Annonce
Storkøbenhavn

Amerikanske Charisse laver tv-show om Danmark: I Helsingør fandt hun kærligheden

- Vi facetimer og skriver sammen konstant, når vi lever i hver sin del af verden, fortæller Charisse Reneau, amerikansk tv-producer, der arbejder på et tv-show om Danmark og Skandinavien og hendes kæreste Hans Poulsen, Helsingør. Foto: Charlotte de la Fuente
- Jeg har altid sagt, at jeg skal have en mand, der får mig til at smile og le. Og det har jeg fået, siger tv-producer Charisse Reneau, der med sit tv-show i USA vil være med til at aflive myter om Danmark og fortælle de bedste historier om os danskere.

ERHVERV:  Det er kærlighed ved første blik og ved en ren tilfældighed. De træffer hinanden i København. Hun er ude at shoppe, han er ved at forlade en vinstue. Her løber de ind i hinanden, falder i snak, aftaler at mødes dagen efter og dagene derefter, før hun igen skal rejse hjem til Los Angeles i Californien.

Med mange tusinde kilometers afstand og en tidsforskel på ni timer har de nu været kærester i deres langdistance-forhold i tre år. Charisse Reneau, tv- og filmproducer for nogle af de største amerikanske tv-kanaler og produktionsselskaber, tidligere involveret i musik-industrien, bosat i Los Angeles og Hans Poulsen, Helsingør, der er pensioneret efter i mange år at have drevet egen konsulent- og kursusvirksomhed.

Charisse har på sit lange cv filmprojekter med blandt andre Linda og Paul McCartney og prins Charles, før hun nu har kastet sig over "The Scandinavian Project".  Et projekt, der skal vise amerikanerne, hvad Danmark er, når det er bedst. Efter Danmark er tanken at udbrede tv-showet til Sverige, Norge, Island og Finland.

Annonce
Charisse Reneau, amerikansk tv-producer, der arbejder på et tv-show om Danmark og Skandinavien. Hendes kæreste, Hans Poulsen, bor i Helsingør. Foto: Charlotte de la Fuente

Da parret mødte hinanden, var Charisse i København på sit første researchbesøg til det tv-show om det bedste af dansk design, møbelkunst, arkitektur, mode, gastronomi, livsstil  og for eksempel østers-safari i Limfjorden, som hun netop i disse dage redigerer optagelserne fra.

Hendes ønske er desuden at kunne inddrage den verdensberømte arkitekt Bjarke Ingels på hans husbåd som repræsentant for noget af det ypperste, Danmark kan præstere, fortæller Charisse.

Ideen til tv-showet

Nu besøger hun i nogle måneder sin kæreste i Helsingør, mens hun researcher videre på projektet. Når hun er færdig, flyver hun hjem for at arbejde og et par måneder senere tager Hans Poulsen derefter over til sin kæreste i Los Angeles og bliver der, indtil han ifølge opholdsreglerne skal forlade landet. Deres samvær er sæsonbestemt. Sommeren i Helsingør. Vinteren i Los Angeles, nogle gange med en afstikker til Mexico.


Jeg vil gerne være med til at aflive nogle myter og fortælle om i dette tilfælde dansk kultur og livsstil. Danmark har så utrolig meget at byde på, taget landets minimale størrelse i betragtning.

Charisse Reneau, tv-producer, Los Angeles


- Ideen til dette tv-show om Danmark opstod, da jeg på et tidspunkt arbejdede i Amsterdam og en af mine amerikanske venner ringede og spurgte "How is Denmark"? Denmark?, sagde jeg. Det ved jeg ikke. Jeg er i Hollands hovedstad Amsterdam. For virkelig mange amerikanere er Skandinavien ét land. Nogle mener, at København er hovedstaden i Skandinavien - eller at Amsterdam er. Og nogle spørger, om danskernes sprog er hollandsk, smiler Charisse, der har lavet optagelser med flere danske kendte kultur- og designnavne. Hvem bevares som en produktions-hemmelighed, indtil showet vises.

Annonce

Afslappede danskere

- Jeg vil gerne være med til at aflive nogle myter og fortælle om i dette tilfælde dansk kultur og livsstil. Danmark har så utrolig meget at byde på, taget landets minimale størrelse i betragtning. Danskere er frie, afslappede mennesker. Generelt veluddannede. Her er rent og I danskere er miljø- og klimabevidste. Jeg tror, at det sociale sikkerhedsnet, der er spændt ud under danskerne, har en kæmpe betydning for,  at danskerne grundlæggende kan føle sig frie og glade.

Annonce

Det danske klima

Charisses største anke, når hun opholder sig hos sin kæreste i Helsingør, er - måske ikke helt overraskende - vejret. En dyb panderynke tager form, når vi taler om dansk vejr og vinter.

Charisse Reneau, amerikansk tv-producer, der arbejder på et tv-show om Danmark og Skandinavien sammen med sin kæreste Hans Poulsen. En del af året bor de i Helsingør, en anden del i Los Angeles, USA. Foto: Charlotte de la Fuente

- Danskere er klædt i sort og mørke farver om vinteren, der i sig selv er mørk. Det er en uniformering. Og når man kommer fra et varmt, solrigt klima året rundt, så er det altså en udfordring. Jeg prøver at være her om sommeren og Hans vil gerne væk fra det danske klima om vinteren, så det passer fint sammen.


Når jeg spørger efter kvinder, der kan medvirke i mit tv-show, så bliver der tit stille. Og det undrer mig. For danske kvinder er virkelig fremme i skoene.

Charisse Reneau, tv-producer, Los Angeles.


Og så er der lige en ting til.

Kvinder. Kvinder i bestyrelser, kvinder i kunst og kultur.

- Når jeg spørger efter kvinder,  der kan medvirke i mit tv-show, så bliver der tit stille. Og det undrer mig. For danske kvinder er virkelig fremme i skoene.

Annonce

Langdistance-forhold med facetime

Når Charisse og Hans igen tager afsked om godt en måned, så foregår den daglige og hyppige kontakt gennem e-mails og facetime.

- Mange spørger, hvordan vi kan få en langdistance-forhold til at fungere. Selvfølgelig går det kun, fordi vi ikke har et fast job, hvor man skal møde ind og kun har sine korte ferier. Vi kan være fleksible og arbejde mange steder fra.

Annonce

Tillid til hinanden

- Jeg har altid sagt, at jeg skal have en mand, der får mig til at smile og le. Og det har jeg fået. At have et langdistance-forhold kræver 100 procent tillid til hinanden, så man ikke skal gå i de lange måneder mellem vi ses og tænke på, hvad den anden nu "har gang i". Jeg har altid rejst virkelig meget på grund af min karriere, så for mig er den her livsstil helt ok.

Flere af Charisses amerikanske venner spørger dog tit, hvem af dem, der skal flytte.

- De forudsætter, at én af os på sigt kommer til at flytte, siger Charisse.

- I så fald bliver det mig, bryder hendes kæreste, Hans Poulsen, ind.

- Det kan vist ikke være anderledes. Jeg har mindre at opgive her end Charisse har i sit land.

Blå Bog - Charisse Reneau

Charisse Reneau har arbejdet i tv-, film- og musikbranchen i 20 år som caster, producer, programredaktør og udvikler for de største internationale produktions- og tv-selskaber.

Her er eksempler på hendes arbejde:

Reality TV:

The Bachelor - ABC

Black.White - Ice Cube & R.J. Cutler, Executive Producers - FX

Blue Collar Millionaire - CNBC

LA Ink with international tattoo artist, Kat Von D - Discovery Channel / TLC

Facebook Diaries - Comcast On Demand

KidNation - Controversial children show - CBS

America’s Most Talented Kid, Hosted by Mario Lopez - NBC

American Candidate - Executive Producer, R.J. Cutler.

DTLA - OutTV - også sendt i Danmark.

Dokumentarer

Rapping With Shakespeare - Documentary Film

The Rescuers - dokumentaren skildrer prins Charles, The Prince of Wales, liv.

Wingspan -  Dokumentar om Linda & Paul McCartney - ABC

Annonce
Annonce
Randers

Kabinefabrik kræver ikke, at medarbejdere viser coronapas, men alternativet er krav om mundbind

Annonce
Østjylland For abonnenter

Holch Povlsen og prins Joachim taber penge i Horsens-selskab: Omsætningen dykkede efter Wedells exit

Annonce
Erhverv

Lizette Risgaard: De Konservatives finanslov er gift for vores samfund

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Nu trækker vi lod om den grønne omstilling

Fyn

Kendt erhvervsmand lod drømmejobbet i efterretningstjenesten ligge for at blive iværksætter: Jeg stræber altid efter at gøre tingene lidt bedre

Østjylland

Stærkere sammen: Konkurrerende firmaer hjælper hinanden med rottebekæmpelsen landet over

Erhverv For abonnenter

Frygtet svinesygdom rykker nærmere og nærmere Danmark: Rigtig mange bønder er her ikke i morgen, hvis den krydser grænsen

Vestjylland

Offshore-møller har givet RG Rom Gummi vind i sejlene: - Vi håber at kunne åbne en afdeling i USA

Vestjylland

Søren V. Jensen vælger vækst på vestjysk: - Vi har ikke glemt, hvordan det var i 2008

Annonce