Annonce
forside

Biden afslører sine første ministerbud på tirsdag

USA's kommende præsident, Joe Biden, vil tirsdag afsløre de første navne på de ministre, han har valgt til sin regering. Det siger Bidens kommende stabschef, Ron Klain, i et tv-interview søndag. Foto: Tom Brenner/Reuters
På forhånd har Biden udtrykt ønske om et ministerhold, der afspejler mangfoldigheden i USA.

USA's kommende præsident, Joe Biden, vil tirsdag afsløre de første navne på de ministre, han har valgt til sin regering.

Det siger Bidens kommende stabschef, Ron Klain, i et tv-interview søndag.

- Men hvis I vil vide, hvilke ministerier det drejer sig om, og hvem der vil være i de ministerier, må I vente på, at den kommende præsident selv siger det på tirsdag, siger Klain til ABC News.

Biden har på forhånd sagt, at han vil have et ministerhold, der afspejler forskellighederne i samfundet.

I sidste uge nævnte han, at han allerede har valgt sin finansminister.

- Det er en, som jeg mener vil blive accepteret af alle dele af Det Demokratiske Parti, fra progressive til moderate, sagde han på et pressemøde.

Der har været spekulationer om, at Biden kunne vælge den tidligere centralbankdirektør Janet Yellen til den magtfulde post.

Også andre navne med en baggrund i centralbanksystemet er blevet nævnt.

Bidens allierede har også antydet, at den kommende præsident i næste uge måske vil give navnet på sin udenrigsminister. Blandt kandidaterne er den tidligere nationale sikkerhedsrådgiver Susan Rice og veterandiplomaten Antony Blinken.

Mens en præsident kan nominere en person til en ministerpost, er det op til Senatet at godkende vedkommende.

Klain siger, at Biden-kampagnen har besluttet at nedtone de traditioner, som er knyttet til indsættelsen af en præsident i USA.

Indsættelsesceremonien og relaterede begivenheder trækker sædvanligvis en stor folkemængde til Washington. Men efter mange måneders krise med covid-19 og over 256.000 coronarelaterede dødsfald i landet er situationen langtfra normal.

- Vi ved, at folk gerne vil fejre det, og der er noget at fejre. Men vi må gøre det på en måde, som er så sikker som muligt, siger Klain.

Klain gentog i weekenden, at Biden bliver nægtet adgang til de briefinger, som han har ret til, ligesom han har problemer med at få baggrundsoplysninger om forskellige potentielle kandidater til ministerposter, hvilket normalt er rutine.

/ritzau/Reuters

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce