Annonce
Sydjylland

Robotter skal styrke ABJ Metal i en digitaliseret fremtid

André Brandi Jensen foran en hypermoderne laserskærer, som i en nær fremtid skal fodres med metalplader af en robot. Foto: Carsten B. Grubach
Nyopført hal og lagerstyring med robotter skal øge omsætningen.
Annonce

VOJENS: Det blev desværre til et underskud i 2019. Og i 2020 bliver det heller ikke til et plus.

Naturligvis havde André Brandi Jensen som administrerende direktør og medejer af familievirksomheden ABJ Metal på Ribevej i Vojens gerne set et overskud, men han ligger ikke søvnløs om natten, fordi der ikke tjenes penge i øjeblikket. For der investeres i fremtiden - i robotteknologi, i automatisering og i en ny hal, som med tiden gerne må gøres dobbelt så stor.

- Det er med få ord logistisk optimering, så vi på længere sigt kan tjene penge på det, siger den 33-årige direktør.

Han er tredje generation i virksomheden, der blev grundlagt i 1957 som AB Jensen Maskinfabrik A/S af hans bedstefar Anton Brandi Jensen.

Dengang udviklede og producerede firmaet landbrugsmaskiner, i dag har man specialiseret sig i pladebearbejdning med laserskæring, vandskæring, kantpresning, svejsning og afgratning, og kunderne findes hovedsageligt i fødevarebranchen og hos forsvaret i hele landet.

Annonce

De rigtige rammer

Så coronavirussen har ikke ramt ABJ Metal så voldsomt som andre virksomheder, men det har dog været nødvendigt at sige farvel til seks ansatte, så antallet af medarbejdere nu er på 30, hvoraf langt de fleste findes i produktionen.

André Brandi Jensen er uddannet maskinmester og er med egne ord lige som sin far, der stadig er med i virksomheden, og bedstefar glad for teknik, men det er ham, der som direktør skal have det store overblik og se ind i fremtiden:

- Jeg skal give folk de rigtige rammer at arbejde i og sørge for, at vi har nogle ordentlige processer. På det økonomiske område skal vi have spredt os ud til flere kunder, så vi kan få den tabte omsætning tilbage på et meget konkurrencepræget marked. Fremtidssikringen ligger i robotter, automation og digitalisering. Vi skal have en bedre service, og vi skal være hurtigere.

Annonce

En todelt strategi

- Her har vi en todelt strategi. Vi har bygget en ny hal på 2000 kvadratmeter til 10 millioner kroner med henblik på at opstille et robotstyret lager. Her skal man kunne plukke pladerne og fodre maskinerne. Det giver en effektivisering og en optimering af logistikken. Vi skal have flyttet maskinerne, og i trin to skal vi så have robotter til at hjælpe os til noget, der rykker, så vi om fem år vil være endnu mere konkurrencedygtig, end vi er i dag, siger André Brandi Jensen, der håber på at kunne installere robotterne i løbet af i år.

ABJ Metal

  • Virksomheden er grundlagt af Anton Brandi Jensen i 1957.
  • I 1990’erne blev AB Jensen Maskinfabrik gradvist omlagt fra egenproduktion til underleverandør med Arne Brandi Jensen som direktør.
  • Siden 2016 har hans søn André Brandi Jensen været administrerende direktør og medejer af virksomheden, som hans har stadig har aktiemajoriteten i.
  • I september 2019 skiftede virksomheden navn til ABJ Metal.
  • Navneskiftet kom som konsekvens af en positiv udvikling, hvor virksomheden fik kundetilgang fra udlandet og investeret i nye, moderne produktionsfaciliteter.

- Det stiller selvfølgelig mange krav til folk, når man digitaliserer og automatiserer, og man skal have en forståelse for det. Vi skal have et bedre flow i vores produktion, og meningen er, at man skal sende pladen ind i den ene ende, og så køres færdige emner ud i den anden.

- Vi skal have mere igennem uden at få mere sved på panden, og vi skal også have ændret selve ordre- og tilbudsflowet, så man kan bestille og afgive tilbud på nettet. Det er sket i trykkeribranchen, hvor man har kunnet se vigtigheden af digitaliseringen, forklarer André Brandi Jensen.

- Vi skal have et bedre flow i vores produktion, og meningen er, at man skal sende pladen ind i den ene ende, og så køres den ud i den anden, siger André Brandi Jensen, der er i fuld gang med en digital omstilling. Foto: Carsten B. Grubach

- Men alt skal ikke digitaliseres. Man skal kun gøre det der, hvor det giver mening. Nogle ting fungerer bare skidegodt på et stykke papir – for eksempel ved opmærkning af plader. Hvorfor sætte klistermærker på og scanne stregkoderne bagefter på en tablet, hvis man bedre kan klare det med en seddel? Det er ikke et enten eller, og man skal vælge sine kampe. Og her er for eksempel lagerstyringen bare rigtig vigtig for os, slutter tredje generation i spidsen for Vojens-virksomheden.


Vi skal have mere igennem uden at få mere sved på panden, og vi skal også have ændret selve ordre- og tilbudsflowet, så man kan bestille og afgive tilbud på nettet.

André Brandi Jensen, administrerende direktør, ABJ Metal
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce