Annonce
Vestjylland

Busvognmand har klaret sig uden corona-hjælp - nu ser hun lys forude og søger 10 nye chauffører

Flemming Madsen og hustruen, vognmand Chanette Mulvad, kører parløb i spidsen for Holstebro Turistbusser, som er sluppet nådigt gennem 2020. Foto: Thomas Maxe
Turisterhvervet har lidt under corona, men Holstebro Turistbusser har overlevet på rutekørsel - og nu tripper de for at køre med glade gæster igen.

HOLSTEBRO: Hjulene på bussen drejer rundt, rundt, rundt… men ikke lige meget på alle de 47 køretøjer hos Holstebro Turistbusser. Der er ikke ligefrem kø for at stige om bord på de komfortable turistbusser for at køre sydpå. Men størstedelen af firmaets andre busser kører på faste aftaler, for eksempel skolebuskørsel og transport af børn og unge med særlige behov.

Heldigvis, for den faste kørsel har reddet virksomheden gennem et hårdt år med corona, fortæller vognmand Chanette Mulvad.

- Vi har en selskabskonstruktion, hvor både rutetrafik og turistbusser er samlet under ét, så vi kunne ikke bare lukket delvist ned og få udbetalt kompensation, selv om turisttrafikken har stået næsten helt stille. Det har kostet os det meste af det forventede overskud, men vi har klaret os alligevel, fortæller hun.

Annonce

Den effektive styring af rutekørslen har været medvirkende til, at hun for nylig valgte at opkøbe både busser og kundeforpligtelser fra Bur Mini- & Turistbusser.

- De havde nogle gode opgaver i den vestlige del af Holstebro Kommune, og de havde nogle lidt mindre busser, som vi har manglet for bedre at kunne planlægge opgaverne mere fleksibelt. Og så har de altid haft et rigtigt godt ry for at yde god service, og det er vi glade for at kunne føre videre, siger Chanette Mulvad.

Holstebro Turistbusser

  • Holstebro Turistbusser råder over busser, der kan transportere fra 19 – 81 personer.
  • Cirka 80 procent af kørslen er faste aftaler, for eksempel skolebuskørsel, mens resten er turistfart og erhvervskørsel, udflugter med personaleforeninger.
  • I sommeren 2017 overtog firmaet Højmark Turistfart, og for nylig blev også en håndfuld lidt mindre busser fra Bur Mini- & Turistbusser opkøbt. Nu råder Holstebro Turistbusser over i alt 47 busser.
  • Holstebro Turistbussers historie kan spores helt tilbage til 1947. Den familieejede virksomhed ledes i dag af Chanette Mulvad og hendes mand Flemming Madsen.
  • Virksomheden har pt. 50 ansatte, men får snart brug for flere, så de søger med lys og lygte efter cirka ti nye ansatte med buskørekort.
  • Hjemmeside: www.holstebro-turistbusser.dk

Det ændrer dog ikke på, at det seneste år har været en træls omgang, når det gælder turistkørslen. Chanette Mulvads mand, Flemming Madsen, som også er en del af ledelsen i virksomheden, erkender, at corona-timingen var omtrent så uheldig, som den kunne være.

- I december 2019 købte vi en helt ny turistbus. Sådan én skal helst køre op mod 50.000 kilometer om året, men hele sidste år blev det kun til 5000 kilometer. Det siger sig selv, at det er dyrt i afskrivninger, når den holder stille, konstaterer han.

Glæder sig til nye rejser

Nu kunne man godt tro, at de ville sidde og ærgre sig gule og grønne hos Holstebro Turistbusser over alt det, de er gået glip af. Men det gør de sådan set ikke.

Tværtimod kan man fornemme, at Chanette Mulvad ranker ryggen, når hun fortæller, at virksomheden har klaret sig uden corona-støtte. Og hun og Flemming vil hellere mindes de senere års gode oplevelser end at fokusere for meget på det, der ikke gik efter planen.


Vi kan flytte op til 1000 mennesker, hvis vi starter alle busserne på én gang.

Flemming Madsen, Holstebro Turistbusser


- Vi kan flytte op til 1000 mennesker, hvis vi starter alle busserne på én gang. En af vores hidtil største opgaver var, da Færch Plast fejrede sit jubilæum, og vi skulle hente 800 medarbejdere i lufthavnen og køre dem til stor fest. Det var en meget udfordrende, men også rigtig sjov opgave, hvor logistikken gik op i en højere enhed, fortæller Flemming Madsen.

Og har vi ikke fået andet ud af coronaen, så er vi da alle sammen blevet mindet om, hvor godt vi havde det før - og hvor meget vi har at glæde os til, når den kollektive stuearrest er overstået.

- Der er rigtig mange af de ældre, som er ved at være færdigvaccinerede nu, så vi håber da, at vi snart skal til at arrangere nogle rejser og ture rundt i Danmark med pensionister. Det bliver rigtig dejligt, når vi kan det igen, siger Chanette Mulvad.

Annonce

Ingen øl i bussen

De mange firma-ture med fagligt formål eller udflugter med personaleforeningen vender forhåbentlig også snart tilbage igen.

- Vi hører flere virksomhedsledere tale om, at de føler, at de skylder medarbejderne en god oplevelse som tak for, at de har hjulpet til og holdt ud under coronaen med hjemmearbejde og så videre. Vi er i dialog med flere og har aftalt, at når corona-situationen er til det, så står vi klar til at planlægge hele turen - eller blot transporten ud og hjem, hvis man gerne selv vil planlægge oplevelserne, siger Flemming Madsen.

Det eneste, han ikke kan hjælpe med, er en bus-bajer til passagererne.

- Vi kan for eksempel sørge for et rundstykke om morgenen, og vi kan også servere kaffe eller en sodavand, men vi må desværre ikke servere øl. Det blev forbudt, fordi der kørte partybusser rundt på Sjælland, da værtshusene blev corona-lukket, siger Flemming Madsen og slår beklagende ud med armene, mens han bekræfter, at reglen gælder, uanset om bussen kører med festglade unge eller vaccinerede pensionister.

Annonce

Svært at finde chauffører

Holstebro Turistbusser tror så meget på den opsparede rejselyst, at man allerede nu er begyndt at lede efter flere chauffører.

- Jeg tror roligt, du kan skrive, at vi kommer til at mangle 10 ekstra chauffører den kommende tid. Vi skal nok finde noget at lave til dem, hvis bare de har buskørekortet og sans for at yde god service, siger Chanette Mulvad.

Skulle nogen have lyst til jobbet, men mangler kørekortet, så kan det klares med AMU-kurser. Det er gratis for ufaglærte ledige, mens nogle kursusdeltager skal betale et symbolsk beløb. Det kan Jobcentret, fagforeningen eller nærmeste erhvervsskole fortælle meget mere om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce