Annonce
Bæredygtighed

Bintu sejler tønder med rom med sejlskib fra Caribien: Satser på at forsyne halvdelen af Europa med bæredygtig spiritus de kommende år

Bintu Singh og A Clean Spirit har været begrænset af coronakrisen i forhold til at komme ud over Danmarks grænser for at promovere virksomhedens produkter, der af hensyn til den grønne omstilling bliver sejlet hjem med træskib og uden brug af motorkraft fra Den Dominikanske Republik. Foto: Trine Grauholm
Bintu Singh og A Clean Spirit er allerede gået ind på flere europæiske markeder med gin og rom fra et af verdens mest bæredygtige destillerier i Caribien. Nu kigger han mod USA.

Odense: Selv om coronakrisen i et eller andet omfang forhindrer træerne i at vokse ind i himlen, har Bintu Singh fra virksomheden A Clean Spirit langt fra mistet troen på, at han kan få dem til at skyde i vejret med raketfart.

I øjeblikket leder han efter et sejlskib, der kan sejle spiritus fra et af verdens mest bæredygtige destillerier i Den Dominikanske Republik til det amerikanske marked, hvor han har alle aftaler på plads, så amerikanerne i løbet af foråret eller sommeren 2023 kan få A Clean Spirits rom og gin som bæredygtige alternativer, når de skal nyde et godt glas.

I sommeren 2021 fik han sin første større sending rom og gin hjem med sejlskib efter en tur over Atlanterhavet, der blev lidt længere end forventet. Sådan er det, når man bevidst sejler uden motor og dermed er afhængig af vind og vejr og besætningens helbred ombord på træskibet.

Annonce

Først kom skibet lidt senere afsted fra Europa end planlagt på grund af nogle småreparationer, og på hjemturen måtte besætningen også lægge til på Azorerne for at sikre friske forsyninger af drikkevand og få behandlet flere syge besætningsmedlemmer om bord.

Alligevel kunne Bintu Singh i sommer byde på smagsprøver og bæredygtighedstanker på sejlskibet Tres Hombres ud for Amaliehaven i København, og kunderne tager godt imod både produkterne og historien bag.

- Nu handler det om at komme bredt ud og fortælle historien, siger han.

Klar til USA

Bintu Singh var i 2008 med til at stifte den midtfynske virksomhed 1423 World Class Spirits, der har fået stor succes med at importere spiritus, men han solgte sin andel i 2017.

I 2020 vendte han imidlertid tilbage til branchen for at give Hr. og Fru Europa et bæredygtigt alternativ, når de vælger rom, og han har selv været med til at udvikle A Clean Spirits version med noter af brændt sukker, en lille smule appelsinskal og krydret eg.

Det næste skib er bestilt og kommer hjem i marts 2022. Vi har også præbooket skibe til 2023, og vi udvider paletten med nye spiritusprodukter i 2022. Det hele udvikler sig fornuftigt.

Bintu Singh, A Clean Spirit

I dag kan A Clean Spirits produkter købes hos vinhandlere rundt omkring i landet, hos Salling Super i Aalborg og Aarhus og på Storms Pakhus i Odense. I Nordtyskland har Bintu Singh desuden lavet en aftale med rederiet Scandlines.

- De arbejder med rotorsejl og batteripakker på deres sejl, så de indimellem kan slukke de store oliemotorer og sejle på batteri, så vores produkter passer godt ind hos dem, og vi har fået alle vores produkter ind og en god placering i deres grænsebutik i Puttgarten, fortæller Bintu Singh.

Annonce

Vil brede sig i Europa

Han har lavet et samarbejde med Cellarmaster i Tommerup, der i forvejen leverer alkohol til specialbutikker. Det betyder, at en kunde kan få A Clean Spirits produkter, når de også skal have andre ting som cognac og cigarer, der ikke er i Odense-virksomhedens sortiment.

A Clean Spirit

  • Blev stiftet i sommeren 2020 af Bintu Singh, der er uddannet speditør med speciale i søfragt. Han har arbejdet som speditør i 15 år.
  • I 2008 var han medstifter af virksomheden 1423 World Class Spirits, som i dag er en af Danmarks førende importører af rom med eksport til mere end 20 lande. I 2017 solgte han sin andel til de øvrige partnere.
  • A Clean Spirit sælger i første omgang den bæredygtige rom, Ron Sostenible, der er produceret i Den Dominikanske Republik på et af verdens mest bæredygtige destillerier. Derefter sejles den til Europa med sejlskib og hældes på flasker lavet af genbrugsglas, mens etiketterne er trykt på bæredygtigt papir.
  • A Clean Spirits produkter er på hylderne hos Salling Super i Aarhus og Aalborg, hos vinhandlere over hele Danmark, i Nordtyskland og Tjekkiet, og Bintu Singh har kig på yderligere europæiske markeder og på at gå ind på det amerikanske marked.

A Clean Spirit er også gået ind på det tjekkiske marked, og planen er at brede sig længere ned i Tyskland det kommende år og formentlig også til lande som Holland, Belgien og Østrig, hvor Bintu Singh allerede har kontakter.

- Det næste skib er bestilt og kommer hjem i marts 2022. Vi har også præbooket skibe til 2023, og vi udvider paletten med nye spiritusprodukter i 2022. Det hele udvikler sig fornuftigt. I 2022 skal jeg ud for at holde nogle smagninger og med på et par af de store spiritusmesser i Europa, hvis de bliver til noget. Vi skal have udbredt kendskabet til det, vi laver, så vi i løbet af 2023 og 2024 måske er i halvdelen af EU-landene. Det kunne jeg godt tænke mig, siger han.

Annonce
Annonce
Sydjylland For abonnenter

Lines hjerneskadede søn gav hende idéen til at starte virksomhed: Har hjulpet ham til at bedre liv og nu skal andre have samme mulighed

Annonce
Sydjylland For abonnenter

På få år er Modulex gået fra underskud til to-cifret millionoverskud: - Vi kan næsten ikke rekruttere hurtigt nok

Annonce
Sydjylland For abonnenter

Kæmpe tøjfabrikant er nødt til at investere millioner i ny lagerhal for at følge med: Se videoen af det højteknologiske lager, hvor 36 robotter suser rundt

Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

Frø-virksomhed er blevet en blomstrende forretning: Vækstkurven er stejl, fortæller direktør

Erhverv

DI-topchef vil skabe et stærkere produktionsdanmark

Erhverv

Pengeregn over statskassen: Når priserne stiger, følger momsen med

Vestjylland

Har solgt rekordmange T-shirts – omsætningen nærmer sig en halv milliard: - Det gør en forskel, når verden begynder at gynge, at vi har medarbejdere, der er rolige og erfarne

Sydjylland

Kolding Havn hiver millioner i land - og leder efter ny direktør efter sag om skjult regning fra luksushotel

Erhverv For abonnenter

Fynbo med fem robotfirmaer: Søren Juul køber op og skyder mange flere penge ind i robotterne

Annonce