Annonce
Erhverv

Bryggeriet Fuglsang får ny ejer - bliver en del af Royal Unibrew

Fuglsang Bryggeri bliver en del af Unibrew. Foto: Inge Rogat Møller
Bryggeriet Fuglsang og Mineralvandvandsfabrikken Frem, bliver en del af Royal Unibrew. Fuglsang Holding beholder sine arealer og bygninger i Haderslev, og Fuglsangs ledelse koncentrerer fremover indsatsen om familiens maltfabrikker.

HADERSLEV: Fuglsang er ikke længere Danmarks ældste familieejede og -drevne bryggeri. I torsdags skrev bestyrelsen for Fuglsang Holding under på, at Fuglsangs virksomheder Bryggeriet S. C. Fuglsang A/S i Haderslev og Mineralvandsfabrikken Frem A/S i Ribe bliver en del af Royal Unibrew A/S.

- Vi er i familien nået frem til, at vi anser Royal Unibrew for bedste match, når det gælder om at videreføre varemærkerne Fuglsang, Frem, Adelhardt og Urban Cocktails og de dertil hørende produktserier”. Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Kim Fuglsang, der fortsætter som direktør for Sophus Fuglsang Export-Maltfabrik i Haderslev og Thisted.

For store til at være små

Inden det store skridt, der sætter punktum for et stykke familie- og erhvervshistorie, havde Kim Fuglsang sammen med sin bror, teknisk direktør Claes Fuglsang, og deres fætter, brygmester og direktør Henning Fuglsang, drøftet forskellige muligheder for, hvordan fremtiden for familiens virksomheder kunne og skulle se ud:

- På det danske marked for drikkevarer er der meget få virkeligt store aktører – og rigtig mange små. Vi er ikke så små, at vi passer ind i kategorien for mikrobryggerier. Faktisk er vi efter vores opkøb af Mineralvandsfabrikken Frem i 2016 og takket være en offensiv udvidelse af vores produktsortiment og distributionsnet vokset til at være Danmarks femtestørste bryggeri målt på omsætning. Men vi kunne se, at der var lang vej til at blive en af de helt store. Og på sigt ville det blive en stadig dårligere forretning at fortsætte kampen i mellemkategorien, uddyber han.

Drøftelserne i Fuglsang-ledelsen førte til den konklusion, at Royal Unibrew med sin størrelse – og med sine stordriftsfordele – har mere slagkraft på markedet og dermed bedre forudsætninger for at fremtidssikre de produktserier, som Fuglsang og Frem har udviklet igennem årene.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce