Annonce
Vestjylland

Bæredygtige underhylere: JBS er verdens første med grøn certificering af bambusundertøj

Undertøj var engang fremstillet af uld, senere bomuld. Nu er bambus det helt store hit, og JBS har nu fået FSC-certifikat for bæredygtighed. Illustration: JBS
Undertøjsvirksomheden JBS Textile Group A/S har fået FSC-certificeret hele forsyningskæden.
Annonce

HERNING: Normalt forbinder man FSC-mærkning med bæredygtig skovdrift og træ til eksempelvis papir og møbelproduktion.

Den opfattelse skal man nu til at revidere, for JBS har opnået at få en undertøjsserie af bambusviskose FSC-certificeret.

Det er ikke et nyt fænomen, at skoven, hvor råmaterialet stammer fra, er FSC-certificeret. Men nu har JBS formået at få hele processen - fra bambusplantage og udvinding af viskose, til spinding, strikning og færdig produktion af undertøjet - godkendt under én samlet FSC-certificering.

Rasmus Stærk Just, der er CSR Coordinator hos JBS, fortæller i en pressemeddelelse, hvad FSC-certificeringen kommer til at betyde for produktet:

- FSC-certificeringen giver os en garanti for, at bambussen kommer fra en bambusplantage, hvor der ikke bliver fældet mere bambus, end plantagen selv kan nå at reproducere. Derudover får vi en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at der er ordentlige forhold for dem, der arbejder i plantagen. Vi kan derfor med ro i maven fortælle, at vores bambus er dyrket ansvarligt. Det er vi enormt stolte af.

JBS har, i tæt samarbejde med FSC Danmark, arbejdet dybdegående med alle led i forsyningskæden for at sikre, at hele kæden er FSC-certificeret – inklusive JBS selv.

Loa Dalgaard Worm, direktør for Strategi og Udvikling ved FSC Danmark, er glad for samarbejdet.

- Det har været superspændende at arbejde sammen med JBS om at nå FSC-ambitionerne. Fremtidens tekstilbranche kommer til at arbejde hårdt og seriøst med sin bæredygtighed, og når virksomheder som JBS sætter barren højt, er det både med til at vise vejen og inspirere branchen bredt, siger hun.

Annonce

Et naturligt skridt

Rasmus Stærk Just fortæller, at JBS i en årrække har arbejdet fokuseret og struktureret med CSR og bæredygtighed for at sikre, at virksomhedens produkter fremstilles med respekt for mennesker og miljø.


Vi tror på, at certificeringer kan være en hjælp til at sikre, at tingene bliver gjort ordentligt – hele vejen ud i forsyningskæden.

Rasmus Stærk Just, CSR-koordinator hos JBS


- Transparens, åbenhed og ordentlighed i måden, hvorpå vi gør tingene, er nøgleordene i vores tilgang til bæredygtighed og CSR. Vi tror på, at certificeringer kan være en hjælp til at sikre, at tingene bliver gjort ordentligt – hele vejen ud i forsyningskæden. Vores egne fabrikker er i forvejen GOTS-certificerede, og vi har i lang tid arbejdet målrettet med bomuld og uld, som er certificeret økologisk, forklarer Rasmus Stærk Just og fortsætter:

- I takt med, at vi har set en stigende efterspørgsel på tøj af bambus, har FSC-certificeringen på mange måder været et naturligt næste skridt for os. JBS har længe produceret undertøj lavet af bambus, men det har altid været en udfordring for virksomheden at kommunikere, hvor bæredygtigt bambusundertøjet er produceret.

De første FSC-certificerede produkter kommer i butikkerne til julehandlen. JBS lancerer for første gang en undertøjsserie i bambus til drenge, og netop den serie bliver samtidig den første med FSC-certificerede produkter.

I løbet af foråret 2021 bliver alle bambusprodukter fra JBS FSC-certificeret.

Undertøj var engang fremstillet af uld, senere bomuld. Nu er bambus det helt store hit, og JBS har nu fået FSC-certifikat for bæredygtighed. Illustration: JBS


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Østjylland

En god showcase i en svær tid: Samarbejde har fået flere akademikere i job

Annonce