møde med japanerne, fortæller Bjarne Brynk, der så småt var begyndt med onlinemøder i sit hjem i Jels i 2018, men det var for usikkert på grund af teknikken.

Brynk Business Academy

  • Bjarne Brynk stiftede i 2005 Brynk Business Academy, der har speciale i internationalt salg, salgsledelse og strategi.
  • Han har en baggrund som eksportchef for danske og tyske virksomheder.
  • Siden 1990 har Bjarne Brynk arbejdet med international forretningsudvikling kloden rundt, og siden 2005 har han været fast underviser for det tyske handelskammer (DIHK) i Berlin.
  • Med 80 kontorer i Tyskland (IHK) og 120 kontorer i 90 lande (AHK) servicerer handelskammeret store og mellemstore tyske eksportvirksomheder.

- Jeg snakkede med erhvervshuset og Business Kolding, om jeg kunne betale for at få hjælp, men de havde ingen studier, og så måtte jeg lave et selv. Og man vil altså stadig kunne se mig med et flip chat, men jeg kan med mine skærme se alle kursister og vise dem videoer, forklarer Bjarne Brynk og fortsætter:

- Jeg vil efter mine mange år i udlandet gerne hjælpe folk inden for cykelafstand, som jeg kalder det, så man kan bare komme forbi og over en kop kaffe få at se, hvordan det fungerer.

Og det med cykelafstanden er ikke helt tilfældigt. Bjarne Brynk har nemlig deltaget i Team Rynkebys årlige cykeltur til Paris tre gange, og han tilbyder i en virtuel erhvervsklub de lokale guldsponsorer, der støtter til det velgørende arrangement til fordel for børn med kritisk sygdom, gratis leje at sit udstyr, som han indtil videre har brugt 40.000 kroner på, men gerne vil opgradere – blandt andet med flere kameraer og en teleprompter.

Jeg havde længe haft lyst til at prøve noget andet, og mine to sønner, der er it-ingeniører, havde mobbet mig, fordi det var old school med mine fire farver på et flip chart.

Bjarne Brynk

Guldsponsorerne inviteres til en demonstration i Vojens, og da alle ikke kan være på, kan man følge med på en storskærm over et sønderjysk kaffebord. For at gøre det endnu mere spændende, har Bjarne Brynk allieret sig med en skuespiller, som kan instruere i optræden på skærmen.

Annonce

Kommet for at blive

Han rejser igen, men ikke så meget som tidligere, online-møderne er kommet for at blive, hans ene søn hjælper til med det tekniske, men ellers klarer den 55-årige indehaver af Brynk Business Academy det meste selv.

Selv om han er blevet digitaliseret, vil Bjarne Brynk ikke undvære sit flip chart med de fire farver. Foto: Carsten B. Grubach

- Jeg nåede i 2020 næsten op på samme omsætning som året før, selv om jeg var lagt ned i tre måneder. I 2021 kom tyskerne tilbage, og jeg har ikke mistet kunder, men har måttet udskyde kurser.

- Priserne online var lavere, men efter jeg har fået et studie, betaler man mere, siger Bjarne Brynk, der ikke har kunnet rejse til Asien på grund af pandemien, men i december var han i Rusland, og i 2021 var der også plads til en rejse til Balkan i kalenderen.

Annonce
Annonce
VIRKSOMHEDER

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Annonce
Arbejdsmarked

Klumme: Mens vi venter på reformerne

Annonce
Østjylland

Visma udvider portføljen og opkøber Sofus Døgndata

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Østjylland halter efter - færre nye, små virksomheder i 2021

Uddannelse

Lasse og Henrik vil lærlingemangel til livs: - Det skal være fedt at være håndværker igen

Erhverv

Byggebranchen nærmer sig overophedning og højeste niveau i over 40 år

Sydjylland

Transport-kæmpe: - Ringe bilsalg koster os adskillige millioner, så vi må skrue fragtpriserne op

Uddannelse

Hos Ungdommens Uddannelsesvejledning i Randers vejer mors mening stadig tungt, når de unge skal vælge vej

Erhverv For abonnenter

Elbiler skal give Odense-fabrik kraftig vækst: Jorgensen vil være dobbelt så stor

Annonce