Annonce
Nordsjælland

Chokoladekonge høster guld i Japan og tredobler overskud: - Nu handler det om at holde fast

Virksomheden Peter Beier Chokolade fyldte i fjor 25 år. I den anledning var der lavet en særlig jubilæumskage, som chef Peter Beier hentede i af de mange frysere på hovedkontoret. Foto: Charlotte de la Fuente
Indehaveren af den nordsjællandske virksomhed glæder sig over årets resultat, om end det var forventet.

ERHVERV: Chokolade, is og et drys med Japan.

Sådan lyder succes-opskriften på Ørsholt Gods ved Gurre.

Her har Peter Beier sin daglige gang, og særligt i det seneste år har der været behov for at sætte det lange ben forrest. Hans virksomhed, Peter Beier Chokolade A/S, har nemlig haft rygende travlt.

Annonce

Det fortæller den succesfulde iværksætter.

- Vi har oplevet en stor vækst i antallet af kunder. Samtidig har vi haft en stor vækst i eksport, og så har vi henholdsvis åbnet og lukket nogle store og små butikker - det har vist sig at være rigtigt, siger Peter Beier, som for få år siden kastede sig ud i et iskoldt eventyr.

- Når man bygger en is-fabrik, vil man også gerne sælge is. Det siger sig selv. Så vi har implementeret is i mange af vores butikker, og fortsætter med at gøre det. Det er attraktivt for os at have butikker med chokolade og is og samtidig drive café.

En ny vej, som ses på billede, blev bygget op til virksomhedens is og chokoladebutik ved hovedkontoret i Gurre. Foto: Charlotte de la Fuente

Japansk eventyr

Den familieejede virksomhed kunne i fjor fejre 25 års jubilæum, men fejringerne stoppede ikke der. For samtidig kunne Peter Beier løfte armene i jubel over, at et japansk eksport-eventyr blev skudt i gang.

En stor hotelkæde i det eksklusive skisportsområde Hokkaido købte således det samlede koncept, som Peter Beier blandt andet har lanceret i sin virksomheds is-caféer i Hørsholm og Valby.

I mellemtiden har forskellige udfordringer skabt forsinkelser, men senest i begyndelsen af juli kan den japanske franchise-butik slå dørene op for første gang.

- Det bliver åbningen af en større is-café og chokoladebutik, end vi har noget sted i Danmark. 300 kvadratmeter og det er bare i orden, det de har lavet, lyder det begejstret fra Peter Beier, som oplyser, at den største af samme slags i Danmark til sammenligning udgør 200 kvadratmeter.

Chokolade-direktøren forklarer, at den prominente hotelkæde fra Japan selv rettede henvendelse til hans virksomhed, og at han aldrig var i tvivl, da han hørte om interessen.

- Det svært at sige nej til. Japan er et meget svært marked at komme ind på. Kommer man ind der, kan man komme ind alle steder, forklarer Peter Beier.

Annonce

Forventet vækst

I det netop afsluttede regnskabsår tegner Peter Beier Chokolade A/S sig for et overskud på den gode side af syv millioner kroner før skat. Det er næsten tre gange så højt som i det foregående regnskabsår.

Det varierer meget, hvad der sælger bedst. Nogle dage er det is, andre gange er det chokoladen eller café-driften. Min opfattelse er, at de tre ting løfter hinanden

Peter Beier

Peter Beier forklarer, at det er en kombination af det hele, som har skabt den markante vækst.

- Det varierer meget, hvad der sælger bedst. Nogle dage er det is, andre gange er det chokoladen eller café-driften. Min opfattelse er, at de tre ting løfter hinanden. Der er ikke én af tingene, som stikker af - det er totalkonceptet, som stikker af, siger han.

Netop den tanke havde Peter Beier gjort sig inden lanceringen af is-konceptet, og af samme årsag var væksten forudset.

