Annonce
Vestjylland

Code of care: Giv et job i julegave

Første skridt i Giv et job i julegave er at kigge rundt i virksomheden og finde opgaverne, hvorefter man kan kontakte Code of Care Holstebro, forklarer organisationen. Grafik: Mette de Voss/Shutterstock.
Find småopgaver og giv et par timers job i julegave til mennesker, der står udenfor arbejdsmarkedet, lyder opfordringen fra Code of Care.
Annonce

HOLSTEBRO: Julemåneden er sidste kapitel i et år, der på alle måder har udfordret samfundet. Og derfor er der mere end nogensinde brug for at stå sammen og tage socialt ansvar.

Det er afsættet for Giv et job i julegave, som Code of Care Holstebro står bag. Her lyder nemlig en opfordring direkte til virksomhedsledere, der kan gøre en stor forskel ved at finde arbejde til mennesker, der på grund af psykiske, fysiske eller sociale årsager ikke er på arbejdsmarkedet.

- Det er mennesker, der har et enormt ønske om at gøre det godt og kan komme ind og skabe værdi i en virksomhed, hvis de får den rigtige opbakning og modtagelse af virksomhedslederne og medarbejderne, siger rådgiver i Code of Care Lone Østergaard.

Annonce

Debat om firmajulegaver

I nogle virksomheder sidder man lige nu og diskuterer, om medarbejderne skal have en ekstra corona-julegave i år. Skal det være oplevelser eller gavekort?

Men man kunne jo også gå en helt tredje vej og give medarbejderne en ny kollega og muligheden for at lade julens ånd fortsætte langt ind i det nye år.


Hvis bare virksomheden finder opgaver af nogle få timers varighed hver uge, kan det være med til at skabe en ny hverdag og ofte en ny selvtillid.

Lone Østergaard, Code of Care


- Vi ser i medierne, at der er debat om, hvad folk får i firmajulegave - og om de er tilfredse med den. I et år som 2020 er der for alvor brug for en klar besked om at fokusere på stærke sociale værdier. Derfor kan medarbejdere opfordre til, at virksomheden er med i Giv et job i julegave, for det er til gavn for alle, tilføjer Lone Østergaard fra Code of Care og uddyber:

- Der er brug for, at endnu flere virksomheder i vores område får øjnene op for, hvor stor en forskel, man kan gøre i et andet menneskes liv. Hvis bare virksomheden finder opgaver af nogle få timers varighed hver uge, kan det være med til at skabe en ny hverdag og ofte en ny selvtillid, siger hun.

Annonce

Kig efter småjob

Idéen er, at virksomheden og medarbejderne finder opgaver, der kan danne et såkaldt småjob på eksempelvis syv til 10 timer om ugen.

Det kan være alt fra ekstra rengøring, hjælp til at transportere, mødeklargøring eller kontoropgaver. På den måde frigøres de øvrige medarbejdere fra de mindre opgaver -  og det er lig med øget trivsel og fokus på kerneopgaverne.

Første skridt i Giv et job i julegave er at kigge rundt i virksomheden og finde opgaverne, hvorefter man kan kontakte Code of Care Holstebro.

Code of Care

  • Nonprofit-organisationen Code of Care arbejder for, at flere mennesker med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer i livet inkluderes på de danske arbejdspladser i det, der kaldes småjob.
  • Code of Care arbejder konkret med at sammensætte såkaldte Task Forces, der blandt andet består af lokale virksomhedsledere og jobcentre. Sammen skaber de job og øger det sociale ansvar.
  • Code of Care har 13 Task Forces rundt om i Danmark: Foruden i Holstebro også i Greve, Faaborg-Midtfyn, Favrskov, Fredericia, Hedensted, Norddjurs, Skive, Struer, Thy, Varde, Vesthimmerland og Viborg.
  • Der blev i alt skabt 950 småjob i Code of Care i 2019.
  • Du kan læse mere om Code of Care på www.codeofcare.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Annonce