Annonce
Vestjylland

Actona leverer historisk resultat: Overskuddet vokser med 100 millioner kroner

Administrerende direktør Jimmi Mortensen kan glæde sig over et meget stærkt regnskab for 2020/2021. Foto: Actona Group
Møbelvirksomheden Actona runder for første gang to milliarder kroner i omsætning. Målet er fire milliarder kroner i omsætning og en halv milliard kroner i overskud i 2025.

Tvis: Møbelvirksomheden Actona med hovedsæde i Tvis sætter igen rekord, når det gælder omsætning og indtjening.

På mange måder minder den lokale møbelgigant om en talentfuld atletikudøver, der hvert år forbedrer sit års bedste resultat.

Corona og udskiftning på den øverste chefpost er tilsyneladende ingen hindring for Actona, der kommer ud af regnskabsåret 2020/2021 med en omsætning på 2,43 milliarder kroner. Indtjeningen vokser med 100 millioner kroner til 271,4 millioner kroner før skat og finansielle poster.

Annonce

Vi har lagt en strategi for 2025. Vores mål er at komme op på en omsætning på fire milliarder kroner og et overskud på 500 millioner kroner. Det mener jeg er realistisk. Jeg ser et meget stort vækstpotentiale hos Actona, der er en global virksomhed

Jimmi Mortensen, administrerende direktør

Den nye topchef, Jimmi Mortensen, der overtog fra Torben Villadsen i foråret, har mange grunde til at være glad. Det er første gang, at omsætningen runder to milliarder kroner og overskuddet er også det største i Actonas 40-årige historie.

- Det er er rigtig stærkt resultat, der ikke mindst skyldes mange dygtige og dedikerede medarbejdere. Det har på mange måder været et år, der har været præget af coronapandemien, men vi har forstået at balancere mellem udbud og efterspørgsel. Vi har desuden haft en sikker forsyningskæde til vores kunder, siger administrerende direktør Jimmi Mortensen.

Det er over en bred kam, at Actona, der ejes af Lars Larsen Group, har haft vækst. Men ikke mindst et enkelt område skiller sig ud.

- Den største fremgang har været på onlinehandlen, hvor vi er vækstet med 70 procent. Tyskland er det land, hvor salget på nettet er steget mest under coronaen, siger Jimmi Mortensen, der fortsat ser store udviklingsmuligheder på netop dette område.

Store ambitioner

Den nye topchef lægger ikke skjul på, at målene for de kommende år er store. Han er slet ikke i tvivl om, at der er fine muligheder for at vinde langt flere markedsandele - ikke mindst i Europa og Asien.

- Vi har lagt en strategi for 2025. Vores mål er at komme op på en omsætning på fire milliarder kroner og et overskud på 500 millioner kroner. Det, mener jeg, er realistisk. Jeg ser et meget stort vækstpotentiale hos Actona, der er en global virksomhed, siger Jimmi Mortensen.

Han oplyser endvidere, at Actona er klar til at opkøb af andre virksomheder, hvis det kan være med til at udbygge og konsolidere møbelvirksomheden. Med Lars Larsen Group som ejer er der de fornødne økonomiske muskler til at gå på opkøb, når den rigtige mulighed viser sig.

I dag har Actona fabrik i Kina og Ukraine og flere andre underselskaber. Det er en af grundene til, at det officielle navn for en måned siden skiftede navn fra Actona Company til Actona Group for at vise, at det er en virksomhed med en række forskellige grene.

Er der ingen mørke skyer over Actona?

- Generelt ser det meget fornuftigt ud for Actona. Men vi er udfordret på stigende råvarepriser og manglen på råvarer som mange andre virksomheder. Det samme gælder fragtpriser, hvor vi også kan begynde at mærke manglen på lastbilchauffører, siger Jimmi Mortensen, der kom fra malervirksomheden Flügger.

Annonce
Annonce
Vestjylland For abonnenter

I 2010 var de seks medarbejdere - nu er der 100 og en omsætning på over 100 millioner kroner: Det er lidt en vild historie

Annonce
Erhverv

Erhvervsredaktøren: Hurra, nu kommer der et nyt mærke på din mad

Annonce
Erhverv

Klumme: De midtjyske virksomheder mangler arbejdskraft - Her er otte gode råd

Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Klumme: I København betaler virksomhederne bare, men det gør de ikke i resten af landet

Erhverv

Klumme: Solceller på erhvervsbygninger – skattemæssig afskrivning

Erhverv

Restauranter og barkonge efter rekrutteringsproblemer: Nu hyrer vi igen masser af personale

Erhverv

Lyt: Striden om Valdemars Slot er stadig uforløst - køberne står fortsat i kø

Erhverv

83 års industrihistorie på danske hænder er slut: Kolding-virksomhed er blevet opkøbt og 135 ansatte får ny ledelse

Østjylland

Handskefabrikkens vilde udvikling: Randers er blevet til Rhanders og vil være Danmarks Gucci

Annonce