Annonce
Østjylland

Aarhus-selskab investerer 10 milliarder i ensomme ældre: - Det kan stikke helt af for os

Koncenton er en investeringspartner, der udbyder udlejningsejendomme i danske vækstbyer og har omkring 2.500 investorer, hvis investeringer placeres i ejendomsprojekter. Foto: Koncenton (foreløbig visualisering med forbehold for ændringer).
Det kommende ældreboom skaber flere ensomme. Og for at imødekomme den stigende efterspørgsel skyder det århusianske ejendomsinvesteringsselskab, Koncenton, nu 10 milliarder efter nye boligfællesskaber for ældre.

AARHUS: Ældreboomet nærmer sig med hastige skridt, og med sig har det en voksende gruppe af ældre, der lever i ensomhed.

Det har nu fået det århusianske ejendomsinvesteringsselskab Koncenton til at øjne en mulighed i markedet for ældreboliger.

Faktisk så stor en mulighed, at de på vegne af deres investorer har tænkt sig at investere 10 milliarder kroner i nye boliger for ældre. Boligfællesskaber, hvis man skal være præcis.

Annonce

- Der kommer flere ældre, og vi ved, at mange af dem frygter at skulle leve i ensomhed. Der er et reelt behov for de her bofællesskaber, hvor man laver ting sammen. Og det er det, der er meningen. Ellers er der jo ingen idé i det.

- Hvis efterspørgslen fra lejere og investorer fortsætter på samme niveau, som vi har set indtil videre, kan det stikke helt af for os, fortæller ejer og administrerende direktør, Peter Krogsgaard Jørgensen, til Århus Stiftstidende.

Tæt på porteføljefordobling

Konkret er det planen, at de 10 milliarder over de næste tre til fem år skal kastes efter projekter med seniorbofællesskaber, der i alt rummer mellem 6.000 og 7.000 rækkehuse for ældre over 55 år.

Blandt bofællesskaberne, Koncenton investerer i, ligger en etageejendom på 122 boliger, der snart opføres på Arresøvej i Risskov. Billedet er en foreløbig visualisering af projektet med forbehold for ændringer. Foto: Koncenton.

De skal efter planen primært placeres i umiddelbar nærhed af landets største byer, hvorfor en stor del også forventes opført i Aarhus-området. Faktisk helt op mod 10-20 procent svarende til op mod 1.400 boliger.

- I 2020 var det de plus 67-årige, der stod for den største del af befolkningstilvæksten i kommunen, og det vidner jo om et meget stort demografisk potentiale i Aarhus, lyder det fra direktøren.

Vi har jo i forbindelse med de tidligere projekter kunnet mærke, at det ikke bare var tal, der fortalte den her historie. Hvis vi kan se, at tendensen falder igen, så skruer vi selvfølgelig ned for charmen, men det tyder det ikke på.

Peter Krogsgaard Jørgensen, ejer og administrerende direktør, Koncenton.

Koncentons nuværende portefølje af investeringer herhjemme lyder på godt 12 milliarder kroner, og der er derfor tale om en betydelig investering for Aarhus-selskabet, når man fremover kaster 10 milliarder efter nye projekter.

- Det er en femdobling af vores portefølje i forhold til seniorboliger, og et slag på tasken er, at den investeringstype i fremtiden vil udgøre en fjerdedel af vores portefølje.

Annonce

Ældreboom skaber ensomhed

Ifølge befolkningsfremskrivelser anslås det, at op mod en tredjedel af befolkningen vil være over 55 år gammel i 2045.

Og udviklingen er allerede godt i gang. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af ældre over 65 år steget med 26 procent siden 2011, mens antallet af 0-64-årige kun er steget med 0,8 procent.


Peter Krogsgaard Jørgensen er medstifter, ejer og administrerende direktør i Koncenton, der i 2020 var største danske ejendomsinvestor målt på transaktioner. Foto: Koncenton.

Flere end 55.000 danskere over 65 år lider i dag af ensomhed i en sådan grad, at det påvirker deres hverdag. Det skriver Ældresagen, der i samme ombæring peger på, at risikoen for ensomhed stiger løbende i takt med, at man bliver ældre.

- Vi har jo i forbindelse med de tidligere projekter kunnet mærke, at det ikke bare var tal, der fortalte den her historie. Hvis vi kan se, at tendensen falder igen, så skruer vi selvfølgelig ned for charmen, men det tyder det ikke på, fortæller Peter Krogsgaard Jørgensen.

- Bofællesskaberne indbyder til at være sammen. Det indebærer ting som fællesrum til madlavning og spisning, værksteder, gæstehuse og orangerier, hvor man kan sidde og hygge sammen i tørvejr, samt en aktiv indsats, hvor man har folk til at arrangere alt fra fælles gåture til julehygge med glögg og juleklip.

Koncenton har i forvejen lanceret og fuldtegnet fire seniorboligprojekter, hvor ventelisterne for at leje sig ind allerede er lange. De nye investeringer forventes at ske henover de næste tre til fem år, hvor det næste snart forventes at være klar til at gå i luften med en projektsum på over 500 millioner kroner.

Annonce
Annonce
Fødevarer

Markedet for plantebaserede fødevarer skal vindes på smag: Plantekompagniet etablerer produktion for at kunne udvikle nye produkter

Annonce
VÆKST

Preben har vækst i sit livsværk nummer to: - Min kone mente ikke, jeg var klar til at gå pension

Annonce
Fødevarer

Populær remoulade får bedre produktionsforhold

Annonce
Forsiden netop nu
BYGGERI

HPH Totalbyg i fremgang - øger omsætning med 50 procent

Lov & ret

Klumme: Momsfritagelse af transportydelser kræver direkte tilknytning

Randers

Chefen kalder sine medarbejdere for nørder i alt fra sten og stål til træ og polster - møbelfabrikken Mølballe har vokseværk

Erhverv For abonnenter

Stærke sager: Andreas og Emil satser stort på produktion af sennep i Svendborg

Østjylland

Marketingbureauet ZUPA ZITA overtager Norlys' inhouse bureau

ØKONOMI

Regeringen styrker lånemulighederne for små erhvervsdrivende

Annonce