Annonce
Erhverv

Automatisering kræver tæt samspil mellem faggrupper: Det er en nærmest kunstnerisk tilfredsstillelse at kunne høre, hvad der egentlig er brug for

René Kemp Møller, der i december 2020 tiltrådte som direktør for Egatec, ser det som sin vigtigste opgave at eksekvere en ambitiøs vækststrategi, som virksomheden har lagt for de kommende tre til fem år. Foto: Trine Grauholm
Egatec-direktør René Kemp Møller holder fast i virksomhedens tradition for at lade startups leje sig ind, bruge et hjørne af produktionshallen og være en del af et fagligt miljø, som inspirerer på tværs. - Det er vigtigt at blive ved med at være i en tilstand, hvor man kan blive påvirket af det nye og af de unge, siger den nytiltrådte direktør.
Annonce

Odense: Det er kun nogle timer siden, den sidste flyttebil med den hastigt voksende startup Robot At Works sidste ting har forladt Egatec.

René Kemp Møller viser rundt mellem avancerede udviklingsprojekter, end-of-line-løsninger demonstreret med champignonkasser, der lander på et rullebånd i tilfældig orden, men sekunder senere står snorlige i en kasse, og et hyper-avanceret anlæg til fabrikken Budweg Caliper, der kan integrere ordre- og produktionssystem, når det bliver installeret.

Men selv om Robot At Works robotter til byggebranchen har fået brug for mere plads i en fart, er den succesfulde startup og det samspil, den har været en del af, en af forklaringerne på, at Egatec i dag kan levere højteknologiske løsninger til nogle af Danmarks allerstørste virksomheder og tror på kraftig vækst de kommende tre-fem år.

Det forklarer den nytiltrådte direktør og medejer René Kemp Møller, som selv er uddannet både klejnsmed og produktionsingeniør og har været med til at udvikle alt fra syltetøjsmaskiner og forårsrullemaskiner til mekanik, der stadig er i brug hos DSB.

Robot At Work er nemlig kun det seneste eksempel på en mindre virksomhed, der er startet med at leje sig ind i lokalerne hos Egatec og have deres eget hjørne af produktionshallen, hvor de derfor har været en del af et fagligt miljø, hvor virksomhedernes medarbejdere har kunnet inspirere hinanden på tværs.

- On Robot og Inwatec, som begge er blevet rigtigt store i dag, startede også her. Det kan være en god fødestue, og vi kan også lære noget af de unge mennesker. Jeg er 48 år, og det er vigtigt at blive ved med at være i en tilstand, hvor man kan blive påvirket af det nye og af de unge. At have det rette miks af mennesker og projekter er livsvigtigt for en virksomhed som den her, understreger han.

Også Flex Fertilizer System med Egatec-stifterne Lars Hansen og Peder Beiskær i spidsen har til huse på matriklen i det sydvestlige Odense.

Annonce

Parat til Industri 4.0

Egatec blev stiftet i 2003, og de tre første bogstaver i virksomhedens navn skyldes målet om at lave maskiner, der reducerer ensidigt, gentaget arbejde.

I dag vil René Kemp Møller hverken kalde virksomheden et automationshus eller en robot- eller ingeniørvirksomhed. I stedet ser han Egatec som en virksomhed, hvor robotter, automatisering og maskiner spiller sammen i løsninger, der kan optimere produktionen hos virksomhedens kunder.

Det betyder, at Egatec både kan levere løsninger til at automatisere pakkeprocesser, palleteringer og den interne transport, men samtidig kan virksomheden også lave kundetilpassede løsninger på den helt store skala, hvor ordresystemer og produktion spiller sammen, og dermed kan være med til at omstille de helt store industrivirksomheder til en mere fleksibel produktion, der i højere grad afspejler den aktuelle efterspørgsel.

- Over de kommende tre til fem år ser vi en væsentlig forøgelse af vores omsætning. Vi havde et godt regnskab i 2019, og alene fra 2019 til 2020 har vi haft stor vækst i omsætningen. Tallene har ikke været forbi revisoren endnu, men det bliver et godt regnskab, siger René Kemp Møller.


Samspillet mellem kunden, ingeniøren, smeden og elektrikerne på værkstedet og produktionspersonalet er det sjoveste. At få alle de ting til at spille sammen. Jeg kan blive helt rørt over det. Det er en nærmest kunstnerisk tilfredsstillelse at kunne høre, hvad der egentlig er brug for.

René Kemp Møller, administrerende direktør og medejer af Egatec


Den fortsatte vækst de kommende år skal primært komme fra de såkaldte end-of-line-løsninger, hvor virksomheden i nogle år har haft fokus på at få udviklet, solgt og markedsført standardmaskiner til pakning og palletering samt alt supplerede materiale til end-of-line-løsninger.

End-of-line-løsningerne kommer på sigt til at fylde omkring 60 procent af Egatecs omsætning, forventer direktør René Kemp Møller. Foto: Trine Grauholm

- Jeg kunne godt forestille mig, at vores omsætningsfordeling om nogle år vil hedde 60-30-10, hvor 60 procent kommer fra end-of-line-løsninger, 30 procent fra større kommercielle udviklingsopgaver sammen med store virksomheder og 10 procent fra udviklingsopgaver, der nærmest har karakter af forskning. Dem vil vi ikke slippe helt, fastslår René Kemp Møller.

Annonce

Holder os skarpe

Blandt udviklingsprojekterne regner han Proxima Centauri med Jan Pedersen i spidsen, som er tæt på at sende sit anlæg til at sortere svinetarme til testning i Holland, men også udviklingen af en tomatplukker-robot ligger i den kategori. Begge dele har stort potentiale men har været undervejs i en årrække.

- Den slags vil vi gerne holde fast i, for det holder os skarpe. Vi får den nyeste teknologi med ind og kan også bruge den i andre projekter, og som en væsentlig faktor får vi gjort os attraktive overfor og tiltrukket nogle unge mennesker.

- Ud af tomatplukker-projektet i efteråret har vi fået ansat to nyudklækkede robotingeniører, som skal arbejde videre med det projekt, men også arbejde på et anlæg til at håndtere sensible æbler, som vi skal lave for en engelsk kunde. På den måde kan vi blive ved med at tiltrække og gøre os interessante for de unge mennesker, som vi lærer noget af, understreger René Kemp Møller.

Den vekselvirkning er der brug for. Ikke mindst i den del af forretningen, der handler om at bygge store, kundetilpassede produktionslinjer til nogle af Danmarks største produktionsvirksomheder, der på den måde gør sig klar til Industri 4.0. For tendensen er, at anlæggene bliver mere og mere avancerede, og kravene bliver mere og mere omfattende.

De helt store specialanlæg, som Egatec bygger i tæt samarbejde med kunderne, kræver, at mange forskellige faggrupper spiller sammen. Derfor har Egatec også planer om fortsat at invitere startups indenfor i lokalerne for at sikre en gensidig inspiration. Foto: Trine Grauholm

- Det er ikke nok at lave en god maskine. Den skal også have en god styring og kunne snakke sammen med et overliggende produktionsstyringssystem og i nogle tilfælde helt ud til varehylden i supermarkedet. Det er The Amazon Way, hvor forbrugeren hjemme i sofaen nærmest kan sætte gang i en produktionslinje ved at foretage en bestilling.

- Det er anlæg, som i kompleksitet og sværhedsgrad ligger helt oppe under taget, og der sker derfor en vis konsolidering i vores branche, for det kræver virksomheder af en vis størrelse at kunne løse de opgaver, siger René Kemp Møller.

Annonce

Åbenhed er afgørende

Med 28 medarbejdere, heraf 20 ingeniører og alle ingeniørdiscipliner repræsenteret, har Egatec størrelsen til at kapere de opgaver, mener René Kemp Møller, men det kræver også stor åbenhed fra kunderne. De er nødt til at være åbne om deres systemer, deres måde at producere på og deres udfordringer for, at Egatec kan være med til at udvikle den optimale løsning.

Anlægget til Budweg er for eksempel lavet i samarbejde mellem erfarne produktionsfolk og yngre ingeniører fra Budweg og Egatecs erfarne folk.

- I fremtiden kommer vi kun til at lave den slags anlæg, hvis det er noget, vi kan lave i tæt samarbejde med kunden, for det kræver, at der ikke bliver holdt på nogen hemmeligheder. Det kan være svært at få de helt store kunder med på den, men der er noget, der tyder på, at de er ved at være klar til det, mener René Kemp Møller.

Han lægger hånden på et visitkort på bordet foran sig.

- Nogle gange spørger kunden efter den her løsning, men i samtalen med dem viser det sig, at de egentlig har brug for den her løsning, siger han og tager i stedet fat i et stykke A4-papir.

- Så ender vi måske op med en meget bedre løsning, og det er enormt inspirerende at arbejde med. Samspillet mellem kunden, ingeniøren, smeden og elektrikerne på værkstedet og produktionspersonalet er det sjoveste. At få alle de ting til at spille sammen. Jeg kan blive helt rørt over det. Det er en nærmest kunstnerisk tilfredsstillelse at kunne høre, hvad der egentlig er brug for, siger René Kemp Møller.

Annonce

Forfølger grundidéen

Han har tidligere været teknisk direktør på Cabinplant i Haarby og kom i december 2020 til Egatec fra en stilling som direktør i Zinkpower i Odense. René Kemp Møller blev blandt andet tiltrukket af muligheden for at blive medejer af Egatec, hvor Lars Hansen stadig er hovedaktionær, mens tidligere storaktionær i Mobile Industrial Robots, Søren Michael Juul Jørgensen, også har købt sig ind, ligesom USI Holding har en ejerandel.

Coronakrisen har kun gjort potentialet for automatisering større, mener René Kemp Møller, som blandt andet peger på, at man kunne forestille sig en ambition om, at fødevarer fremover skal have endnu færre menneskelige berøringer på sin vej ud til forbrugerne. Samtidig spiller de teknologiske løsninger ind i FN's verdensmål om at skabe anstændige jobs og økonomisk vækst.

Tre tip til at komme i gang med automatisering

René Kemp Møller giver tre råd til virksomheder, der overvejer at automatisere dele af sin produktion.

  1. Kig på manuelle procedurer og arbejdssikkerhed. Der, hvor man kan tage den menneskelige faktor ud af produktionen, kan man minimere fejl og risikoen for nedslidning og øge produkternes sporbarhed.
  2. Vær åben og ærlig. Når virksomhederne åbner sig, finder vi nogle gange ud af, at problemet ikke er det, de selv tror. Vi kan godt sælge dem en maskine, som aldrig tjener sig hjem igen, for måske ligger problemet et helt andet sted.
  3. Tænk på fleksibiliteten. Der er desværre eksempler på virksomheder, der har prøvet det med automation, men ikke har fået det ud af det, som de regnede med. Tidligere skulle man måske lave 1000 enheder, for at det kunne betale sig. I dag kan man godt lave 100 eller 150 og stille anlægget om fire gange i løbet af dagen.

- Vi skal have fundet agenter og distributører til vores end-of-line-løsninger worldwide, for det er markedet klar til. At arbejde med FN's verdensmål kan godt virke lidt fluffy, men mennesket er ikke skabt til at stå på en fabrik i dårlige arbejdsstillinger og med ensartede bevægelser 10 timer om dagen. Egatecs grundidé er at erstatte ensidigt, gentaget arbejde. Det vil vi gerne forfølge med vores løsninger, siger René Kemp Møller, som understreger, at der selvfølgelig også skal være en forretning i det for kunderne.

En forretning, som de medarbejdere, der i dag har mange manuelle arbejdsgange, ifølge ham ikke behøver frygte.

- Endnu har man ikke set, at indsættelsen af robotter og automation har ført til stor arbejdsløshed på verdensplan. Men man har kunnet skabe vækst, og folk har fundet andre steder hen til jobs med et andet indhold, siger René Kemp Møller.

Annonce

Ud over grænserne

Hans opgave bliver nu at få eksekveret den vækstplan, der er lagt for de kommende år, og selv om coronakrisen selvfølgelig har gjort det vanskeligere at indtage nye markeder, betyder det ikke, at alt er sat på standby.

- Vi har brugt de måneder, hvor vi ikke har kunnet rejse ud, på at lave nogle lidt mere intelligente marketingsløsninger, instruktionsvideoer og materiale, så vi har klædt vores forhandlere godt på til at komme rundt og besøge kunder. Vi har lige haft en medarbejder i Baltikum, og i tredje og fjerde kvartal af 2020 har vi både været i USA og Mellemøsten, hvor vi er ved at bygge et forhandlernetværk op. Det er besværligt, og der er restriktioner, men erhvervsrejser kan faktisk godt lade sig gøre, minder René Kemp Møller om.

Desuden ser han det som en vigtig rolle at være med til at guide de unge og energiske medarbejdere til at ramme en fornuftig balance mellem arbejdsliv og fritid og styre uden om nogle af de faldgruber, der også kan ligge undervejs på en vækstrejse.

- Vi skal ikke vækste for omsætningens skyld. Vi skal blive ved med at tjene penge og sikre, at vi har en dejlig arbejdsplads, hvor folk trives, siger René Kemp Møller, som på den kommende rejse også er klar til at tage imod nye iværksættere med gode idéer og brug for et sted at udvikle dem i samspil med mere rutinerede folk.

- Vi vil gerne inspireres og ud af øjenkrogen kunne følge med i, hvad de laver. Og så har vi en interesse i, at Odense bliver ved med at være i front på robotteknologi. Vi har et lokale klar til de næste, der gerne vil flytte ind, siger René Kemp Møller.

Egatec

  • Blev stiftet i 2003 af Jorge Pedersen, Peder Beiskjær og Lars Hansen.
  • Virksomheden laver automationsløsninger og har udviklet en lang række specialmaskiner til industrien herhjemme. De seneste år har virksomheden fokuseret på at få udviklet, solgt og markedsført standardmaskiner til pakning og palletering samt alt supplerede materiale til end-of-line.
  • I første omgang handlede det primært om mindre emner, men virksomheden har senest købt Invector Solutions A/S i Sønderborg, som har udviklet løsninger til større emner, så Egatec nu kan håndtere begge typer.
  • Egatec har hidtil haft mest fokus på fødevarer til supermarkederne, men maskinerne kan også bruges til nonfood.
  • Har 28 medarbejdere og kom ud af det seneste offentliggjorte regnskab med et plus på 1,7 millioner kroner efter skat (2019). 2020-regnskabet er ikke offentliggjort men viser en markant vækst, som Egatec går efter at udbygge de kommende tre-fem år både herhjemme og på eksportmarkederne.
  • René Kemp Møller tiltrådte som direktør og medejer i december 2020, mens Lars Hansen fortsætter som hovedaktionær og bestyrelsesformand, men i det daglige koncentrerer han sig om sit andet firma, Flex Fertilizer System, som holder til på samme adresse.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce