Annonce
Østjylland

Carl Christensen tager nyt robotlager i brug

Element Logic står bag det nye robotlager hos Aktieselskabet Carl Christensen. Pressefoto
Annonce

AARHUS: Aktieselskabet Carl Christensen (CAC), der er en af Danmarks førende distributører af reservedele til biler, tager i disse dage hul på fremtiden med indvielsen af et spritnyt AutoStore-robotlager fra Element Logic til 50 millioner kroner.

- Vi havde ikke plads til vækst på vores nuværende lager. Med AutoStore har vi fundet en teknologi, som både skaber plads til yderligere vækst og samtidig gør os i stand til at opretholde en hurtig og effektiv drift, siger Thomas Jensen, administrerende direktør i CAC.

Det store anlæg med 50 robotter er det seneste i rækken af markante AutoStore-installationer i Danmark fra Element Logic.

Annonce

Bedre udnyttelse af plads

CAC’s nuværende lagerfaciliteter med 14 haller blev taget i brug for kun godt tre år siden.

Men med en gennemsnitlig årlig vækst de seneste 10 år på mere end 10 procent om året, var CAC løbet tør for plads.

Efter at have søgt vidt og bredt efter en passende teknologi, fandt CAC løsningen i AutoStore, hvis struktur gør det muligt at udnytte de eksisterende rammer langt bedre end andre tilsvarende løsninger.

Anlægget kommer i første omgang til at bestå af flere end 76.000 kasser, der vil rumme 82 procent af CAC’s varenumre. Men CAC har allerede nu forhandlet en option på plads med en mulig udvidelse af kapaciteten i form af yderligere 22.000 kasser.

CAC blev grundlagt i 1927 af fabrikant Carl Christensen. Koncernen omsætter for godt en milliard kroner reservedele til den dansk vognpark og beskæftiger 650 ansatte.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce