Annonce
Nordsjælland

Butikslokaler bliver revet væk: - Nye bydele skyder op rundt omkring

Til trods for, at gaderne blev lagt øde, dengang corona gjorde sit indtog i Helsingør og resten af landet, er udbuddet af erhvervslokaler til butik og detail kontinuerligt skrumpet. Foto: Lars Johannessen.
Ifølge citykoordinator i Helsingør Handel, Kim Backe, er det især københavnere, som flytter deres forretninger til Helsingør.

ERHVERV: Udbuddet af lokaler til butik og detail i Helsingør kommune styrtdykker.

Det viser en undersøgelse foretaget landets største portal for lokaler til erhverv, Ejendomstorvet. Her fremgår det, at udbuddet er mere end halveret i løbet af de seneste to og et halvt år.

Det er et markant fald, vurderer Ejendomstorvets direktør Jakob Wegener, som dog ikke vil spå om, hvorfor det forholder sig således i det nordsjællandske.

Annonce

Det vil i stedet Kim Backe, som er citykoordinator i Helsingør Handel.

- Der har været en enorm positiv tilvækst i løbet af de sidste år. Under hele corona-nedlukningen er der faktisk kommet nye butikker til, konstaterer han.

- Kort sagt er Helsingør inde i en positiv udvikling, og det går ikke ubemærket hen blandt de erhvervsdrivende, tilføjer han.

Københavnere

Ifølge Ejendomstorvet er der i skrivende stund 20 ledige lokaler i Helsingør kommune, hvorfra det er muligt at drive butik, frisør, restaurant eller andet detail. Størstedelen ligger i den centrale del af Helsingør, mens enkelte ligger i Espergærde.

De lokale beboere i kommunen er rykket sammen i bussen og har støttet det lokale butiksliv ved at handle så meget lokalt som muligt. Når jeg taler med de fleste butiksindehavere, fortæller de, at de har haft et flot 2021, og det er på trods af omstændighederne

Kim Backe, citykoordinator i Helsingør Handel

De ledige lokaler, fortæller Kim Backe, tiltrækker en bred skare af erhvervsdrivende fra især København.

- Vi har mange erhvervsdrivende, som har flyttet deres butik eller restaurant herop, og det er, fordi vi har en attraktiv handelsby. Kommunen er i stor udvikling med en masse nye tilflyttere og en masse nye bydele, der skyder op rundt omkring, siger citykoordinatoren, som mener, at det er en god tid at flytte til Helsingør.

Kim Backe har været citykoordinator i Helsingør Handel siden 2020 og har tidligere drevet egen virksomed. Foto: Lars Johannessen

- De lokale beboere i kommunen er rykket sammen i bussen og har støttet det lokale butiksliv ved at handle så meget lokalt som muligt. Når jeg taler med de fleste butiksindehavere, fortæller de, at de på trods af omstændighederne har haft et flot 2021.

Annonce

Små lokaler

Også formand i Helsingør Handel, Piet Petersen, glæder sig over de mange tilflyttere, som presser udbuddet af erhvervslokaler i bund. Han ser det som et tegn på en sund udvikling, om end den også kan medføre visse problemer.

Piet Petersen, som er direktør i Spar Nord og formand for Helsingør Handel, er glad for, at der er en vækst antallet af erhvervsdrivende, som efterspørger butikslokaler i Helsingør kommune. Foto: Lars Johannessen

- En af de problemstillinger, der har været og er i Helsingør kommune, er, at vi indimellem får henvendelser fra butikker, der er interesserede i at komme hertil, men som vi ikke har kvadratmeter nok til - simpelthen fordi lokalerne er for små. Så man kan se det fra begge sider, siger Piet Petersen og fortsætter:

- Jeg vælger selvfølgelig at se det fra den positive side, og det er, at vi evner at få lejet butikslokalerne ud. Det vidner om, at der har været en flot efterspørgsel under coronaen, og at den fortsat er stor.

Annonce
Annonce
Erhverv

Ny sygeplejefaglig direktør har stået i spidsen for akutafdelingen i Horsens - nu skal hun helt op i helikopteren

Annonce
Fyn

Konferencecentre forventer nyt rekordår

Annonce
Erhverv

Han kan stege din bøf: Verdensmester rejser ud og griller for kunderne

Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Ekstremerne vinder i jagten på talent: Hvis du vil være noget for alle, er du ikke noget for nogen, mener Odense-direktør

Nordsjælland

Abekopper sender aktie på himmelflugt: Kvistgård-virksomhed stiger syv milliarder i værdi

Fyn For abonnenter

Biotech-firma i Odense blev kendt under corona: Fordobler millionoverskud efter testspurt

Erhverv

Analyse: Bankerne betaler ikke negative renter længere. Gør du?

Sydjylland

"Det viste sig at være helt nødvendigt med en oprydning": Spildevandsselskab har sagt farvel til top-direktør

Fyn

Sydfynsk cykelhandler i stort gear: Største overskud nogensinde

Annonce