Annonce
Erhverv

Barndomsvenner går sammen om at skabe ny vækst i gammel håndværksvirksomhed

Barndomsvennerne Martin Ravn (tv) og Ricco Veile er gået sammen om at løfte virksomheden Hem Elektro til nye højder. Privatfoto
To barndomsvenner er gået sammen om at udvikle Hem Elektro til næste udviklingstrin med flere og mere varierede opgaver.

HEM: Det her kunne være den simple historie om barndomsvennen, som har købt sig ind i en håndværksvirksomhed. Men det er langt mere end bare venskab - det er helt nyt forretnings-partnerskab, som åbner sig for den lille håndværksvirksomhed Hem Elektro.

Den hidtidige indehaver, Martin Ravn, og Ricco Veile har kendt hinanden, nærmest siden de gik i korte bukser på Skive-egnen. Martin er opvokset i Rødding, og Ricco i Hem, få kilometer uden for Skive.

De har begge uddannet sig inden for ”noget med strøm”, og de holder af Skive-egnen, men de er også meget forskellige. De tre elementer åbner nogle spændende muligheder.

Annonce

- Martin er en fantastisk dygtig håndværker. Han ville gerne have været her til snakken i dag, men han er travlt optaget af at arbejde på nogle maskiner på en fabrik i Aalborg, siger Ricco Veile, som er den nye medindehaver af Hem Elektro.

Det er meget sigende for deres symbiotiske samarbejde: Martin stortrives iført arbejdstøjet, er god til at snakke med både direktøren og håndværkeren, og han er den, der elsker at installere nye maskiner eller optræder som mesterdetektiven, der dygtigt kan finde fejlen og få industrimaskinerne til at køre i en fart igen.

Og imens sidder Ricco Veile lige nu på kontoret og arbejder på nye planer for salg og markedsføring.

- Hem Elektro har stort set ikke haft brug for at markedsføre sig. Det går fra mund til mund, at Martin er fagligt dygtig og fleksibel og den helt rigtige at ringe til for at få maskinerne til at køre, så der er masser af arbejde til alle ni mand. Men opgaverne er begyndt at forandre sig, og det er en af grundene til, at jeg er gået ind i firmaet, forklarer Ricco Veile.

Komplementerer hinanden

Ricco Veile er udlært elektriker og har taget eksamen som el-installatør og har blandt andet arbejdet i vindmølleindustrien og senest stået for projektering af biogasanlæg, mens Martin Ravn er udlært automatikmekaniker. Det er et godt match.

- Kunderne efterspørger i stigende grad, at vi skal stå for hele opgaven, når nye maskiner tages i brug, ikke kun selve opsætningen af maskinen. Nej, nu vil de også gerne have, at vi står for projektering af el-arbejdet, trækker kabler og sætter el-tavler op, altså mere traditionelle el-installatøropgaver. Det sker også tit, når man går ude hos kunden, at de lige har nogle ekstra opgaver, som de gerne vil have løst, når der alligevel er en el-mand på stedet, for eksempel trække nogle el- eller datakabler. Det har Hem Elektro ikke altid haft tid til at hjælpe med, men den del skruer vi op for nu, så vi kan tilbyde hele paletten, fortæller Ricco Veile.

Annonce

Nye opgaver på vej

Det betyder også, at Hem Elektro fremover gerne vil byde på klassiske el-opgaver i byggebranchen. Ikke af nød - tværtimod, for ordrebogen er fuld, og økonomisk er virksomheden kernesund - men af lyst.


Martin og jeg har tit joket om, at vi gerne ville arbejde sammen – og pludselig blev det en mere alvorlig samtale.

Ricco Veile, ny medindehaver af Hem Elektro


- Martin og jeg har tit joket om, at vi gerne ville arbejde sammen, og pludselig blev det en mere alvorlig samtale. Det handler ikke om, at ”nu skal vi bare være rige!”, men vi gør det simpelthen, fordi vi synes, det er sjovt og spændende at udvikle virksomheden til det næste trin, siger Ricco Veile.

Lige nu arbejder de to ejere med strategier for den kommende vækst. Det bliver en tre-trins raket.

- Først og fremmest skal vi sikre, at vi har kapacitet - både tid, mandskab og plads på værkstedet - til at servicere de kunder, vi allerede har. Og så skal vi ud at finde flere, nye kunder på de områder, hvor vi allerede står stærkt. Og derfra vil vi gå videre til byggebranchen, forklarer Ricco Veile.

Annonce

Jysk vokseværk

De nye vækstplaner vil blive en meget ”jysk” form for vokseværk: Der bliver hverken fyrværkeri eller hornorkester, men stille og roligt skulle man gerne opdage, at Hem Elektro kommer til at fylde mere i landskabet. Måske også sådan helt bogstaveligt?

- Det kræver meget plads på værkstedet, når man skal gøre maskiner og el-tavler klar. Så hvis det går, som vi håber og forventer, så bliver det nok nødvendigt at skaffe noget mere plads på et tidspunkt, siger Ricco Veile, som endnu ikke kan løfte sløret for mere konkrete planer om flere kvadratmeter.

Hem Elektro

  • Hem Elektro er specialist i at få industriens maskiner til at køre, både nye og eksisterende. Samtidig oplever man vækst inden for mere traditionelle el-installationsopgaver.
  • Virksomheden har sit navn efter landsbyen Hem, få kilometer fra Skive. Den hidtidige ejer Martin Ravn fejrer ti års jubilæum i år og har inviteret barndomsvennen Ricco Veile ind i ejerkredsen. I alt ni medarbejdere er beskæftiget.
  • Seneste regnskab viser en sund, stort set gældfri forretning med et flot overskud på knap to millioner kroner før skat. Det giver luft til kommende investeringer i mere vækst.
  • Hjemmeside: www.hemelektro.dk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Forfatter Peter Borbergs har været fascineret af Piet Hein siden 1990'erne: Må knibe sig selv i armen over kildematerialet til stor biografi

Annonce