Annonce
Vestjylland

Boligudlejning giver travlhed hos Madsen Byg: - Lige nu er vi selv den største kunde i tømrerfirmaet

Brødrene Tejs (tv) og Kåre Madsen har sammen drevet tømrerfirmaet Madsen Byg i 18 år. De elsker at finde et "håndværkertilbud" og er med årene blevet en af Holstebros største private boligudlejere. Arkivfoto: Morten Stricker.
Boligudlejning begyndte som en bibeskæftigelse for de to Madsen-brødre. Nu er de lidt over 100 lejemål ved at være fast arbejde.

HOLSTEBRO: - En kollega havde anbefalet jer som udlejer. Har I noget ledigt?

Spørgsmålet er bare en af mange kommentarer på Madsen Bygs Facebook-side. For ud over at være tømrerfirma er Madsen Byg også udlejer af lidt over 100 boliger i Holstebro.

- Vi har faktisk ikke brug for at annoncere om ledige lejemål. Det er ikke unormalt, at jeg får to-tre uopfordrede henvendelser om ugen fra nogen, der spørger efter, om vi har en ledig bolig, fortæller Tejs Madsen, der sammen med sin bror Kåre Madsen står bag Madsen Byg.

Annonce

Flot lejlighed = gode lejere

At dømme efter de mange kommentarer på sociale medier er der tale om en meget populær udlejer. Og sådan skulle det også helst være, synes brødrene.

- Det er 20 år siden, at vi købte den første udlejningsejendom, og vi har endnu aldrig haft en sag i huslejenævnet. Der har heller ikke været nogen alvorlige konflikter i forbindelse med eksempelvis fraflytning. Vores lejere flytter ind i en pæn, gennemrenoveret lejlighed, og vi har nogle gode lejere, som passer på tingene, siger Tejs Madsen.

Når Madsen Byg udlejer en bolig, så er den typisk renoveret og moderniseret først. Det er en af måderne, som firmaet sikrer sig tilfredse lejere.


Lejemålet skal være i orden, for hvis du har en god ejendom, får du også gode lejere.

Tejs Madsen, medindehaver af Madsen Byg


- Taget skal være tæt - og helst nyt, og vi sætter for eksempel også nyt køkken ind. Lejemålet skal være i orden, for hvis du har en god ejendom, får du også gode lejere. Og så har vi i øvrigt også tit set, at hvis vores lejere senere køber et hus, så kommer de til os for at få lavet tømrerarbejde, fordi de kender os og har følt sig godt behandlet, siger Tejs Madsen.

En flot lejlighed er en fordel for både lejer og udlejer.

- Hvis der er 10 slagmærker i døren, så vil lejeren måske ikke være så bekymret over, om han kommer til at lave slagmærke nummer 11. Men når lejligheden og ejendommen er i pæn stand, så passer man også bedre på tingene. Det betyder også, at vi ikke har alvorlige konflikter, når folk flytter igen. De vidste jo, at alt var i orden, da de flyttede ind, og ved udflytning er det en faglært maler, som sætter lejemålet i stand, og der ligger en faktura for arbejdet, så det giver ikke noget ballade, siger Tejs Madsen.

Madsen Bygs 5 gode råd til udlejere

  1. Sæt dig meget grundigt ind i lejeloven. Det kan blive dyrt, hvis man ikke kender reglerne.
  2. Uanset om du har tre eller 50 lejemål, så sæt det administrative i system, for eksempel lejekontrakter og flytterapporter.
  3. Fremvis selv lejligheden og kig den mulige nye lejer i øjnene.
  4. Sørg for, at lejligheden er i god og flot stand. En god ejendom giver gode lejere, og så er der heller ikke tvivl om, hvordan det skal se ud ved senere udflytning.
  5. Udfør selv serviceopgaver. Forvent ikke, at en lejer kan tage tjansen som vicevært.

Bag succesen ligger mange års hårdt arbejde.

- Jeg var kun 21 år, da vi købte det første hus - to år før, vi blev selvstændige. Kåre og jeg har altid gerne villet arbejde meget, så vi begyndte med at sætte huse i stand i fritiden og tænkte på det som en slags pensionsopsparing. Vi fortsatte med renovering i fritiden i nogle år, mens vi havde tømrerfirmaet, men i dag er vores udlejningsforretning faktisk tømrerfirmaets største kunde, fortæller Tejs Madsen.

Med lidt over 100 lejemål er udlejningsforretningen ved at have nået loftet.

- Telefonen ringer tit på de mest ubelejlige tidspunkter, fordi lejerne ringer, når de har fået fri fra arbejde. Men hvis der er en vandhane, der drypper, så skal det jo ordnes. Vi har været nødt til at sætte det i system - også for at holde styr på de forskellige lejemål - så reglen er, at lejerne skal skrive en e-mail til os, medmindre det er noget akut, som ikke kan vente, forklarer han.

En dygtig håndværker ser ikke de slidte overflader, men gode muligheder for at bygge en drømmebolig. Det fik Madsen Byg til at købe en 140 år gammel ejendom i Holstebros gågade. Arkivfoto: Johan Gadegaard

Det er også Madsen-brødrene, som selv rykker ud for at slå græsplænen og klippe hækken de steder, hvor der er have med i lejemålet.

- Boligudlejning kan ikke rigtig betale sig, hvis man er nødt til at ansætte folk til at passe det. Du er nødt til at være over det selv, for at det kan løbe rundt. Og når man får det sat i system, er det såmænd ikke så slemt. Græsslåning er jo også en anledning til at hilse på lejerne og se til, hvordan det går i ejendommen, forklarer Tejs Madsen.

Han erkender, at udlejningsforretningen nok ikke var blevet så omfattende, hvis de to Madsen-brødre var blevet født nogle år senere.

- Jeg tror, vi har været heldige med, at banker og kreditforeninger var nemmere at tale med, da vi startede op. Kravene blev strammet meget op efter finanskrisen, så det kan være sværere at låne til opkøb af udlejningsejendomme i dag, og jeg hører fra kolleger, at det kan være næsten umuligt at låne til køb af ejendomme i de mindre byer uden for Holstebro, siger Tejs Madsen.

Annonce

Renovering giver travlhed

Han konstaterer også, at selv om der er kommet flere lejere til, så er konkurrencen også blevet større.

- Vi kan godt mærke, at der er kommet flere udlejere til. Lejerne forventer også mere: Der skal helst være både opvaskemaskine og egen vaskemaskine i lejligheden. Og det er ikke ualmindeligt, at vi har to-tre fremvisninger, før der bliver indgået en aftale med en ny lejer. Der er meget arbejde ved flytninger, så det er en af mange grunde til at have tilfredse lejere: De bliver boende i længere tid, fortæller han.

Lige nu er Madsen Byg i gang med at totalrenovere og modernisere en flot, gammel bygning i Holstebros gågade. Det vil holde byggefirmaet næsten fuldtidsbeskæftiget resten af året.

- Alle håndværkere har rigtig travlt lige nu. Men jo, vi ville da gerne lægge en terrasse for dig, men så håber jeg ikke, du skal bruge den før til næste sommer, siger Tejs Madsen med et glimt i øjet.

Annonce
Annonce
Vestjylland

Thise Mejeris Hjerm-ost har vundet gourmetpris: - Den har de ramt lige bagi

Annonce
Erhverv For abonnenter

Ansatte blev fyret, da coronaen kom: Nu kan stor fynsk fabrik ikke skaffe folk nok

Annonce
Fyn

Kandidat til Odin Award: Reppy.dk vil giver din smartphone et længere liv for klimaets skyld

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Juliane sælger flagstænger på nettet

Østjylland

Tak for indsatsen: Jysk-ansatte bliver belønnet med million-bonus

Erhverv

Klumme: Typiske spørgsmål fra nye investorer

Fyn For abonnenter

Bygger ny fabrik til 25 millioner kroner efter rekordoverskud: - Vi vil være dobbelt så store om fire år

Sydjylland For abonnenter

Vejen-virksomhed med knald på købt af stor svensk koncern:  - Ingen skal frygte for deres job

Erhverv For abonnenter

Claus har indrettet sit firma med over 250 kunstværker: - Når jeg bruger flere penge end planlagt, er konen ikke glad

Annonce