Annonce
byens bedste liv

Byens hyggeligste vinbar ligger i en kælder på Vendersgade

Det er vinelskerne (fra venstre) Jens, Nikki, Peter, Morten, Niclas, Mortada og Henrik som har allieret sig med sommelieren Nikki, for at åbne vinbaren Bar Somm' i en kælder på Vendersgade 10. Foto: Bar Somm'
Det er vovet at åbne en ny vinbar blandt alle de andre vinbarer i København, men hvis man indretter en gammel kælder så hyggelig, at du får lyst til at flytte ind, skal det nok gå godt.

I hjertet af København, hvor bylivet banker der ud af i fuld fart, har seks vinelskende venner åbnet en tidslomme, der skal få dig til at glemme tid og sted, mens du søber hen i deres frankofile og italienske vinunivers.

Vinbaren Bar Somm’ åbnede i midten af september i en kælder på Vendersgade, og udspringer af ejerne Peter, Henrik, Jens, Nicklas, Mortada og Morten’s kærlighed til vin og hygge.

”Vi var trætte af de traditionelle vinbarer, som ofte virker lidt konservative og uptight, og ønskede at skabe et sted, som var i øjenhøjde og folkeligt. Vi vil gerne være et sted, hvor både ham som har vundet DM i blindsmagning, og ham som intet kender til vin, kan komme og føle sig hjemme”, fortæller én af de seks ejere, Peter Inseleth Jørgensen.

Annonce

Med hyggen i fokus

Navnet ”Bar Somm” henviser til hjertet af baren, hvor den energiske sommelier Nikki står. Man mærker tydeligt den unge sommeliers passion for vin, som har præget udvalget på reolerne, der udelukkende består af klassiske og konventionelle vine primært fra Frankrig og Italien samt et par enkelte afstikkere.

Med en beliggenhed kun en spytklat fra Torvehallerne tiltrækkes der helt naturligt en kvalitetsbevidst kundestrøm med interesse for italienske og franske råvarer, som sætter pris på et godt glas vin. Men ordet ”hygge” er gennemgående, når Peter og Nikki skal beskrive Bar Somm’, da gæsternes oplevelse af sted og stemning er vigtigere end læren om vin.

”Vi er her ikke for at belærer folk. Har du lyst til at drikke hvidvin til din røde bøf, skal vi ikke stå i vejen for det. Det handler om at folk skal hygge sig, for vin er aldrig bedre end dem du drikker den med”, forklarer Nikki.

Minder Bar Somm' dig om noget? Hvis du har besøgt Bar Boldo eller Bottega Barlie vil du måske kunne genkende stilen fra den kreative profil, Asger Hjort, som har stået for indretningen alle tre steder. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

Det er svært at benægte, at Bar Somm’ emmer af hygge. Den gamle kælder er blevet total renoveret efter de tidligere ejere hvor kælderens charmerende rustik er fremhævet.

Rummene er indrettet af Asger Hjort, som også har indrettet de populære vinbarer Bar Poldo og Bottega Barlie, hvis simple og cool stil og streg går igen hos Bar Somm’.

Annonce

Frankofile favoritter

Bestsellerne er danskernes favoritter som Pinot Noir, fadlagret Chardonnay og fyldige sydfranske vine. Til din vin er det også muligt at bestille snacks som oliven, mandler, ost, pølse og brød.

Nikki og Peter fra Bar Somm' er klar til at byde dig velkommen i baren. Her vil det primært være Nikki (t.v.), du vil møde. Aner du intet om vin er du i trygge hænder, for Nikki ved alt der er værd at vide om husets vine. Foto: Sine Bindslev Caspersen.

I løbet af november og december har Bar Somm’ lavet samarbejdet med en fransk kok, som er klar til at tilberede en frankofil julemenu.

Hver første onsdag i måneden afholdes der blindsmagning, hvor du for 200 kroner smager seks forskellige vine. Gætter du hvor vinen er fra, vinder du titlen som månedens blindsmager samt smagfulde præmier.

Du finder Bar Somm’ på Vendersgade 10 i København K.

Åbningstiderne er onsdag – lørdag fra klokken 15.00 – 00.00


Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

Kronprinsen og fodboldstjernerne går i tøj fra Ringkøbing: Frederik og Casper sælger eksklusive jakker til de kendte

Annonce
Erhverv

Klumme: Familieoverdragelse af fast ejendom kan fremover ske efter en +/-20%-regel

Annonce
Erhverv

Klumme: Højt afkast til lav risiko - undervurderer du også din tidshorisont?

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Juryen måtte skride til afstemning for at finde en vinder: Cane-Line er Fyns bedste til vækst

Erhverv

Midtjyske iværksættere har fundet en god opskrift: Solenergi giver sundere og bæredygtig madlavning i Afrika

Erhverv

Klumme: Ønskelisten til den danske investorkultur

INSPIRATIONSPRISEN

Torben Larsen viser vejen i kampen mod mangel på arbejdskraft: Derfor fortjener han Inspirationsprisen

Østjylland

Ny bog guider: Sådan undgår du, at din klimatale bliver tom snak

INSPIRATIONSPRISEN

Jesper Refning modtager Inspirationsprisen på Fyn: Han tror på mennesket og sætte kollegerne fri til at lede selv

Annonce