Peter Beier forklarer, at det nu handler om at holde fortsætte og holde fast i det overskud, som hans virksomhed har kæmpet sig op på. Foto: Charlotte de la Fuente

- Det var forventet, at vi kom herop økonomisk. Vi har i mange år arbejdet på at kunne implementere minimum to ben - chokolade og is eller chokolade og café, siger han og fortsætter:

- Når man har flere ben at stå på, så er man ikke lige så sårbar. Heller ikke under pandemien. Vi håbede på, at de ben, vi slog ud, var de rigtige, og det er de. I hvert fald nu.

Peter Beier uddyber, at især takeaway har vist sig at have værdi, og at han oplever, at et stigende antal kunder tager kædens tapas, brunch eller afternoon tea med hjem.

Annonce

Kriser

Selvom Peter Beier Chokolade i det seneste år har fået bedre fodfæste med forretningens to nye ben, har virksomheden ikke kunnet undgå at lade sig påvirke at de seneste års kriser.

Både coronavirusset og krigen i Ukraine har skabt uforudsigelige udfordringer i forretningen.

- Råvarepriser stiger, og der er mangel på varer. Samtidig er fragtpriserne nidoblet, og vi har kæmpe problemer med at få vores varer til Japan. Krigen i Ukraine er en udfordring på mange måder - det går ud over handlen.

- Vi måtte udskyde åbningen i Japan på grund af coronavirusset og krigen i Ukraine, men på trods af det hele ser det allerede meget spændende ud derude. Ligesom herhjemme, siger Peter Beier, som tager udfordringerne i stiv arm.

- Man skal betragte retail som en fodbold med felter på, og den triller hele tiden. Der kommer hele tiden et nyt felt frem og fortæller os, hvad der skal ske nu, hvor vi skal hen, og hvordan vi skal agere. Det handler om at holde sig i bevægelse.

Virksomheden, der ellers mest er kendt for chokolade, begyndte i 2020 af lave is og vafler. Foto: Charlotte de la Fuente
Annonce

Dronningebesøg

I løbet af den kommende tid får Peter Beier Chokolade besøg af japanere, som skal lære om virksomhedens is forud for åbningen af is-caféen i Japan. Ligeledes kan Peter Beier se frem til, at dronningen kommer på besøg som en del af kongehusets visit i Helsingør den 1. juni.

Og i mellemtiden kan der meget vel komme flere uvante gæster.

- Omsætningen er vokset kraftigt. Det betyder selvfølgelig, at vi skal have flere medarbejdere. Også selvom vi allerede har ansat en del i det sidste år, siger Peter Beier og fortsætter:

- Det er forfærdeligt, hvad der sker i Ukraine. Vi skal selvfølgelig have samfundssind, og vi vil meget gerne være med til at løfte de ukrainske flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Vi arbejder allerede på at få nogle ukrainere ind i vores forretning, og måske kan vi endda allerede have tre ansat i de næste dage.

De to medarbejdere Simon Dam, til venstre, og Christian Kaagard, i midten, og Peter Beier har alle haft travlt i det seneste år. Foto: Charlotte de la Fuente
Annonce

Nye butikker

Peter Beier Chokolade A/S har på nuværende tidspunkt butikker i mange danske byer, og flere kan være på vej. Indehaveren fortæller, at der foregår forhandlinger om åbning af tre nye forretninger.

På grund af de igangværende forhandlinger vil Peter Beier ikke løfte sløret for, hvor de eventuelle butikker slår dørene op, men han forsikrer, at der ikke er tale om Helsingør. I hvert fald for nu.

- Tiden vil vise, om vi åbner en butik i Helsingør. Vi har fået nogle gode tilbud, og det er dem, vi forholder os til. Lige nu har vi ikke et tilbud fra Helsingør, uddyber Peter Beier, som ikke forventer en lignende vækst i det kommende år.

- Vi er stadig i vækstfase, indretningsfase og ombygningsfase, fordi vi udvider. Og det er aldrig gratis at udvide. Nu handler det om at holde fast og blive på det niveau, vi er på nu. Det er et tilfredsstillende resultat for os. Nogle vil have meget mere, men for os er det godt, smiler han.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce